@churalliya

Monday, July 9, 2012

Blog pompuan kena ada entry masak-masak

Bila tengok review blog bitt kat dalam Apa Kata Wanita (AKW) baru-baru ni, terus tersentap sendiri.. bukan sentap sebab jeles blog dia masuk tv, tapi sentap sebab dalam segmen Blog Pilihan tu review lebih kurang macam ni "tidak sah blog seorang wanita kalau tidak share resepi masakan".. perghhh #makandalam..

Terus minggu tu masak nasi lemak.. dengan tujuan supaya AKW terjah blog mekchu jugak.. hahaha berangan kan percuma..Blog neenanuar pun dah pernah masuk AKW.. lepas ni harap2 turn mekchu pulak..

Dan ini lah masakan nasi lemak pertama mekchu.. my 1st ever nasi lemak in the house :)

semua tu masak sendiri tau termasuk lah kacang goreng tu.. 

Masa nak masak kacang goreng tu kan, tiba2 blur dan terpikir nak letak minyak ke tak payah erk.. siiiikit lagi nak call emak kat rumah.. hahaha..

tapi sambal masin sikit :(

Nasi tu kena gelak ngan papa-jit.. hahaha.. tak pernah2 kan bini dia present nasi tinggi bangunan macam tu.. nak masuk blog katanyaaaa...

Ok, kira dah lengkap lah blog ni sebab dah ada entry masak-masak.. yeyyyy... walau pun menu nasi lemak yg level pejam mata je kat kawan-kawan yang lain :D

18 comments:

Bitt (double IS) said...

aduhai mekchu...ni nak gelak tang papajit cakap tuh!...ahhahahahahahaa (ok dah puas) nanti i bbm u...serius ni entry yg paling best! walaupon 1st time saya nampak makanan masak sendiri dari mekchu...cukup mencuit hati bila baca! i love to read blog mekchu!!!

Nini D.. said...

jgn tak percaya mekchu...teman masih failed masak nasi lemak walaupon org lain kata sonang sgt!

Sari Yusa Ibrahim said...

haaaaa... barulah complete Mekchu... hihihi..

tapi saya tak setujulah dengan pendapat blog perempuan kena ada entry masak2.. takpelah kalu tak ada masak2, saya sendiri tak memilih untuk ke maana2 blog pun, tak kisah apa kriteria pun, terjah jer! hehe

Siti Shuhadah said...

1st trial pon nampak menyengat tau !!

mudah2an pas ni turn blog mekchu masuk AKW..:)

JIVEBUMZ said...

tak sangka mekchu teror masak nasik lemak! hehehe

Kakibuku said...

tips nak msk sambal lg sedap..tumis lada tu lama2..pastu masukkan air..sos tomato..garam..dan gula kena banyak..masak sampai kering..tp jgnlah x berkuah pulak!apapun presentation mmg A!

SURIA AMANDA said...

entry i pun banyak ttg makanan or masakan..agak2 ada chance x apakata wanita review?mood berangan...hahahaha..

mamyharraz said...

ambik..sekali masak terus meriah siap lengkap nasik lemak ada kacang bagai..bravo mek-chu ;)

dan sy harap pas ni boleh tgk blog mekchu kt tv pulak :D

Nad @ MamaZN said...

ok la tu..percubaan pertama yang tidak mengecewakan..:)

semoga akan ada lagi entry masak2, yeay!

MaMa CyDa said...

oklah tu mekchu, pandai gak msk nasik lemak dr kite nih...xpernah teringin nk buat pun sbb mmg tak reti huhuhuhu

Eliss Mie said...

saya tak pernah buat nasi lemak.hehehe

Alycia said...

hahaha.. kelas kau jah.. masuk intrend dah 2 x.. ni nk masuk AKW lak .. bravo..aku pun nk tiru.. pasni apa sj dimasak, sila publish kat blog ehh hehe..

amirah said...

jgn la camtu..susah tau nak buat nasik lemak, jrang buatt

littlehumblelynn said...

mekchu.
gara2 nk dpt baby girl,terus dtg aura memasak!!!
sedaplah tuh kan!!
yg ptg air tgn mekchu tuh :-D

sha chiipzzz.... said...

Masakan anda menarik,tertarik kau mmg de bomz....nanti masak2 lagi tau n hup lod kan la byk2 lg..mabeles..mabeles...anda selamat minggu ini sila berdiri di balkoni bersama soo win chee.....utk menonton sape yg pakai apron hitam mggu ni....

CaDLyNN said...

ekekeke..mekchu ni wat nasi gitu..sure papa-jit terkejut..
lin penah gak masak nasi lemak..tp malas nk hias maka takde la entry itu dlm blog..penat masak dah lapo..takdan nk amek gambo bagai

NeenaAnuar said...

hahaha.. comel giler entry nie! confirm baby dlm perot mekchu adelah girl! eehhH! kesitu plak! ngee~~ :D

insyallah.. tak lama lagi AKW akan terjah and invite mekchu.. and sudah pasti nasik lemak versi KLCC nie akan appear nanti! hehehe.. :D

*mood telan air liur*

QasehnyaRania said...

in shaa ALLAH mekchu...

nasi lemak my peberet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...