@churalliya

Tuesday, July 30, 2013

Wawa pada umur 7-8-9 bulan

Terpaksa tukar tajuk. Dah sebulan lebih kat dalam draf. Tajuk asal wawa pada umur 7-8 bulan kepada tajuk wawa pada umur 7-8-9 bulan.. theee heee heee (comel tak kitew gelak cam tu?)

Anak dara dah masuk 9 bulan.. Kalau perasan jarang buat entry pasal perkembangan wawa.. Ruginyeeee...

Letup-letup jari.. Ok, kena buat jugak ni..

7 bulan

8 bulan.. 

dan 9 bulan.. hahaha..

Makin besar, makin men-jepun!! eeeee geram...

1. Berat terkini tak tahu sebab dah tak de check-up.. Last timbang masa warded kat hospital dulu.. Masa tu 6 bulan, 6 kilo lebih.. alaa tak ingat pulak.. Sekarang dah tak buat appoinment lagi.. Daku kan ibu keliru nak buat appoinment anak sejak join group OHUB.. terus tak buat appoinment baru.. kalau buat appoinment nanti wawa kena cucuk.. kalau tak buat appoinment pulak macam ni laaa.. dah lost berapa berat anak.. errrrrmmmmmm..

2. Membesar bersama bantuan bibik sejak lahir hingga berumur 7 bulan 3 minggu.. Tak pasti point ni penting atau tidak.. hahaha.. Dan sejak berumur 7 bulan 3 minggu dan 1 hari membesar dengan bantuan nenek labu. Sejak bibik berambus tiada pengganti lagi.. Nenek labu lah yang jaga wawa kat rumah.. 


3. Belum merangkak lagi.. tapi dah mula angkat2 montot goyang-goyang lepas tu jatuhkan badan semula.. dah melasak.. ke depan memang laju kalahkan ashkar pencen.. Duduk gaya kaki silang paling feberet.. Ajar sekali terus pandai.. hahahaha... 

sikit pun mama tak tolong.. pandai masuk, pandai lah keluar.. 

posing feberet dia.. 

 4. Makan? errrrrmmm part makan ni memang seronok kalau nak cerita.. memang pemakan si wawa ni.. mulut tu mengangaaaaa aje bila suap.. selagi kita tak stop, memang dia akan menganga je.. takut perut tu meletop je dik oiii.. Entry wawa dah solid food kat sini..

5. Suka kejar kucing.. nampak je kucing (kucing tu kat luar pintu dapur. Ia tak berani masuk rumah sebab kena kejar dengan abam mi) mesti lajuuuuuu je nak pergi kejar.. sambil mulut uhhhhhh-uhhhhhh-uhhhhhh.. sekejapan dah sampai kat pintu dapur..



6. Suka main air.. lepas mandi kalau terus angkat dia memang marah.. Dia suka kalau layankan dia main air dulu.. pok pok pok air pas tu air terpercik kena muka amboii sukaaaa sangat.. Pantang kalau pintu bilik air terbukak.. laju je masuk dalam tepuk2 air atas lantai..


7. Sangat suka bergurau dengan abam mi.. nampak je abam mi bangun, mula lah meggeletisss tak tentu pasal.. itu belum abam mi buat2 nak kejar dia lagi.. tak tentu arah nak lari... hahahaha..

8. Kalau mood tak  baik, pantang abam mi dia datang dekat.. orang tu belum pun cium dia, dia dah jerit jerit marah.. abam mi selalu selalu buli adik.. sekarang paling suka jadikan adik dia penyu.. hahaha..

9. Pandai dah pegang botol.. Perfectly.. memang bagi dia isap botol sendiri je.. sementara tu sempat la kalo nak abiskan 5 nyawa #candycrushsaga..


10. Rambut kasar dan lebat.. beza sangat dari rambut abam mi lembut dan halus.. abam mi tersangat menjelesi rambut adik sebab boleh buat rambut pacak.. hahahaha..


11. Mulut leter... pot pet pot pet.. perkataan mama paling jarang dengar.. yang selalu aaaaaa-bamm.. jelas tau dia sebut.. boleh dengar la clear. walau pun mungkin dia bukan maksudkan nak panggil abang dia.. mungkin aaaaaa-bammm tu bermaksud mama pada dia (sedapkan hati). Kadang2 pa-pa-pa-pa-pa.. dik, ma-ma-ma-ma lagi senang nak sebut kot..

12. Masih bertahan tak tidur buai.. dulu boleh pok pok atas tilam dia lena.. skang kena guna rocker jugak.. kalau nak tidur peralatan wajib yang kena ada adalah kain dan punting dia.. meraung macam mana lah meragam nak tido, kasik lah kain dan sumbatlah puting. Konpem mamaiiiii...



Ok dah banyak dah tu.. Mama sayang wawa sangat-sangat..

Meh penutup entry mama letak gambar dengan mama ye...


Siap dah entry.. Ok, bai.

by mekchuN (^_^)

17 comments:

mama_onie said...

Hahahaha mama jeles wawa panggil abam dulu... cayangggg abam ye wawa!

nabila zaremi said...

bagusnya wawa..senag nak ambik gmbar..kalu hamam macam wawa kan best..heheh..

Nad MamaZN said...

Comeyyy sgt!
Geram!

SiTi said...

group OHUB tu ape

syawalsimpsons said...

kakakakka mama jeles je...cer sebut bu-bu-bu-bu..kakkakak..mesti mama lagi sentap kan

amirah said...

group apa tu mekchu? haha..abam mi wat adik jadi penyu? abam ahmad suka buat adik dia moto...adoi

anakomak said...

siyes geram arr tengok wawa ni....
jepun jepun.. sok besar nak gi jepun.. erkk eh? :p

Bitt (double IS) said...

hehehhehehehhee sama mcm ismeth bangg dulu...

comel sangat wawa tembam!

yana said...

semua baby mmg sebut ba ba..pa pa.. dulu kot..adelia pon sama..mama ni gak tertunggu2 bilalah pandai ma..ma..ma..ma..

Nini D.. said...

pheeewwwwwiiittttt...serius mcm anak jopung!! ensem seh!!

littlehumblelynn said...

Alololo comel sgt gmbr 2nd last tuh!!!

ilass said...

comelnya wawa.... geram!

GREENJADE said...

macam jepon..sweetnyee

comel jek tdo dgn kain tu hehehe

Mimy Hamid said...

menantu ku ehhhhhh...wawa tahun ni dah raya..anak dara gaun kembang la tahun ni dia

aLyNnZ said...

amboi n3 maraton nie..senang kan tak yah bersambung2..comel sgt baby wawa nie..geram..dgn mata sepetnyer tuuu..

Emmy said...

macam yang kat rumah ni la ... perkataan pertama yang adik pandai sebut ialha abang tau ... dun play2 =p

QasehnyaRania said...

alolo.so sweet la wawa.
mmm, teringin nak p umah mekchu sbb nak jumpa wawa. tapi cheq segan la... waaaaaa ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...