@churalliya

Sunday, July 8, 2012

Check up @ 24 weeks

Kali ni bawak abang mi-cah sekali sebab dia sibuk kata nak tengok beby dlm perut.. Kalau pagi2 celik je mata mesti carik perut mama dia dan cakap "good morning baby".. no more "good morning mama" lagik dah.. tsk tsk..

Sampai hospital macam biasa lah dalam pukul 2.30 - 3.00 ptg mcm tu.. sekali doktor ada emergency la pulek... nurse dah suruh pegi minum dulu.. tp perut masing2 dah kenyang.. parking pulak bleh tahan susah.. so, decide layan kepala je kat dlm tu..

Pukul 4.00 ptg jugak doktor baru masuk.. masa tu baru no.5 dan mekchu nye no.15.. terbaekkkkk... dah la bawak mi-cah.. berasapppp nak menjawab soalan2 dia..

 kebuhsanan.. mmg pikir tilam ngan bantal je time tu.. 

 lama tau mekchu tengok gmbr ni.. tak sangka mcm tu sekali keadaan perut bila duduk.. OMG... 

 kesian mereka.. masa mi-cah dulu memang kalo check-up mekchu gi sorang2 je.. ye la, dulu papa-jit kat putrajaya.. skang kat sban.. mmg saje lah kalo tak nak teman.. 

 macam gegirl pakai celak.. gmbr dekat tak de pulak.. ni lah sekeping yang dia pandang camera.. itu pun sebab dah kena ugut.. hahaha.. 

 dengan doktor intan.. very softspoken doctor.. 

So far perkembangan check-up kali ni..

1. Confirm it's a cheese burger.. masuk ni dah 3x check up, 3 kali tu jugak doktor kata gegeirl.. alhamdulillah...
2. Berat mekchu dah cecah 55kg (naik paling mendadak-3kg dlm tempoh sebulan)
3. Berat baby dah 650 gram.. selebihnya memang omak ehh yg berat :)
4. Amek darah dan result HB rendah.. pada bacaan 9.9 dah kena tambah makan vitamin :(


pramilet ngan neurogain tu bulan lepas punya stok.. x amek baru sbb tak abis lg.. ingat kan selamat lah bleh skip2 makan ubat.. sekali hamek ko tambah lagi iberet folic tu sbb HB rendah.. 

Ni baru betul hambek obat!!!!

10 comments:

Nad @ MamaZN said...

alhamdulillah sepasang
najmi ngan najwa la ek?
ke najla?
ke najihah?
ahahahah! memandai2 jek saya ni =p

♥MAMASYAZA♥ said...

bab lama menunggu tu yg tak best. busannnn

shaza said...

alhamdulilah, najwa la ni.. hehe.. mekchu, iberet folic tu kita belah dua kalau nak makan.. telan sebijik tu mmg terasa sangkut je kat tekak ni..

therosputih said...

takutnya nak mengalami perubahan berat badan nih...aish...

SURIA AMANDA said...

wah...seronok tau dpt gegirl...at least ada gang...

Nini D.. said...

hoke..sangat jelessss dgn perotmu ....

MaMa CyDa said...

Alhamdulillah ... dah dpt sepasang ...

ehhh betullah mekchu. Arituh pk2 balik, perut mekchu mmg nmpk lagik beso dr kite even kita dah nak meletup dah pun ha .... bb kite mmg kecik kot ^_^

JIVEBUMZ said...

alhamdulillah gegirl... yeah perut mekchu dah bosar!

berat sy lagi lebih2 dpd mekchu tau.. bln lepas naik 4.4 kg lusa kene minum air gula uhuhuhuh

Bitt (doubleIS) said...

suka rambut micah kpop nih...so mekchu sila makan obat hokeh! :)

NeenaAnuar said...

tak sabar nak tengok adik micah! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...