@churalliya

Thursday, June 20, 2013

Baju Raya #1

Kalo nak cerita pasal baju raya, yang penting baju raya pada hari pertama tu kan.. kalo nak berdondon pun raya pertama tu lah yang nak sepapan nyaaaa... raya ke-2, 3, 4, 8 lapan lagi tak mampu nak berdondon dah..

Bila dah setel baju raya pertama, dah layak nak raya la tu :)

Tahun ni beli satin cotton plain.. memang konpem la sepapan.. Dah ada gegirl ni maka permintaan warna mekchu ditunaikan.. ehemmmmmm...

Mekchu punya tailor tu naaaasib lah nak terima tempahan lagi.. regular customer katanyaaaaa.. ye la kan, dah lebih setahun kot tak tempah baju kat dia.. takut dia lupa aje.. mana de orang mengandung tempah baju kurung kannn..

 oldskul sangat kan.. suka dengan 'untie dorcas' ni sebab baju dia elok terletak.. dah hampir 10 tahun tempah baju kat dia.. tak carik orang lain dah..

1st time amek ukuran lepas bersalin.. dan untie dorcas kata semua tempat pun ukuran masih SAMA.. ye ke untie? untie jangan nak amek hati saya je tau.. tapi tetap suruh untie besarkan kat pinggang dan montot.. hahaha sebab terasa kain2 yang ada ni dah ketat..

Ni info untuk orang2 seremban ehhhh kalau ada yang nak tau.. kedai dia kat senawang sana.. kat area on semiconductor tu tapi dia belah shell sana.. hahaha... alaaa, tak reti pulak nak bagi direction.. nanti emel la senang nak bagi tau..

Pas tu hero2 NAJ pun dah setel tempah baju jugak.. apa lagi kalo bukan dengan uncle Victor sebab situ aje yang paling ok buat baju melayu.. serik dah tempah kat tempat lain.. walau pun mahal tapi kualiti dan servis terrrrbaekkkk..


 macam dah selalu je nampak gambar abam mi kena ukur ni kan... 

 uncle Victor puji papajib ukuran menten.. mula la hidung kembang kuncup kembang kuncup.. rugi hari tu untie dorcas puji mekchu tapi papajib tak dengar.. hahahaha... 

Papajib tu memang la menten.. bukan dia yang beranak kann...

 kali ni tak menahan.. uncle Victor siap designkan baju lagi.. kemain sakan dorang nampaknya...

pas tu siap ada tambah2 kain lagi.. adoiiii tergugat ni.. tergugat!!!!

Dan baju kecibung wawa pulak...

dah siapppp!!!! warna biarlah rahsia.. 

Kosong.. Tak tambah apa2 lagi.. nak sama dengan mama dia.. nanti mama tambah lace ok.. pastu mama labuci kan lagi kasi mengelipppp.. kita kena pastikan baju kita lagi cantik dari papajib & abam mi tau..

Comel sangat tengok baju wawa ni.. untuk tempahan baju budak ni pun kalau berminat boleh emel mekchu untuk tau kedai dia kat mana.. murah sangat RM15 je kot..

Ok dah dah la ehhh.. preparation lain len kali cerita.. puasa pun belum start lagi kan...


by mekchuN (^_^)

14 comments:

SiTi said...

wahhhhhhhh murahnyerr rm15 ... kat putrajaya ni sepasang je dah rm35 tau....

Nad MamaZN said...

Mekchu, mekchu
Thn ni mcm kaler dark pink jek ek?
Kain yg kt atas meja uncle victor tu je?
Kekekekekee...

Eliss Mie said...

alahai..dah siap prepare yer. alahai tak fikir satu apa pun ni.cuma bahang nak puasa dh ada kat ofiz ni, biksut sample dh ada :p

syawalsimpsons said...

kiterorg pon dah settle..mak pak je..anak2 syawal punyer sajoo...izz apak dier x kasi baju melayu...suruh carik colour yg sama je...t shirt sudahj....

syawalsimpsons said...

kiterorg pon dah settle..mak pak je..anak2 syawal punyer sajoo...izz apak dier x kasi baju melayu...suruh carik colour yg sama je...t shirt sudahj....

mama_onie said...

Mesti excited beraya ngan wawa... mama dah ada gegurl utk dihias

anakomak said...

yup, klu kat KL ni tempah baju bdk dah macam tempah baju org dewasa rege nya tu.. cekik daghah betul!!

Mama Vogue said...

Nampak title baju raya cepat2 klik..hehehe
Sekali mekchu berahsia pulak warna pilihan hati. Cepat la bgtau..kang tersama kang.. hahahaha

therosputih said...

berair mulut sy tgk baju wawa...owh...tak fikir lagi nak cari baju untuk alia...wakakaka

Anonymous said...

mama chu...
emailkan lokasi kedai anti. kalao ade map lg baguss :)

ntvirus_ord@yahoo.com.my

Muthalib said...

wahh semua dah tempah...senang nehh

yong ibu chem said...

Kita satu family pon regular customer acik dorcas ni dari kecik. Hntr lmbt cemaner pon sure dia terima punya. Heheee.

yong ibu chem said...

Wahhh kita dan satu family dari kecik pon regular customer acik dorcas ni. Heheee. Tgk buku tampal tampal kain tu pon dah kenal. Jqhitan dia mmg terbaik..terletak.

Anonymous said...

salam..boleh email ke waniebaharin@gmail.com lokasi sebenar kedai auntie dorcas tu? time kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...