@churalliya

Monday, August 19, 2013

1 Syawal 1434H

Orang lain dah jauh pecut buat entry raya.. yang mekchu baru terkepit-kepit nak start enjin..

Mood aii dah ok bila baca komen sayam2 semua.. komen kat blog, komen kat fb.. ada yang terlebih sayang tu siap komen kat wassap jugak.. siap buat sajak lagi.. kamoo memang suweeet sangat wahai sahabat..

Lantak lah kan, tak kan kerana Anony yang entah macam mana bentuk rupa fizikal tu mekchu nak sawangkan blog kesayangan ni kot... no no kenot.. aii is love my blog so so much...

Memang la ku malas nak melayan orang macam tu.. Meh sini mekchu nak up entry raya.. lagik best..

Tahun ni pertama kali sambut malam raya dan pagi raya di Kuala Pilah.. pertama kali okeh sejak LAPAN tahun kawin.. saje je besarkan LAPAN tu.. LAPAN tolak satu sama dengan tujuh.. So tujuh tahun yang lepas memang malam raya dan pagi raya kami di labu.. Tahun ni memang banyak kelainan nya..

Jap jap.. sebelum apa-apa mekchu nak tepek gambar keluarga kami di pagi raya.. kena jugak letak gambar ni yang pertama sebab nanti korang akan nampak kat side bar. dan kat fb pun nanti akan keluar gambar ni melalui Networkblogs tu :D suka tak.. suka tak?

alhamdulillah, tahun ni bertambah lagi sorang ahli.. 2 lawan 2 sekarang.. 

Ya... pinkkkk.. shocking pink lagik.. ngeh ngeh ngeh.. akhirnya dapat jugak sedondon pink. puas jugak pujuk papajib. entah apa masalah dia tak nak pakai kaler pink ntah.. nak kata kena gatal2 kulit tak de pulak..

Gambar banyak yang dah upload kat Instagram.. So mekchu just copy image URL dia aje.. harap2 semua dapat view..

malam raya tengah tunggu orang datang takbir.. seronok sebab kat labu tak de pun macam ni.. dalam pukul 10.30 jugak dorang sampai.. pas tu abam mi punya lah excited ikut bertakbir sampai pukul 1 pagi kot baru balik.. 

Nasib lah pagi raya senang nak kejut.. cakap seceria mungkin Selamat Hari Rayaaaaaa kat abam mi terus bangun sambil senyum2.. mandikan, siapkan budak2 dan terus ke masjid..

muka tak siap.. mata pun bengkak lagi tu.. 

kat mesejid pun sempat korang nak bergambar khennn...

Punya la ramai orang.. nasib lah ada ruang sikit kat celah tangga..

wawa memang senang nak handle.. tak banyak ragam punya budak.. ada kain, ada punting setel masalah ngko.. tapi jangan ko cuba terlupa bawak kedua-duanya.. 

time sembahyang muat sebab semua berdiri.. tapi masa dengar khutbah dah mula sempit semula. masing2 pun nak duduk bersila.. jadinya kami kembali di tangga lah jawabnya.. 

Lepas habis sembahyang sunat hari raya, mereka semua terus ke pusara arwah atok jah.. Tahun ni pertama kali beraya tanpa arwah.. pelik sangat rasanya..

dapat pun sekeping dengan abam mi yang lengkap bersongkok dan sampin.. lepas tu memang tinggal baju dan seluar aje laaa.. 

Kain baju tu kain cotton satin yang sangat sejuk dan selesa.. kami pakai dari pagi sampai larut malam.. lepas mandi, pakai semula.. kalau ikutkan hati nak je bawak sampai tido... hahahaha buang tebiat sangat pulak..

wawa baru bangun tido.. senyummmm aje budak kecik ni.. 

lewat jugak mintak ampun & maaf dengan papajib.. biar lambat asalkan jangan tak mintak maaf terus.. 

Ayat : "sama macam tahun lepas"
Terus papajib hukurkan kaki dan sorok kan tangan.. hahaha sungguh kureng..

Ye la.. ye la.. mama memang banyak sangat buat salah.. mama memang pemalas, pemarah, pendengki, pemboros, etc etc.. mama tau papa dah lama maafkan mama kan.. kannnnnnnnn.. tapi tahun ni tak dapat duit raya lah.. kemusykilan besar disitu ?????????

 yang seronok dilihat..

