@churalliya

Monday, March 25, 2013

Weekend di rumah sendiri

Mesti pelik... Weekend kat rumah pun nak buat entry.. Harusssssssss... sebab kami ni bukan nya selalu dapat balik rumah sendiri.. Kasihan....

Papajib selalu lah balik rumah seremban tu.. Kalo ada futsal malam, petang lepas keje dia balik la sana... mandi semayang semua.. Lunch hari jumaat pun kadang2 balik.. lunch tak jumaat pun sempat jugak... ehhh?

Kata istana hinggap kan.. kang hinggap jugak tapak kaki ni sebab intro meleret panjangnya... Terus tepek gambar sudaaaaa...

mereka adalah kesayangan saya.. #trippleNAJ

ohh indahnya saat-saat dapat melepak di rumah sendiri.. ntah apa yg dipandang wawa tu.. 

Bersihkan rumah.. dah lama tak mengelap habuk.. tahi cicak dah boleh buat rencah goreng sayur.. kemain meriah dia gurau2 sambil berak.. cisssss!!

Balik bawak bibik sekali.. Nenek labu tak nak ikut..

perempuan yang gembira sebab rumah dah bersih.. cermin tu pun dah berkilat..

Tido 1 malam aje.. jadik laaa... sabtu malam ahad balik sana.. ahad malam isnin balik labu semula..

Malam nak balik rumah seremban tu, singgah kompleks sukan paroi dulu bawak abam mi seronok2.. lama sangat tak bawak dia kat playground sana..

dia bantai main gelongsor kat tempat skateboard tu.. tinggi tau.. boring gelongsor dengan bontot, dengan dada lepas tu dengan lutut.. padannnnnn la lebam2 lutut tu.. 

saya, dia dan tiang lampu.. tak pernah sampai ICT, tiang lampu kat tepi padang bola pun layannnn.. kasihan.

Dan petang ahad sebelum balik labu kami ke kompleks sukan lagi.. papajib kan, kalo ajak gi kompleks sukan tak pernah nya menolak.. cuba ajak dia gi kedai baju.. buat derkkkkkk aje..

panasss okehh.. hahahaha.. oh ye, yang baju biru kat tepi tu anak sulung kami :)

kengkonon nak jogging.. tapi malassss.. Berita baik untuk mu lelemak!

papajib memang betul la jogging 6 round.. tu muka tension penat2 jogging anak bujang tetap nak menempel duduk atas riba.. 

bibik yang asyik suka membeli keropok dan air untuk kami.. 

mama yang hangat2 ketiak konon nak jogging itew.. papajib tengok kasut terus geleng kepala.. tau dah minik  dia masih sayangi lelemak..  

Heyyyyy.. sungguh pun nampak kerempeng, tapi tetap ada lemak okeyyy.. jangan ko cuba membuat cengkaman di bahagian perut ku.. menyesal nanti.. hahaha..

Bila ntah nak jogging.. tak suka part bila sakit-sakit badan tu..


by mekchuN (^_^)

8 comments:

syawalsimpsons said...

mak jemah baru berjogging semalam...lelemak menangis teresak2 je hilang dari pandangan mak jemah..kakkakakka

Alycia said...

haha, sama lah.. tak suka bila sakit badan lps joging.. kalau ada org tolong urut2 kan xpe jgkkan hehe..

lady scooter said...

ok..admit... thanks coz tukar kotak komen yg versi asal ni semula..he3... kalau tak.. alamtnya jd silent reader je lah.. ngeeeeee

yana said...

jongging 3 km..pastu abang senoir pewit..pewit..mesti rajin..haha

CaDLyNN said...

dah lame tak jogging jugakkkk....tinggal kenangan azam tahun lepas..kuikuikui

Nad MamaZN said...

Comeyyyynya abg mi ngan najwa!
Kite pun dh lama x jogging
Kang cramp haha! Ahlassaaannn :)

Anonymous said...

SUKE LA TGK PEMILY NI...
berharap sgt teserempak ka mane2...
eh.eh.. mekchu bile nak hapdate entry abam micah pegi sekulah..acane dia sekulah skrg..

_cik.ila_

QasehnyaRania said...

"nape abam mi tu.."

relaz je wawa ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...