@churalliya

Thursday, December 19, 2013

Baik nya Janda itu..

Tau la cikta dah kawin.. Dah kurang sorang janda hot kat mesia. Majlis resepsi cikta tak cantik mana laaa (ayat penyedap). Cantik lagi jovian punya.. ehhh dah melalut.. Ni nak cerita pasal mekchu ke Janda Baik (jb) minggu lepas.. Atas urusan rasmi..

Lega banyak jugak bila dah campurkan susu wawa dengan susu kambing formula.. Bila kena gi outstation tak de la runsing sangat.. Tapi yang tak baik nya bila anak dah start campur susu formula ni, kita tahu susu dia akan cukup, maka mama dia dah mula malas mengepam.. Ya, sangat malas dah sekarang ni.. Dah dekat 2 minggu kot tak mengepam.. ishhh not good sangat ni...

Tapi dalam pada malas tu, preparation nak mengepam masa outstation hari tu sangat tip top i tell u.. 2 hari sebelum dah siap wassap budak2 opis nak pinjam coller bag dan ice pax yang mencukupi sepanjang tempoh perjalanan dari seremban ke janda baik..

Kita hanya merancang kannnnn... tiba pada hari kejadian........

pinjam ice pax yana, coller bag faridah..

Dah nak dekat sampai Bangi tiba2 kedua2 tangan di atas kepala sambil.....

"Alamakkkkkk.... cane ni...... pam tinggal dalam kereta.............."
"Alaaaaaaaaa......" sahut penumpang yang lain.....

Kitorang pegi berempat 1 kereta.. tumpang bmw hitam segan2 en.capo. Penumpang adalah mekchu, kak jem dan rapiah.. Opismate yang lain pergi naik kereta opis..

Nak suruh patah balik memang tidak la kan.. sangat melampau nak suruh patah semula.. Nak mencari pam baru kat kedai pulak nanti jadi alasan nak ada baby kecik lagi.. haaaa cane?

Tak pe, kak jem kata dia nak tolong pam.. sorang sebelah.. hahahaha... Ok, anggap masalah selesai buat seketika..

Sampai kat shell tepi jalan MRR2, kak jem memberanikan diri bagi tahu en.capo nak gi toilet.. dia sorang je yang cakap nak pegi toilet, tapi 3-3 turun sama-sama.. kami pun sebenarnya ada hajat yang sama.. Dah macam menjiwai hati yg lain.. cakap dalam hati je dah boleh faham sesama sendiri...

Masa keluar dari kereta lemah gemalai je masing2... tapi sejurus keluar dari toilet masing2 terkinja-kinja macam anak kangaroo akibat "bau nya tajam..." hahaha giler kental bau toilet kat sana.. kalo kantung besar nak je simpan sampai jb sana..

Disebabkan bau yang tajam itu lah maka kami kena layan cendol bakar dulu.. kasi minda lupa terhadap bau tajam tu dulu..

cendol bakar tapai + pulut.. 

1st time makan cendol bakar ni.. Baru ku tahu cendol tu tak dibakar pun.. Cuma nama owner tu adalah en.bakar.. nak kena niiiii....... lama jugak la mekchu tertipu...

Dorang makan yang ada campur durian.. mekchu takut nak makan sebab takut terkentut dalam kereta.. hahaha.. Thanks piah belanja cendol bakar..

Sebelum makan, cuaca elok je cerah.. belum habis makan hujan turun selebat-lebatnya.. terus declare cendol bakar yang basah.. Mana de orang makan cendol time hujan weiiii.....

Sebelum makan tak tahu pulak bawah kerusi ada anak sungai.. apa tak nya, abis basah skirt mekchu di bawa arus hujan.. tahap boleh perah nok.. hahahahaha... kelakarrrr.... ehhhh skirt basah boleh perah pun nak gelak.. memang kelakar sepanjang perjalanan.. yang tak kelakar pun jadi kelakar kalau muka tu dah kelakar kan...

Tu belum cerita teknik masing2 masuk dalam kereta dalam keadaan hujan lebat lagi tu.. hahahahaha.. tak pe, itu lawak kami ber-4..

Memanjang tergelak aje lah sepanjang perjalanan ke sana.. jangan harap nak tido.. nak tahu kenapa asyik tergelak boleh baca entry kak jem ni.. mekchu baca memang tergelak..

Sampai2 je, terus minum petang.. dan menikmati suasana atas puncak janda baik sekejap.. cuaca yang sangat nyamannnnnn di Cherengin Hills....

Fasiliti di Cherengin Hills biasa-biasa la.. ada pool.. makanan sedap.. semua ok ok la kecuali iron zone dia yang sangat tidak mesra pengguna.. mungkin management boleh tambah baik kot.. jangan risau, rapiah dah isi borang komplen :D

repost dari ig @viruspadu.. dia terror edit gambar :)

Tiba di bilik, dah mula susah hati sebab kuih makin bengkak.. geledah 1 bilik carik peties tapi tak jumpa.. ada hikmah kot pam susu tertinggal.. kalo beria mengepam nak simpan kat mana pulak kan.. Yana cerita kawan dia outstation tak de peties kat bilik. Terpaksa simpan susu kat sungai ngkoo.. gile kentang kan.. nasib la ada sungai yg dekat..

Kat Cherengin Hills ni tak de sungai sebab ia atas bukit.. mana de sungai mengalir atas bukit kecuali air terjun.. alahai... best nya kalau dapat mandi air terjun..

