@churalliya

Monday, October 8, 2012

Burger Bakar di Nilai

Pengaruh rakan alam maya lagik..

Memang selama ni bila nampak je orang post gambar beger bakar, cepat-cepat scroll down sebab takut kempunan.. asyik2 kat rawang, asyik2 kat sg.buloh.. semua pun mmg sukarrrrrrrrr...

Tiba status Lieza (binik boss) update kata beger bakar kat Nilai.. itu sudah baik..

Maka, berlaku lah sesi pencarian lokasi.. nasib mmg biasa kat area sana tu kan.. dan dapatlah mak buyong merasa nak makan beger bakar nih..


Kebetulan lepas amek papa-jit kat KLIA (kebetulan lah sangat..), terus ajak singgah kat MMA Santai Corner ni.. tak tahu pulak ada banyak kedai makan kat situ..


 

Tak reti nak order.. nasib adik tu tolong..

Lepas tu baru dapat tahu kat Senawang pun ada.. tapi tak pe lah, dah dapat tau rasa dia macam mana cukup lah.. nak repeat pun tunggu dah habis pantang sok..

Dan kepada orang2 Nilai, Bangi dan yang berdekatan, ini ada peta yang tak semenggah dari saya :)

 MMA Santai Corner yang ada kereta kaler kuning tergantung tu.. 

Malas nak lukis details.. asal ada giant, tesco kat situ rasanya korang tau kot ;p

18 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

13 thn dulu takde lagi giant n tesco kat allson klana tu...hehehehee
tapi burger tu nampak sedapppp sgtttt

rina mazlan said...

Sedapnyeeee.... leleh air liur ni..

Nory Zoulkefle said...

lama x makan berger bakar...kt puchong ade satu branch...hehe

amaniammar said...

huhukkk...

dari highway xda ke...nilai x jelajah habis..

huhuhu...sedap ke...skang ni mcm-mcm burger bakaw dok promote..tp hnya tgk kt pixs org je..nk beli nan hado..psl bkn kaki rayau mlm..
mr. asben pyh nk keluar mlm..

Nad @ MamaZN said...

Janji dpt rase je kan? ;)

mama tisya said...

meleleh222 cheese nye

NM02 said...

skang ni musim femes ngan beger bakar kan...

SURIA AMANDA said...

tau2...tp kat dataran senawang tu kan ada..lepas petronas ke or sebelum petronas..

Sari Yusa Ibrahim said...

Mekchu tak komen ke sedap ke tak sedap??? huhuhu..

KhaiZa said...

OMG... rasanya dekat sangat dengan Umah saya la.. tp tak pernah sampai lagi. kat situ memang byk kedai..

therosputih said...

nasibla tak rasa kempunan benor nak makan burger bakar nih..hehehe...

syawalsimpsons said...

menarik tu..sama ngan mak tang kat sini time pregnant izz ngidam gak..seb baik dpt..pastu pas mkn hb nnaik mencanak tinggi, cantik..

MaMa CyDa said...

haaa br nk kabo kat mekchu, kat senwg pun ada. Tp kita tak pernah rs pun lg. Hari2 lalu jek,belum teringin lg kot huhuhu

Lynn Hamzah said...

dalam banyak2 pic...peta tu juga yang comey...hehehehe...

Waney Zainuddin said...

negok gambar burger tu terus rasa lapar.. huhu nak jugak

Puteri Satu said...

baca entry baru pagi ni... kebetulan malam tadi husband cari bihun sup kat MMA santai corner ni... dia ternampak burger bakar... terus dia beli... akak pun fikiran terus melayang... ohh maybe mekchu beli beger bakar kat nilai maybe kat sini lah kot..s ebab tempat lain memang tak de... merata dah akak cari kat area Nilai... tapi berger dia memang sheeedaaappp.. tapi kecit cinonit pun dah rm9 henggit kan sue.... apapun walu harga mahal..tapi puashati sebb cedaapp...kan

Bitt (double IS) said...

apa bezanya burger tu dgn burger biasa mekchu?

QasehnyaRania said...

komen mekchu tak da pon..
apa ghasanya :)
kt sini area wangsa maju..best ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...