@churalliya

Monday, June 24, 2013

Golp GoLop

Kedua-dua perkataan berasal dari perkataan golf.. ohh ye, kadang2 guna menebas.. tapi kalau tak sanggup nak cakap kesemuanya, memang menggolop la jadinya.. tu kalo dah marah sangat la tu..

Entry kali ni memang mengisahkan golp semata.. Petang Jumaat lepas, abam mi dapat set golp baru.. kemainnnnnnnn dia.. mama jeles!!!

 ada golf fair kat AEON S2.. papajib kata murah.. dia yang kata.. pada mekchu tetap mahal..

Sebelum beli kena bagi abam mi test dulu.. Tengok lah gaya dia mengetest dari keek.. ehhh kat instagram pun ada jugak post video.. tau kan instagram dah boleh letak video.. nak lawan keek letew... ku layan je semua..






Mama jeles.. tapi mama tak nak pun set golp tu.. tapi mama jeles jugak.. entah.

melepak di sisi set baru.. kemain jam kiri dan kanan..

Abam mi kebelakangan ni rajin ikut papajib dia pegi driving range.. kesian sampai melecet tangan guna set orang besar.. tak pe, kalau suka mama tiada halangan.. tapi ingat, awak tu putih, jangan cederakan kulit putih gebu tu.. penat mama nak pulihkan nanti.. kalau dah jadi macam papa, tiada penawar lagi dah..

Sabtu pulak sebelum subuh papajib dah keluar ada golf tournament kat Klang.. dan hasil menebas hari itu telah menceriakan hati ku..

pakcik dalam gambar tu pesan voucher tu buat beli baju anak2.... pakcik sangat pentipu ok.. kata semua hadiah golp mama yang punyaaaaaaaaaa....

Mama tau tektik papa nak berjimat tanpa disangka kannnnnn....

Kendian hari Ahad pulak.. Keluar sesudah subuh..

Dan dia bawak balik hamper.. tak menang hadiah best2 sebab persembahan teruk.. mungkin sebab jerebu yang mengganggu fokus.. (alasan)

jadik laaaa.. bila bukak atas meja, macam baru balik dari giant pun ada.. baaanyak sangat..

Dan 2 hari itu ibu muda ni bergolek terlentang dengan anak2..


Kami yang setia menunggu... tak lama lagi mama golek2 berdua dengan wawa aje la..


by mekchuN (^_^)

10 comments:

Nad MamaZN said...

Papajib dh ada geng p menebas
Mamasu plak tak lama lagi ada geng p soping bagai la...
Sabar, sabar.. Tak lama jek lagi tu ;)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kemana tumpah nya kuah kalau tak ke nasik kan.. nasib baik wawa kecik agi, kalau tak ajak join skali kot? hehee

amirah said...

perghhh...memang ada gayer. cam tiger woods la bang mi...

watyz said...

best nye dpt baucer fre... :)

mama_onie said...

Entry macam frust je mama

syawalsimpsons said...

tak lama lagi la abam mi ikut papa jib ni...

Mama Vogue said...

Wahh..! Abam mi dah ade set golf la..! Bole jd professional nih..!!

Nini D.. said...

humang aiii abg-mi..hebatnya kamoo!!... cikmat jangan kata pukul bola golf...silap2 kayu golf tu dia buat jadik kayu hoki!

yana said...

suraya..dapat hamper syok apa! takmo meh bagi puan!

Muthalib said...

bagus bawa je micah dari kecik heehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...