@churalliya

Sunday, October 21, 2012

Dah turun tanda pagi tadi

Baru balik dari hospital ni.. Pagi tadi nak mandi dalam kol 9 pagi macam tu, tengok kat panty liner ada darah.. Otomatik ohh period la pulak!! (frust mcm tiap2 bulan dulu kalo period) Sekali macam blur.. ehhh period apanya.. aku kan mak buyong..

Tengok tangan, ada sedikit gigil...

Mandi macam biasa, siap sental badan dengan sabun tanamera.. Lepas mandi baru khabarkan berita kat papa-jit..

Sempat sarapan dulu, mak masak roti salut telur.. ada nasi goreng jugak.. sedap... Nak dekat kol 11 baru gerak ke hospital.. sampai hospital, terus naik ke Labour Room..

Sempat jugak pegang2 tangan dalam kereta tadi sbb nebesss... kikikiki..

Nurse terus suruh tukar baju dan pasangkan tali pinggang... monitor heartbeat baby dan contraction dalam sejam gitu.. sambil2 tu, update fb :)

 peace yooo.... 

Tak rasa sakit apa pon.. Darah yang keluar banyak jugak.. Dulu masa najmi pun keluar darah, tp sikit aje.. Lepas monitor heartbeat dan contraction, nurse bg tau soh gi jumpa doktor kat klinik dia kat bawah. Nurse kata dah ada contraction 7 kali. ke 7 minit sekali.. tapi serius tak rasa sakit, cuma rasa baby mengeras aje..

"Kalau kena tahan wad, papa balik kejap amek air ketuban"
"HAH???"

Kah kah kah kah.. bergoyang-goyang katil mekchu tergelak.. nampak sangat laki aku tu nebes lebeyy kan.. sebenarnya niat dia nak amek air selusuh tertinggal kat rumah.. boleh pulak tersasul air ketuban.. hahahaha..

Doktor check bawah dan cakap baru bukak 1cm.. Doktor suruh balik dulu dan datang semula lepas magrib nanti.. Sebijik macam kes najmi dulu.. Apa lagi, terus balik.. misi nak minum aissssssss!!!

dia pekena teh tarik dulu.. fenk karer... semangat nak sambut baby girl la tuh :)

lepas tu gi carik air kelapa.. sempat lagi ni nak minum.. 

Sampai2 je rumah, nenek labu dah siap masak ayam masak kurma, sayur campur dengan sambal belacan.. waduhhhh.. selera sangat melantak.. konon2 nak kumpul tenaga nak push.. kikikiki...

Dan sekarang, relek2 aje kat rumah.. x de pulak rasa sakit2 tu.. pelik betul.. Sebarang perkembangan, mekchu update ok..

17 comments:

syawalsimpsons said...

air selusuh dikatakan air ketuban..kakakak..mmg betoi2 nebes ni..

Nad @ MamaZN said...

Hahahaha..betul2 neves papajit kite sorang ni...
Gud lux mekchu!
Nayli tak sabar tggu 'adik gurl' ;)

retna yusof said...

Wah. ..x lama lg la tu... chaiyok mekcu!

etiey.com said...

Moga mudahnya. Amin amin amin

Bitt (double IS) said...

aekkekekeke air ketuban siapa yg nebes ni...

tunggu masa jek yerk mekchu...wahhh good luck bebeh...semoga dipermudahkan semuanya...

♥MAMASYAZA♥ said...

dah tak lama lagi le tu...mesti berdebar2kan walopun dah ada pengalaman sebelum ni. apapun semoga dipermudahkan segalanya. amin

JIVEBUMZ said...

Nebes plak dh kuar darah tp xsakit plak yer saspennn lak najwa nie kan

therosputih said...

adeh...nerbes campur gelak2 bace entry nih...doakan mekchu dan baby selamat keduanya...

CikPuanHaLia said...

Hahahaha..serius sy terkekek2 baca part papajit nk amik air ketuban tu. X blh imejin mcmana nk amik ;) apapun..semoga selamat semuanya ..

ch@ said...

papajit mmg lucu. air ketuban pulak.
masa kita bersalinkan adlila kuar tanda darah. tapi masa hari bersalin, mmg takde darah tu pun.

yg ketiga mmg extreme sebab ketuban pecah mcm dlm drama.

apapun, kita doakan mekchu selamat smuanya. dan juga dipermudahkan. take care ye.

kemma said...

rse diri sendri plakyg xsabo...good luck mekchu..x sabar nk tgk adik gegurl abg micah..

amaniammar said...

nak jg tulis..
sebenar menanti jg khabar dr mechu..
bykan doa n zikrullah Nabi Allah Yunus ye ...
mudahan Allah permudahkan perjalanan kelahiran lil' Najwa nnti..huhuuhuh...

watyz said...

wa.. berdebor ni nk tggu bb mek chu kuar... :)

amaniammar said...

TAHNIAH!!!!!!!!!!!!!!!!
sgla kesulitan berakhir dgn airmata kesyukuran
jgn lpa udapte kt selalu ur lil'princess yer...snap byk2 n bg tahu nama utk tatapan kami

amirah said...

apa la update terbaru ni?

CuTeMiUt78 said...

adeh.. apa la papa-jit ni.. naik keras perut duk gelak2 baca mekchu kata nak ambik air ketuban..

Siti Shuhadah said...

ha? air ketuban? haha..lawak la papajit..:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...