@churalliya

Tuesday, August 28, 2012

Camera? larikkkkkkk....

Disebabkan ia nya adalah hari raya, maka kami tetap cuba untuk dapatkan gambar yang elok untuk kenangan.. (modal nak design kad raya tahun depan) tapi mood mi-cah sangat lah tidak membantu pagi tu..

Biasanya kalau mi-cah dah tak nak bergambar dan bila dipaksa, nanti mekchu jugak yang kena marah dgn papa-jit.. "sudah-sudah la tuuuuu" ~ ayat standard yang membuatkan mood geram sbb tak de gmbr nak update blog... hahaha..

 ni cubaan pertama.. masa ni dorang baru balik dari masjid.. 

 kadang-kadang cubaan menggeletek menjadi.. tapi tidak pada pagi itu.. 

 dia tetap tak nak pandang camera.. langsung!!!

Mood dia jadi macam tu mungkin sebab tak puas tido.. ye la, malam tu tido dekat kol 1 pagi sebab sibuk main bunga api.. pagi2 dah kena kejut ikut pegi masjid.. entah berapa round dorang main, mekchu tak keluar rumah langsung.. sibuk tolong memasak kat dapur katanyaaa...

kami terus berusaha dan mencuba.. tapi dia masih begitu, malah lagi teruk.. 

sudahnya menangis.. 

"suruh amek gambar pun nak nangis.. shame shame"
lagi kuat dia meraung.. sambung sakat....
"tak otromen langsung.. kata superhero.. mcm mana nak lawan rasaksa ni"
hahahaha.. suka...

Dan mekchu terus kena sound ngan papa-jit.. hahahaha lari masuk dalam rumah.. puas hati dapat sakat budak kecik tu..

Lepas sejam macam tu dan agak2 dah reda, masih mencuba untuk bergambar bertiga.. macam2 cara dah cuba untuk pujuk mi-cah.. dan akhirnya dia setuju jugak nak bergambar.. tapi itu lah, haishhhh.

 jadik lah.. janji adooooo.. 

grrrrr.. mama tetap geram sebab tak de langsung yang menjadi.. 

Ramai yang suruh up entry pasal bunga2 kat baju tu.. ye la, baju nye plain je kot, bila dah tampal bunga terus jadi meriah.. sesuai dengan selendang mak datin aiii tu.. hahahha.. Baju kedua yang ditumbuhi bunga selepas baju hot pink Rizalman hari tu.. opssss baju Rizalman tu tak berpakai lagi raya ni.. sedang tunggu acara yang sesuai..

Nanti rajin mekchu up cerita bunga2 tu okeh. kalau rajin tau.. kalau...

11 comments:

Alycia said...

ala michah.. sian mama taun depan takde gambar nk wat kad raya hehe...

beza dgn adam... pantang nampak kamera...

syawalsimpsons said...

kalo tak rajin up kena rajin jugak...jemah nak jeles ni...kakakkaka....mi cah sangat2 tak membantu....kesimpulannyer tahun depan minta mi cah tido awai...sonang pagi tu...

mamavogue said...

Alahai la anak..
kalau mamavogue pun akan ggrrr jugak! Hakim pun skang ni susah nak suh pose, sbb dia plak dah pandai nak amik gamba org!

SURIA AMANDA said...

mekchu...tudung u pakai tu selendang eh...lawa la...

Nad @ MamaZN said...

y micah, y? y?
huhu, ksian kat mama... ;)

amirah said...

rasanya anak bujang memang camtu..susah nak tgkp gmbr dorang

Chekpid said...

ohh...senasib la kita...aku bajet sebab boboy malaya mmg tak suka bergambor la...kena tunggu bila depa tau apa itu henseom...tp time tu kita dah tuek pulak...ahaksss

ch@ said...

hahaaa auni suka bergambar dah skrg ni, dah tau erti raya. lagi2 bila tgk ramai je pakai cecantik. tapi nak kejut dia bgn pagi ma'oi super susah.

takpe mekchu, nnt pakai smula baju tema ni, bergambar balik. hahaa.

KhaiZa said...

ok la tuh.... at least ada gambar raya

mama tisya said...

mmg susah kalo ank tkde mood bgmbr..kita plak nk ada kenangan ...gmbr 2nd last tu ok skit even muka die tk brp nmpk sgt sbb wt tgn camtu..hehe

QasehnyaRania said...

mmm..nape dengan mi-cah x sporitng pula
sian mama-chu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...