@churalliya

Thursday, July 26, 2012

Pengalaman sendiri ketika memakai Maternity Support Belt

Dah janji kan nak buat testimonial..

Baiklah, baru-baru ni mekchu ada buat entry pasal mari mengenali kawan baik mekchu ketika mengandung iaitu Maternity Support Belt. So, kali ni nak dedahkan pulak pengalaman sendiri bila dah pakai 'kawan baik' ni..

Tak perlu nak bangun awal 10 atau 20 minit semata-mata nak pakai 'kawan baik' ni.. Sambil2 panas enjin keta pun sempat pakai kot.. korang mekap lagi lama taw..


Bila dah masuk 6 bulan ni, berat betul nak bawak perut bila berjalan.. itu belum masuk 3rd trimester.. kalau lah perut ni boleh bukak dan pasang :D

Baru-baru ni ada sesi Executive Talk kat bawah opis ni.. dengar je 'talk' dah agak mesti lama punya kena duduk kan.. kalo dah duduk lama tu konpem lah sakit pinggang.. mekchu dah ambil langkah bijak.. hari tu datang keje dengan berbekalkan 'kawan baik' :) siiiikiiiit pun tak heran orang tu nak bagi talk berapa lama pun.. tiba2 je 'ehhh dah habis?'.. walhal ada la dekat 3 jam kot duduk dalam tu.. apa ada hal, pinggang mekchu telah dilindungi... ngeeee ^_^

Lepas tu tak de rasa trauma rasa nak wiwi selalu.. risau jugak kalau kena keluar masuk asyik nak wiwi kan..dah lah duduk bahagian tengah kategori hadapannlah jugak.. kalo nak keluar boleh mengganggu perasaan orang lain kot.. asyik pandang ngkooo je keluar masuk pegi toilet.. tapi sepanjang 3 jam tu tak de rasa langsung perasaan nak wiwi.. hebat hebat...

ce carik mekchu.. itu kalo asyik bangun duduk pegi toilet, konpem ramai yang tension :D

Pakai terus sampai ke petang.. waktu solat pun pakai dan memang terasa kelainan sangat sangat.. bila bangun duduk masa solat tu laju je.. kalau tidak mekchu perasan jugak bila tahyat awal nak bangun balik tu agak mengambil masa jugak.. tapi bila pakai 'kawan baik' ni, laju macam anak dara.. ehhhhh?

Lagi satu kan, bila pakai 'kawan baik' ni nak monitor pergerakan baby pun senang.. sebab dia kan ngam-ngam kat perut, so mudah untuk rasa bila baby tu bergerak.. memang satu kelegaan bila tahu anak kita kat dalam tu sihat dan aktif kannn...

Terima kasih Maternity Support Belt.. mekchu memang telah jatuh chenta pada nya..


Bukan perasan pun kalo pakai.. dan tidak akan menjadikan perut bertambah besar atau bertambah kecik pon.. nama pun SUPPORT kan.. Jadi, ia hanyalah untuk MENYOKONG atau perkataan sama erti MEMBANTU.. ya, membantu ibu-ibu mengandung dalam menjalani kehidupan/aktiviti harian supaya lebih selesa...

Harga bagi satu set adalah RM199.90 sahaja. Harga itu sebenarnya sangat istimewa tau.. Belt ni memang dicadangkan oleh kebanyakan doktor O&G dan agak susah jugak nak dapatkan stok. Kalau survey kebanyakan harga yang agak tinggi dari itu. Kalau berminat, boleh e-mel mekchu di churalliya@gmail.com. Kita boleh borak2 panjang kat sana.. Kalau segan nak e-mel, kita borak kat fb pun boleh.. https://www.facebook.com/suraya.mazni

Jadi kalau ada kaum bapak-bapak disini, sila hadiahkan Maternity Support Belt ini kepada isteri anda.. nanti kalo si isteri dah mogok tak nak beranak lagi baru tau.. apa salahnya kalau tunjukkan sikap kasih sayang dan menghargai isteri anda time2 dia sarat.. tak kesian ke tengok orang rumah tercungap-cungap membawa perut?

Pesanan mekchu, cuba jadikan Matternity Support Belt sebagai kawan baik semasa mengandung.. korang memang tidak akan menyesal..

Peace uols...


6 comments:

@Z said...

waa macam best je..nanti kalau ngandung lagi boleh la order dgn Mekchu yer.. :)

Anonymous said...

Suke,suke.

CaDLyNN said...

nmpk mane mekchu dlm gmbr tu...

QasehnyaRania said...

macam best je..tp xngandung lagi..
kalau beli skrg simpan,mana tau kot2 ngandung boleh pakai.boleh ke mekchu?

atau ada saiz boleh pilih2?

rai sa said...

Tue ler Qaseh..nmpk mcm best jerk kan...Raisa pon teringin nk pakai tpi belum pegent lg..haaa mcmana tue...heee3

rai sa said...

Ha'ah..betul tue Qaseh...mcm best jerk kan...tpi tuelah teringin gak nk pakai tpi x pegent lgi...mcmaner tue...heee3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...