@churalliya

Wednesday, July 25, 2012

Dress Maxi labuh untuk Hari Raya ini

Mereka dah setel dah tempah baju melayu.. mekchu masih klik sana, klik sini lagi (online katanya).. owhh tahun ni tak boleh nak melaram macam biasa #sedihdalamgembira

 tahun ni abg mi-cah dah pandai main kan peranan.. tak yah mintak guide mama kat tepi lagi.. 

 mula la tu buat muka malew2 dia.. menyampah....

Macam biasa, kain beli kat Jakel dan tempah baju kat Victor's Tailoring.. orang seremban dah tahu sangat kedai tu.. Victor tu pulak asyik puji mi-cah hensem, lagi lah tak keruan budak tu.. suruh angkat tangan, dia angkat kaki.. hahahaha...

 tak caye cuba tengok muka budak kecik tu.. tapi jangan gelak kan dia depan2.. kena tahannnnn je... 

Kendian turn abang bina badan ni.. hahaha Victor kata papa-jit badan sangat tough  (dia nak maksudkan gemok lah tu, tapi nak jaga hati customer kannnn)

untuk itu, biarlah tunjuk gambar belakang lelaki tough ini sahaja.. #pitammmmm

Tahun ni warna-warna bumi lagi.. dan lagi.. dan lagi.. tahun lepas kelabu, tahun ni coklat.. tahun sebelum2 tu hitam.. ohhhh pehlisss tahun depan kasik girl generation pulak yang pilih kaler ok....

Cadang memang nak berjubah aje tahun ni.. bukan jubah macam makcik2 tu.. jubah maksud di sini dress maxi labuh tu.. tak nak beli baju pegnen lagi.. kalo dress maxi boleh pakai ulang2 kot.. PopLook dah tengok, Zalora pun dah tengok.. tapi tak de yang berkenan..

Cadangan.. pehlissssssss...

Kalau dulu awal2 dah siap sedia 8 pasang, tapi tahun ni sepasang pun tak dok lagik.. sedddehhh...

12 comments:

aquagugurl said...

Salam Ramadhan & Salam perkenalan Mek Chu..suggestion nk tengok dress maxi yg cntik2..bukak link kat bawah tu.bukan saya yg jual cuma pndangan mata saya ni,dress dorang jual mmg cun2..

www.dearpinkwardrobe.blogspot.com

Nad @ MamaZN said...

truskan usaha meng klik2 lagi mekchu
moga ada yg berkenan, huhu!

nak suggestkan cam taktau le pulak, hehe

JIVEBUMZ said...

samalah kite tak tau nak beli baju raya dekat mana.. tp yg pastinya maxi dress ler jugok

Siti Shuhadah said...

shu yg tak petnen ni pilih maxi dress je tuk raya.. senang & selesa..hihi..

SURIA AMANDA said...

sempat ke siap baju tu?nak plak victor amik tempahan...

watyz said...

tgk kat MAMAbutik plak. hehehe :)

syawalsimpsons said...

geng la kiter mekchu...mmmm..sadis kan..kena pulok nak mencarik ngan muat ngan peyot ni payah...adoi...siap cakap ngan en asbeen nak pakai baju keje..adoi...seb baik dier yg kuarkan duit beli mexi saja sama colour

amirah said...

ala, tak reti la nak suggest yg mana mekchu..nampak cam takleh putus asa la lagi..ermmm yg butik najah tu, pengacara farah adeeba punya tu takde online ke

Nazirah Azeman said...

last year kan ms ngandong sy sauk jer baju kurung size L.tp bile dah makan,zip tak blh tutup.

tiniemainy said...

apa kata gunakan voucher anda itu!hehehe...

~najwa~ said...

Mekchu, Muslimahshopper kat FB. Boleh tahan juga comel.

Ahmad Haziq Azlan said...

mahal tak baju tempah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...