@churalliya

Instagram

Friday, January 18, 2013

View komen di blog mekchu

Kalau perasan entry baru-baru ni mekchu guna komen nuffnangX.. maksudnya sesiapa yang nak tinggalkan komen akan nampak nuffnangX conversation macam ni..


Suka ke idok cara macam tu? Ke lebih suka cara yang lama ni?


Kalau tanya mekchu, honestly suka cara lama sebab :

1. Boleh tahu berapa banyak komen yang kawan-kawan dah tinggalkan. Kalau guna nuffnangX conversation tu komen akan sentiasa nampak 0..

guna cara biasa boleh nampak komen ada 3.. 

2. Suka cara lama sebab senang nak masuk blog kawan-kawan yang dah tinggalkan komen.. terus klik pada nama korang je dan tinggggggg! blog korang akan terpapar.. kalo nuffnangX conversation tu, bila klik pada nama korang dia akan ke profile korang di nuffnangX. Kalo korang dah register nuffnangX akan nampaklah, kalau blom register maka nan hado apa-apa..

nampak gitu aje bagi yang belum register nuffnangX

Tapi ada baiknya kalau guna komen nuffnangX tu iaitu boleh terus reply daripada komen kawan-kawan.. tapi bila mekchu reply, tak de pon yang reply balik.. makanya mekchu ubah lah semula pada cara lama..

Dan kalau yang dah komen tapi tak nampak, itu bukan bermakna mekchu tak publish.. mekchu baca setiap satu.. itu semua konflik antara cara lama dan cara baru.. ahhh susah pulak nak eksplen kat sini..

NuffnangX ni best sebenarnya.. cuma tak best kalau guna untuk komen kat blog tu aje.. yang lain2 mmg superb.. Itu bisa diatur..

Korang nanti install lah nuffnangX kat smart phone masing-masing.. lepas register follow blog mekchu. Nanti boleh terus baca blog kuning oren sambil baring-baring :) find churalliya.blogspot.com dan follow.. ngeee..



Ok, sekali lagi nak tanya.... korang suka tinggalkan komen cara lama atau cara nuffnangX conversation tu?

  by mekchuN (^_^)

17 comments:

Zana Adieyza said...

zana suka cara lama ni.. sebabnya, masa mekchu guna nuffnangX tu, zana x dapat nak komen.. x tau nape.. hehehe..

yeeaaayyy, setelah bertahun jadi silent reader, akhirnya zana beranikan diri komen kat blog ni.. hehehe..

Nad MamaZN said...

Cara lamaaa...!
:)

*azni* said...

eh eh..kite pon ada.. ;)
lg suka cara lama..

mama_onie said...

Walaupun saya ni org baru tapi suka cara lama... nampak lagi kemas lah.

Nini D.. said...

lebih suka cara lama :)

Azfaliza Abd. Latif said...

hok lama la...yg baru tu mcm konpius sket masa nak komen...ke aku yg bengap huhu...

Nory Zoulkefle said...

nory suke cara lama...senanggg & simple...=)

xura said...

Cara lama kut...

amirah said...

cara lama.. : )

mikamusz said...

agaknya.. aku suka cara lama kot.. tapi cara baru u sweet je cuma makan masa sikit ken.... takpe... apa - apa pun ok jer..

Asfaliza Mohd Yatim said...

lama lagi best kot

Fiza Rahman said...

Vote for cara lama.

mama maman aka yana said...

mama blm lg buat nuffnangX tuh.. hhhmmmm can besh cara lama Jew... hihi

Ila Ramliey said...

yeay... muka saya muncul dlm entri mekchu.. suka, suka, suka!

Saya ?
mestilah suka cara lama...
Sebab tak bape suka nunffnang tu..hihi

Ya ALya said...

Cara lama....

Kasyah and Khalis ~ Never Ending Story said...

su nk tuko versi blog baru ke version blog lama mcm mana erk? tak suka la yg baru ni xbest..nk guno cara lama tp tak reti nk tuko daa..

Seri Nian said...

suka yang lama

VIDEO MAK senyum ke telinga sebab anak selera makan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...