Dan.....
yang tak ingin dilihat.. hahahaha.. 

Lepas tu ada lagi....

 3 beradik yang macam 13 orang. Gamat!

 hadoiiiii tak bleh tahan tengok gambar ni.. tiap kali tengok tiap kali tu tekan perut tahan gelak.. kak eliz soh delete.. tapi tetap nak letak jugak.. 

 yang ini memang skill sejak azali.. lompat sambil tepuk kaki.. add on keluarkan lidah..

dan cubaan beramai pulak.. lompat sambil dukung wawa.. 

Kikikiki... tu aje pun gambar family yang ada.. sebab tu kena letak jugak..

Beraya rumah sedara mara sebelah menyebelah aje..

dah nak start pegi beraya.. wawa siap bawak henbag nak simpan collection..

memang raya ni sonang kojo omak ehhh.. ramai betul dayang2 yang dokong wawa.. tu yang makannn aje kijenya tu.. 

Sampai siap tinggalkan wawa sebab nak beraya rumah2 saudara lain.. Dah sudah beraya baru gi amek anak semula :D

Raya sampai ke malam.. malam pun pakai baju sama.. cuma wawa je la yang tukar baju.. gambar nan hado.. ehh elok gak tu tak de gambar sebab bleh abiskan entry ni cepat..

Ok ini last..


Gambar 1st dan yang last harus yang suweet suweettt belaka..


by mekchuN (^_^)

16 comments:

Mama Vogue said...

Gamba lompat beramai-ramai tu mmg tak bole blah..!! Hahahaha
tinggi betul papajib lompat ye..!
& mekchu sambil dukung wawa pun jadik! Hahahaha
nak sambung gelak!! Hahaha

mama_onie said...

Hahahahaha sib baik tak tersembam lompek beramai ramai tu...
Bahaya oiiii lompek berduet ngan Wawa tu!

Azura Aziz said...

suwitttnya lah hai kaler pink tu.. tp, aku pun xtau en ajip rela ke x nk pakai kaler camtu hehe...

alahai, bila nk raye sama ni ;)

syawalsimpsons said...

senyum ke telinga meh baca entry mekchu ni..mmg best....happening tu...

p/s : jgn lupa dtg berayo terjah umah den ahad ni yoo

@e_da said...

sama tema warna kita tahun ni..

Suliana said...

mmg sweet. kaler pun best :-) lembut je akak pakai tudung kan. cantik :-)

mama tisya said...

kemain gmbr lompat rmi2 siap dukung wawa tu..lps tu gmbr lompat papajid tepuk kaki ye...hehehhe...oh gmbr cium dahi tu mcm ala2 baru nikah...gmbr last sweetttt...bertuah ler papajid nk pki pink...ayah tisya pink tlg awal2 lg...sian anak ngan mak pencinta pink...hehehe

UmmiAbi said...

Sportingnya family ni..Saya yg tak kenal baca pun tahan perut gelak sorang2..Apala mekchu..hehe..
Pepun moga bahagia selalu..

salwana nordin @ che'wa said...

alahaiiiiii sweetnya shocking pink!

mau pulak laki ko pakai pinky2 ye..laki aku penah sekali (thn 2008) pastu meroyan takmo dah hhhhhhaaaaaa

btw..nice family, nice colour, nice baju, nice son and doter :)

awak pun sama hhhheeeee

amirah said...

hahaha...kelaka la tengok gmbr jump2 tu....meghiahh

QasehnyaRania said...

selamat hari raya mekchu.
mmg happening je nengok :)

suka la tgk mekchu bertudung :)

Softtouch [Hanim] said...

sweet n meriahnya gambar raya mekchu ngan tema pink lagi, lg sweet....

Cntik mekchu pakai tudung..gojes sgt...

mama adaman said...

ter ..comel sgt pink gitu.... awat pegang perut papa jib??? hehehhe

Azfaliza Abd. Latif said...

aku tgh kumpul kekuatan nak apdet entry raya.. gambo dah siap edit tapi malas nak reka ayat hahaha..

p/s : beso nye henbeg wawa.. masyukkkk.. hehe...

.::WaNiE::. said...

suwitnye gambo oi !

hihii

yana said...

Kena buat video tutorial pakai tudung..mmg tererlah Suraya..org ngeri..tkt kena tarik dgn anak2 jek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...