@churalliya

Wednesday, August 1, 2012

Iftar bersama Kelab Potong

Acara tahunan yang wajib kena join kalau nak jumpa kawan-kawan masa belajar kat UUM dulu..

Kelab Potong ni special.. sebab dia tak de Pengerusi, Bendahari atau S/U.. AJK pun tak de.. tapi telah lebih 10 tahun ditubuhkan.. masih kekal lagi atas dasar persahabatan.. tak sangka kann..

Tahun ni nak buat kelainan.. kesian dengan mereka yang tinggal kat Melaka dan Johor yang tak pernah miss join iftar tiap2 tahun.. sanggup datang KL.. tapi tak semua orang KL yang sanggup nak datang Melaka/Johor.. sob sob..

So, kali ni setuju nak buat kat Melaka.. ehhh yang kat Seremban tu pun kesian kot :)

Ke A Famosa Golf Resort lah kitee.. Masih mengekalkan tema Golf Club sebab lebih selesa berbanding dengan suasana di restoran.. bilangan budak-budak pun makin lama makin membiak kan.. Kena amek kira semua tu..

 baru sampai.. dah 3 kali iftar kot asal sampai je mesti mi-cah tido..

 dengan erna yang dah membolat sgt perutnya.. bila muah muah pipi, perut yang berlaga dulu.. hihihi.. 

di sebabkan dia ASP, so kena amek gambar banyak skit.. tabik puan!!

Gambar campur2.. cilok dari fb Kelab Potong :)

 bapak-bapak orang.. 

Gambar makanan sekeping pun tak dak.. korang kenal mekchu kan.. time makan, baik kita makan betul2.. baru lah berkembang dengan jaya..

ini pun nasib ada sekeping ehsan dari ejai & erna.. jadi, abaikan lah muka suami ku itu..

Tempat kali ni lebih selesa sebab ada ekon.. walau pun menu not so so sangat.. Bila dah jam 9 lebih macam tu, 2-3 kali jugak pekerja kat situ dok ulang-ulang angkat pinggan, cawan.. tak de pinggan pun dia ulang alik jugak macam ada something dia nak cakap.. hahaha.. sebelum kena sound baik kitorang blah dulu..

dengan onie yang dah berubah imej.. sweet je.. dia kena tahan tak bleh balik selagi tak amek gambar ramai2..

keluarga kecil tuan empunya blog..

dan ini lah gambar kenangan Iftar Kelab Potong 2012..

Walau pun tak semua yang dapat datang, ini pun dah cukup best dah.. mustahil lah kan nak kumpulkan semua orang..

Lepas tu tak terus balik.. sebab Ayob selaku organizer bg tau kena bayar RM9 je kalo nak masuk Cowboy Town.. discount 70% sebab dah berbuka kat sana.. kalau nak masuk saje2 memang tidak lerrrr...

Tiba2 ada satu perasaan yang lain macam bila tengok masing2 kejar dan kendong anak main game kat dalam tu.. touching pun ada gak.. macam tak sangka nya masing2 dah grew up jadi parents.. how time flies.. muka2 yang ponteng kelas, yang tak tentu hala tuju, yang bawak toyol masa exam sekarang dah banyak berubah..

 memang penuh dengan anak2 kami aje masa ni.. 

 mi-cah yang relek-relek aje.. dpt main ni suka lah dia.. 

Tak ada apa sangat pun kat dalam Cowbow Town tu.. tapi murah nye pasal kan.. budak-budak seronok lah..

show dari abang api.. 

Ada jugak fireworks, tengok orang lompat2 trampoline.. tapi 4D show dah terlepas... 

 naik kereta berlampu.. 

main car.. ini pun penuh ngan anak2 kami aje.. 

Tapi kan, dah jadi bapak orang pun ada gak perangai jahat yg masih berbekas.. budak pakai baju kuning tu kan pelik sebab kereta dia tak berhenti lagi.. dekat 10 minit pun kereta masih bleh jalan.. hahaha.. suspicious di situ..

Lepas tu masing2 balik membawa diri.. perut dah lapar balik dah.. mi-cah lagi best, kol 1.30 pagi dia mintak nasi goreng cina dengan telur dadar okeh.. nasib mama ngko dah siap2 buat perancangan terbaek..

Harap acara macam ni diteruskan.. katanya tahun depan nak pot luck aje.. kita nak jumpa kat rumah siapa erkkkk??


11 comments:

Lynn Hamzah said...

seronok arr dapat iftar ramai2 mcm nie...lynn x pernah iftar dgn kawan2 belajar tau...masing2 sibuk jer dgn keluarga masing2...

Nazirah Azeman said...

wah seronok nyer mekchu still keep in touch dgn menber2 belajar dulu.

syawalsimpsons said...

wahhh iftar jauh tu...kikikiki....terbaik la...mekchu cumill peyot samo baju tu...suke3...

QasehnyaRania said...

skali sekala berkumpul best kan..;)

SURIA AMANDA said...

seronoknya...terus teringat geng2 sekolah yg ntah kemana ntah....

amirah said...

best kan dpt kumpul reramai dgn kengkawan lama...

mikamusz said...

seronoknya....

Nad @ MamaZN said...

oo, tu geng time kt uum ek?
saya kalu gathering ngan geng2 skolah dulu..dekat 13thn dah kot sama2..
slalu wat pot luck je
umah kami la jadik port
sbb kami laki bini sekolah sama gak :)

Kakibuku said...

erna..first time dia join kan..dah sarat sgt nmpk dia tu..Atut xde ek?

Bitt (double IS) said...

haaa micahhh nasib baik tau...hehehe tu yg letihkan mekchu kalo mkn kat luar kat rumah pon mesti kena standby makanan derang jugak...hehhe

Mimy Hamid said...

aku ada geng macam ni gak nok...bestkan..jumpa riuh rendah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...