@churalliya

Friday, November 2, 2012

2 hari baru boleh discharge

Bajet hari 1st tu dah bleh keluar.. tapi doktor tak datang pon.. Tanya nurse dia kata keluar esoknya sebab tak cukup 24jam pemantauan lagi..

Hoiiii... dulu masa najmi lebih kurang sama je masanya.. najmi lahir jam 12.15 pagi.. pukul 2 petang tu dah bleh keluar dah.. tapi kali ni 2 malam kena tido spital.. mekchu syak tak ramai yg bersalin masa tu.. so tak banyak la  permintaan nak check-in bilik kan..

Pagi-pagi tu family-in-law dah sampai.. mak siap bawakkan kapur sireh campur dengan air limau buat sapu kat perut.. teringat lagi masa mi-cah dulu dalam labour room dia dah siap sapukan..

dah macam dugung terdampar.. masa ni nak gerak pun sakitttt sangat.. azab tiap kali nak kencing... 

ciuman pertama dari nenek pilah.. najwa sangat lah putih melepak masa kat sana.. 

dan cubaan menekan batang idung.. dari dalam perut lagi mak su dia tak sabar nak tekan.. jahat ehhhhh... 

dan cubaan nak bf.. susu tak dak.. tapi baby pandai isap... hari ke-5 baru terasa bengkak.. hampir2 lah nak stress... 

Alhamdulillah, tengah hari tu pulak kawan2 pejabat datang melawat.. terharu sebab mereka sanggup datang walau pun kelahiran yang kedua.. jarang orang nak datang tengok bila anak dah masuk 2 ni.. tak sangka rombongan opismate datang 4 trip.. Paling terharu boss sendiri datang nak tengok 'cucu' dia.. Terima kasih banyak2 boss..

1st trip.. ISMS guys.. ehhhh... 

 
2nd trip dari big boss dan kawan2.. 3rd trip dari technican, tapi terlupa nak amek gambar dan 4th trip dari sir capo dan aweknya :)

Terima kasih, terima kasih banyak-banyak..

Petang tu, mekchu mintak papa-jit balik amek nenek labu dan terasa rindu sangat dengan abg long.. ntah apa reaksi dia bila nampak adik dan berdoa banyak2 dia boleh terima adik dia..

tuh dia.. si hero dah sampai.. 

Dan terkelu lidah bila tengok gambar ni..

 sentuhan dan tatapan dari seorang abang... 

senyum lah baby... senyum lah.. 

Malam tu tido sorang2.. papa-jit balik rumah dan dia kena beri perhatian lebih pada abg long.. ye la kan, 4 tahun dah puas bermanja.. tak boleh drastik sangat tunjuk kita sayangkan adik.. mekchu marah betul bila bibik cakap lepas ni dah tak sayangkan najmi.. eee.. dah banyak kali pesan.. semua tu yang buatkan dia memberontak..

me @2nd day confinement

Terlalu banyak kisah nak di share kan bersama.. tapi slow-slow lah kan.. dan buat masa sekarang mmg agak susah nak buat lawatan balas pada blog kawan2 semua.. harap memahami... 

13 comments:

Siti Shuhadah said...

acu suka la rambut abg long...:)

mamavogue said...

memang terharu sangat sampai nak menitik airmata tgk gamba micah pegang najwa..!

Nad @ MamaZN said...

Saya suka gmbr micah tenunggg je adek die tu..
Time die pangku najwa..
Rase nk nanges plak saya..huhu, sayu

mummy_ayu said...

alahai..Abg Micah..sayang adik yer..be good boy & be a good brother key!

SURIA AMANDA said...

wah...abg long syg betul kat adik dia...x baik la bibik ckp mcm tu..merajuk abg long nanti...

mamyharraz said...

alahai abg long...suwittt sgt pic tu..semoga jd abg yg baik yg mi-cah

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

abg long pangku najwa.. so sweet..

and to mekchu..speedy recover ok..

CuTeMiUt78 said...

alhamdulilah.. selamat semuanya... alahai terharu tgk mi-cah png adiknya..

MaMa CyDa said...

Alaaa suwitnya abglong. Esok dah bosa jago adik Najwa yo :-)

QasehnyaRania said...

dah terpancar naluri kasih sayang seorang abg utk adiknya..insyaALLAH mekchu

therosputih said...

sayu bonar tengok abg long tatap adik...hehehe...tapi takpe, tengah nak membiasakan diri tu...

Waney Zainuddin said...

Sayang nyer abg long kat adik :)

Nazirah Azeman said...

abg long pangku adik.....suweeettttt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...