@churalliya

Tuesday, October 9, 2012

Saje2 abadikan kenangan di hujung minggu

Laaaamanya tak buat entry aktiviti hujung minggu.. ye la, semua pun sama sajork.. sabtu balik rumah seremban, ahad balik rumah nenek labu... sekian..

Tapi kali ni ada gambar, jadi jom lah bercerita di samping boleh dijadikan kenangan nanti...

Sabtu petang, kalau berkesempatan memang akan ke Kompleks Sukan Paroi.. tapi sekarang kena import bibik sebab dah tak larat nak layan abg long tu haaa...

Papa-jit akan jogging 10 round sambil mi-cah akan kayuh basikal dia 3-4 round.. mmg tobat lah..  tak dapat nak ikut.. mak buyong hanya duduk sambil makan jajan kat bawah pokok.. nasib ada bibik..

 itu bibik kami.. mantap kan dia... hihihi.. ngko mampu ada inner belang2 gitu? kemain pulak dengan legging dia kannnn... kasut sukan tu mekchu bagi sbb minggu sebelum tu dia jogging pakai baju kurung dengan selipar.. 

Hangin btol ntah bila kat sana ada port kereta sewa menan budak2 tu.. ala yang 5 minit RM3 tu lah.. of kos lah budak2 akan teruja... sanggup ke nak dengar anak merengek berpanjangan?

Pandai btol dorang ni buat duit kan.. sempat jugak sound kat adik tu soh pusing timer tu lagi sbb tak sampai 5 minit pun tiba2 keta dah benti.. nak je buat macam papa-jit yang pusing timer bawah seat tu sendiri, tp ahkak ni ada sifat penakut skit..


Bermalam di rumah sendiri.. bibik hantar kat rumah akak pulak.. dia kan jawatan gunasama.. hahahaha..

Ahad, lepak-lepak sambil tengok ulangan Anugerah Blockbuster.. maklum ler, malam nya tak berpeluang langsung nak tengok tivi.. asyik2 bola je kan.. lepas satu game ke satu game..

Lepas habis Anugerah Blockbuster, siap2 ke Jusco.. kan ke Bodyshop ada discount 30%..

mi-cah rekues nak bawak basikal dia kat dalam jusco.. kebetulan basikal dia mmg ada dalam bonet keta tu sbb bawak pegi main kat padang.. 

Nak tau siapa yang lari dulu bila nampak pak gaurd pakai jambul? tu haaa.. papa-jit yang laju je jalan menonong ke depan tinggalkan anak bini dia.. yang mi-cah pulak takut bila pak guard tu pandang dia.. sbb dia tahu dia bersalah.. terus turun dari basikal dan peluk kaki mekchu.. habis tu basikal tu?

Jenuh la mak buyong ni jalan sambil membawa anak yang melekap di kaki dan tangan menolak basikal.. cisssss punya papa-jit.. dia selamatkan diri..

Tapi kalo kena sound ngan pak guard jambul, mekchu dah ada jawapan siap2...

"Basikal ni sama la konsep dia macam bawak storeller pak cik"

Sebenarnya tiada sorang pak guard mahu pun mak guard pun yang sound.. kitorang je yang cemas lebih2 sebab tak pernah nampak orang buat lagi.. kalau basikal budak kecik yang ada pemegang main tolak2 tu pernah la naampak.. ehem ehem... kalau macam ni boleh la bawak basikal dalam jusco lagi lepas ni :)

11 comments:

syawalsimpsons said...

mmg terrer lepaskan diri itu papajit...kakakakakka

Nad @ MamaZN said...

Pandai papajit lari dulu hihihi...sabo je la

therosputih said...

sampai habis entry, kelibat papa jit tidak dinyatakan...nak cisss jugakla gini gak...ekekeke

Lynn Hamzah said...

hehehehe...nasib baik x kena sound dgn pak guard...

SURIA AMANDA said...

bertuah kan bwak basikal dalam mall..eh ada jugak cina2 buat mcm ni mekchu...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hahahha.. nakal cerita mek chu kali ni..
part yg papa jit lari selamatkn diri tu cam biasa aje sy alami..
bapak alya pun sama maaa...
tu blom lg part nk tanya arah, ade ke time sesat ke nk cari ape2 kite yg suh tanya.. ngan kaum adam plak tu..
kalo ensem cam ADAM leh thn gak.. hahahha

part gunasama bibik pun sama..haruuu!!!
hahahha.. =D=D

Nory Zoulkefle said...

waahh pestime tgk org bwk beskal masuk shopping complx...hehe...berani nya...hehe

rina mazlan said...

Kat mana ni mekhu? ada kete sport sewa bagai ni?

Waney Zainuddin said...

hehe.. agak nyer pak guard nak sound pun tak sampai hati. buat2 tak nmpk je

yana said...

baik2..takut ada yg saman jek..sbb x slh dlm shopping complex ada kot peraturan x blh bwk kenderaan

QasehnyaRania said...

hihi..tau takut mi-cah..
tp brjaya juga akhirnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...