@churalliya

Monday, September 10, 2012

Sedikit lega

Dah boleh tarik nafas sikit (sikit je) sebab baju-baju baby dah siap di basuh.. dari hari ke hari nak basuh, tapi asyik la tangguh.. 

Berbeza masa mengandungkan mi-cah dulu.. sangat excited... tapi kali ni excited jugak.. cuma konon2 macam dah otai la.. alaaa, lambat lagi.. sempat lagi.. banyak masa lagi.. buatnya betul kata akak tukang urut tu keluar cepat, kan haruuuuuu... 



Baju dan kelengkapan baby dah setel, lepas tu blur apa lagi erk? Dulu kemain siap ada check list barang2 baby dalam format excel.. mana yang dah beli tanda rait kat tepi.. hahahaha...

Dah boleh packing masuk dalam beg.. ingat lagi dulu satu kampit pampers ibu dan satu kampit pampers anak angkut ke hulu ke hilir dalam keta tu haa.. der, pampers baby tak guna pon.. nurse dah siap2 pakaikan masa nak balik.. 

Bila ingat semula, kelakar pun ada.. 



14 comments:

ch@ said...

waaa smua org dh prepare, kita blur ni mekchu. apa pun tak start ni, waaa... meraban mencari nnt.

Nuraz said...

suka sgt tgk barut & bedung tu...wajib ada..barut tu akak tempah kat jiran masa dok bangsar 10 helai guna kain belacu, dr anak pertama sampailah bakal anak ke-4 nie.. :)

Nad @ MamaZN said...

tu dia aih..!
:)
selesai dh 1 keje, hhehe

♥MAMASYAZA♥ said...

bagus tu kalo get ready dari awal, tak kelam kabut nanti

CaDLyNN said...

da expert la ni ye mekchu...so cool je buat persiapan :p

watyz said...

wa.. dh siap. nk basuh no hal tp nk melipat.. adeh.. kecik2 lotih den. hahahha

syawalsimpsons said...

dolu kan 1st time...samo la sue ni mekchu...mmmmm...so far sue dah settle...tunggu BB je kuar...

CikPuanHaLia said...

Bila dah start cuci2 semua ni baru la rasa cam .."wahhhh tak lama jer lagik ropanya.." kan..hehehe
Semoga selamat semuanya yer mekchu..

psstt..baby boy yer??

Nazirah Azeman said...

dulu sy punye la neves,beg nak g hospital tuh sebulan setgh sebelum beranak dah standby dlm kete.baju2 baby asal tengok jer tak penah cukup.siap bt byk2 copy medical report letak dlm kete parents,kereta PIL,kereta sendiri ngan kete husben.bile igt balik kelakar pun ye pastu tetibe rindu nak ngandong balik pun ye jugak heheheheheeh

amirah said...

kaler pink tak menguasai pun mekchu? huhu

Bitt (double IS) said...

alamak dah nak dekat ehh...aik tetiba i yg nerves...agegegge

Chekpid said...

gini le kata2 dari otai..hak2

takpe mekchu, yg asas dah ready...baju budak bukannya pakai beria sgt masa dalam pantang..yg penting ko barut & bedung dia kasi syelesyaaaaa...

Mimy Hamid said...

Anak first feel dia lain sikit dari no.2...dah berpengalman la katakan

QasehnyaRania said...

pengalaman byk mengajar kita;)
tak sabar nk tunggu..tetibe ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...