@churalliya

Monday, August 27, 2012

Raya kedua di Kuala Pilah

Petang raya pertama dah sampai pilah sampai lah raya ke-4 kat sana..

Memang mengikut kebiasaan tahun2 sebelum, raya ke-2 adalah untuk beraya di rumah keluarga di sekitar kuala pilah.. dokek2 yoo..

Baju raya ke-2 adalah recycle sajork.. Rambut pun main ikat pony tail je.. dah tau konpem panassssss dan rimasssss...

 baju ni nama dia baju cik abang sayang sbb memang kena mntak tlg papa-jit ikat kan reben.. tangan tidak kesampaian.. baju lain buleh je ikat sendiri.. 

Lepas tu kan.. lepas tu kan.. mekchu dapat duit raya.. hohoho sbnarnya dari malam raya dah tunggu sbb masuk kan duit raya sama2.. pas tu seharian raya pertama tunggu tak dpt2 jugak.. akhirnya pagi raya ke-2 baru sah dpt duit raya.. 

on my bended knee nak sambut duit raya.. nak dapat duit raya tebal lah katakan... dalam sampul tu ada berkeping-keping-keping.. sukeeeeee :) tp muka kerek papa-jit tak bleh blah.. 

10 minit dah sampai rumah pertama..

ohh penat iron baju, sampai2 dah kedut.. 

 mood abg long yang belum berapa nak ok lagi..

candid :)

time makan mmg sekali jemput je mekchu dah sampai.. tak payah tuan rumah nak ulang2 suara menjemput makan.. 

Pegang kata2 doktor "raya nanti kena makan banyak2 tau".. baekkkkkk!!!!!

Lepas makan, bergambar sekejap sebelum gerak ke rumah ke-2 kat depan2 tu aje..

seriau tengok dia pegang camera tu.. kita nak tolong tak kasik.. mama tak sanggup ok kalau kena guna duit raya mama buat repair camera..

sorang teleng kiri, sorang kanan... 

Di rumah ke-2. Tuan rumah seru je perkataan makan, terus dah ada depan meja makan..

makan nasik lauk gulai ayam cili api.. terbaek wokkk!!

 tudung nenek pilah yg dah tak keruan.. hahahaha inner dalam dah dicabut ehh sbb panass.. 

so suweeeet 2 beranak ni.. 

 ehhh kami pun suweet jugak apa.. hahahaha.. 

Pagi tu masa tgh bersiap-siap, lama mi-cah tenung baju papa dia..

"papa, baju apa papa pakai tu?"
"baju raya papa lah"
"eeeee... buruknya..."

hahahahaha.. dia pun pelik dgn taste papa dia.. nak buat macam mana mi.. taste papa ngko masih macam orang muda..

tapi bila part bergambar, dia pelik dengan mama dia pulak.. kata soh wat peace, tapi kenapa kat mata?

Ok, selesai rumah ke-2... moh kita gerak rumah no-3 pulak..

tiada apa yang lebih best selain dari makan, makan dan makan... 

Cukup 3 rumah.. itu pun dah penat sbb cuaca panas membahang.. petang tu hujan lebat kan.. kat rumah korang hujan tak?

bukti orang yg paling penat beraya.. dahsyattttt...

Harap berat dah bertambah dan HB pun dah naik.. itu objektif raya tahun ni..

12 comments:

Nazirah Azeman said...

micah nyer ayat memang hero.

kasik can la papa jit jd muda mekchu hehehehehehhee

mama tisya said...

mi ca pelik tgk bj raya papanye..pastu pelik tgk aksi mamanye posing..tkpe mekchu mkn byk2..pasni kena pantang..hehe

mat ketawa said...

amboi...raya sakan no depa :)

selamat hari raya dari mat dekah!

mama maman aka yana said...

haha... dasyat pic paling last tuh.. :-)

ke pitam psl duit raya byk kuar.. ahaks

syawalsimpsons said...

mmg samo la objektif rayo den tahun ni gak...mau borat naik mondadak ni....penat ni..asik la tuwun..adoi....

SURIA AMANDA said...

gigih eh upload gambo raya...i x dan lagi la..bz hari ni...kalau ada pun gambo anak2 jer la...hahahahaha....x tau nak start mana dulu...sabar2

amirah said...

tengok gambor cara makan tu insyaAllah naikkk..huhu

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh seronoknya beraya, makan, makan, dan terus mkn

Alycia said...

haha.. adoi, kesian michah xsanggup tgk baju raya papa dia camtu..

ch@ said...

hahaha... bgs mekchu. mmg utk org pregnant, hari raya adalah makan-makan-makan dan makan. kehkehkeh, sama dgn je. comella mekchu.

QasehnyaRania said...

kiut mi-cah..doktor sruh mkn,mkn je..hehe

Yati Omar said...

Pilah kat mana ni? Laa...rumah my mom pun kat Pilah. Betul-betul sebelah Pusat Matrikulasi Negeri Sembilan tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...