@churalliya

Wednesday, August 29, 2012

Dah masuk cerita raya ketiga

Tahun ni beraya tak keluar negeri langsung... paling jauh pun ke Tampin sajork.. ehh ada gi Bangi hari tu, tapi Tampin lagi jauh kot...

Selalu raya ke-3 ni kami akan ke Melaka, lawat family sebelah arwah abah.. kalau tidak pun ke Kuantan, lawat family sebelah abah mertua.. tapi tahun ni kami dikecualikan dari berjalan jauh.. ngeh ngeh ngeh... So kami buat plan sendiri je gi rumah kawan2 sekitar Kuala Pilah.. bukan senang tau nak dapat peluang macam tu..

Raya ke-3 pakai baju beli kat V-mum awal April hari tu.. memang simpan baju tu elok2 untuk hari raya.. tak pernah pakai lagi.. rambut pulak gulung2 sendiri pakai iron kak eliz.. tak menjadi curly pon.. sudahnya kerinting.. hahahaha.. sampai melecur lah jari nak buat rambut curly punya pasal.. memang sah tak reti guna iron rambut tu..

Rumah ketiga baru teringat nak keluarkan camera.. itu pun sebab geram dengan budak kecik nama iman ni.. serius bulu mata dia panjang gilerrrr weeiiii... bila tutup mata, dah sampai kat pipi..

ini lah dia budak bulu mata panjang dan lentik tu.. tapi dia boy.. pesanan auntie, jangan potong atau straighten bulu mata taw.. 

 nampak bulu mata dia?

ni mekchu kasik lukis bulu mata dia yang kaler oren tu.. tak ke sampai ke pipi? sempat tarik sikit bulu mata tu sbb geram sangat.. doa2 biar yg dalam perut ni mengikut :)

Kat situ ada banyak mainan.. suka sangat lah mi-cah tu.. kami ingat mi-cah dah cukup hebat bawak kereta/motor secara drifting, tapi budak iman ni lagik hebat rupanya.. terdiam ko abg long.. hihihihi..

Ni rumah member papa-jit.. mekchu 1st time jumpa dgn dorang ni.. nak balik tu dorang amek gambar rambut mi-cah.. hihihi nak potong rambut iman mcm mi-cah..

 kehlas ko anak.. tak sangka ada yang minat dgn cutting rambut selup dia tu.. tp mmg ramai la yang tegur rmbut dia cantik.. menyampahhhhhhhh....

elok pulak tu duduk diam.. amek gmbr dr tepi, belakang dan depan.. 

 dan kenangan mereka... 

Puas call member2 area pilah hari tu.. ramai jugak yang tak de kat rumah sbb masih di kampung.. so, mana yg ada je kami pegi..

Dan rumah ke-4.. jeng jeng jeng.. sampai jugak mekchu ke rumah mertua zura alycia ni.. dia dah pesan soh dtg beraya.. tiap2 thn pun dia pesan tapi memanjang tak sempat je.. tapi alhamdulillah hari tu dpt jugak sampai..

 kalo nak amek gmbr dgn zura ni kena duduk sbnarnya.. kalo berdiri mcm tu lah ghupenyaa... dah bongkok nenek sabut sbb nak jadi sama tinggi macam zura.. hahahaha.. 

Rumah ke-5 tak de gambar. So tatau nak cerita apa..

Habis rumah ke-5, kitorang terus balik.. buat aktiviti pembuangan sekejap sebelum ke rumah ke-6.. ala, kat depan rumah nenek pilah tu aje..

bergambar sekejap.. ini mi-cah snap.. *thumb up

 ini pun dia snap kan.. *two thumbs up

 lepas tu cubaan gambar bertiga lagi.. tak pernah serik mencuba.. tgk muka mekchu pun dah tau kegeraman yang dialami.. hahahaha.. org suruh dia diri elok2, tp dia sibuk nak g amek camera..

Rumah nya kat atas tu aje pon.. nampak? Ada birthday party.. party party lets go party.. 

Dengan merujuk kepada gambar di bawah, sekarang nampak rumah nenek pilah tadi? hihihi.. 

gambar terakhir pada hari tu.. dah lemau bebenor rasanya.. yg duduk belakang tu x abis2 dgn gaya kawtimmmm dia.. ingat dah lupa... 

Hari tu perut padat tak ingat.. dalam masa yang sama pelik sbb tak sangka boleh makan banyak mcm tu.. banyak lagi ruang kosong rupanya.. dah alang-alang muncit kannnn... hahahaha.. 

9 comments:

*azni* said...

caya lah mekchu..dah cite raya ketiga dah..hehe..

therosputih said...

dah masuk raya ketiga...kita belum sempat nak raya pertama lagi...baguih no...

syawalsimpsons said...

peyot sudah maju lagi ke depan....yahooo...

Ila Ramliey said...

micah ni asyik berdikari sendiri jer,,, hehehe
abang long katakan.. ahaha

Chekpid said...

baby dah kuar sok ko kena rajin letak minyak baby johnson kt putik kapas then lurut kat bulu mata dia...buat selalu aaa, esp time dia tidur. insyaallah...aku try kt syafiq menjadi..yg 2 lagi tak berapa.less effort less result

QasehnyaRania said...

sakan mekchu beraya yer

Puteri Mona said...

Ko sesuai rambut gini noks, ayuuu gtu :)

AzuraFazil DIN said...

wahh awk pun x lama dh nk banak ye... zr now dh 37 minggu , nerbes ni ...

sweet nye bj ijau tu ...

Dee said...

comel dee tgk mekchu..aritu dee ada kat inas dari raya pertama petang smpi k raya ke 4 petang..lupa nak calling2 mekchu..hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...