Yang budak2 opis pulak cadangkan tumpang simpan susu kat peties dapur kat hotel.. pas tu ada yang menambah 'esok kita breakfast cococrunch campur susu mekchu..' hahahaha itu lawak.. alaaa masa tu terasa memang lawak..

Ok, disebabkan tak de peties maka tak de la rasa bersalah sangat terlupa bawak pam.. mekchu marmet aje kat sinki.. kasi hilang sakit bengkak aje.. keluar jugak tapi tak banyak.. lenguh ketiak Tuhan aje yang tahu.. tak tadah pun sebab kalo tadah dapat tahu berapa oz yg terpaksa dibuang.. nanti hati jadi sedih.. so biar dia mengalir sendiri kat dalam sinki tu..

Itu lah tabiat baru sepanjang kat sana. Mar-merah-met (^_^)

Malam. Diskusi. Mekchu berada di sektor ini. Sektor Operasi dan Rangkaian.

mekchu bila nampak camera.. 

Sebelum tidur. Mar-merah-met lagi.

Geng #ootd sepanjang 3 hari kat jb..


Rumet dengan kak jem.. memang padan sangat lah tu.. Kembali menjadi rumet ketika outstation.. sebenarnya kami ada banyak persamaan secara tak langsung.. Senang dengan dia ni.. Walau pun sekarang dah jadi boss tapi rasanya sama je kot macam 2 tahun lepas..

Siang. Sambung diskusi sampai siap. Sempat balik bilik sekejap untuk Mar-merah-met.. Mekchu bukan apa, memang lah bila marmet tak banyak sangat susu keluar.. mekchu tak nak ia kering aje. orang cakap kalau kita biar macam tu nanti dia akan kering sendiri.. tak nak la cam tu.. nak susukan wawa sampai umur dia 2 tahun..

Petang. Masa berlibur.

dengan piah dan kak jem menikmati pemandangan di atas bukit.. elok cuaca sepanjang kami kat atas tu.. tak hujan langsung..

seronok sangat dapat jumpa sungai bersih macam ni.. tapi tak mandi pun.. takat celup2 kaki aje.. shejuk weiii... 

tak de pulak gambar berlima.. 

bila perempuan bergosip... ehh tak de la, ni tengah tengok instavideo yang kak jem record..



haaaa tengah tengok video ni.. 

Ini mekchu repost balik.. suara jeritan tertinggal di belakang.. tak sync pulak bila repost video.. pas tu suara dah jadi macam suara berhalkum.. hahaha..



pas tu layan budak ni terjun tiruk.. best nyaaaa kalau dapat buat cam tu... 

Mentang-mentang lah dah tahu cara nak letak instavideo kat blog, kemain sikit2 nak letak.. ada yang rekues tutorial, nanti mekchu buatkan ye kalo rajin..

Dah agak2 kecut jari kaki, moh kita jalan2 jb dengan harapan dapat jumpa kedai orang jual durian..



Durian kat jb ni banyak tak gugur lagi.. Dorang pun amek durian dari Bentong.. nasib lah jumpa 1 kedai kat simpang ni.. Kitorang makan 2 bijik aje.. mekchu makan 2 ulas aje.. Durian kampung dia memang sodap.. Tq piah belanja durian.. ehhh piah lagi yang belanja.. dorang ni memang cekap keluarkan duit..

Masa ni mekchu dah start sakit tengkuk.. tak kan makan 2 ulas terus efek sakit tengkuk.. mekchu syak sakit sebab asyik tunduk mar-merah-met.. serius berdenyut-denyut masa ni.. tapi ku malas nak layan sakit tu..

Malam. Sambung diskusi.. time ni dah tak bleh tahan.. sakit yang ubat dia satu aje.. yakni baring. Terus mintak kat boss balik bilik awal. Telan panadol kak jem dan terus baring..

Bangun pagi terus ok.. Dapat baring time orang lain sibuk berdiskusi kan.. gile ngko kalo tak baik...

Hari ke-3.

Sambung diskusi dan amek amanat dari incik bosh.. dia nak sambung kursus kat penang lak seminggu... Adeh mekchu baru 3 hari pun dah tak keruan rindukan wawa.. kalo berturut2 cam tu cane lah gayanya..

mekchu, rapiah, incik bosh dan en.capo.. 

Balik bilik packing baju dan mar-merah-met lagi.. ehh berapa banyak perkataan mar-merah-met cipta sendiri kat sini kan.. Lepas zuhur baru gerak.. itu pun gerak pegi repeat makan durian.. hahaha.. kali ni ada big boss sekali.. 

Kat kedai tepi simpang semalam tu.. 

mekchu makan 2 ulas jugak.. tak berani nak makan banyak.. sakit tengkuk ni masih berbaki..

Jam 3.30 petang baru BETUL-BETUL keluar dari Cherengin Hills.. kenapa lambat sangat? hahahaha yang ini mekchu tak nak cerita.. biarlah rahsia..

Sepanjang perjalanan adalah jem semata..

Sampai je rumah, terkam kecibung wawa dulu.. lepas tu terus check mulut dia nak tengok dah tumbuh gigi ke belum.. Baru 2 malam kot tak jumpa..

Malam tu kan ada AIM.. mekchu tido tengok2 ayam aje.. Sekali papajib upload instavideo ni..


dengan caption "Special dedicated to my lovely wife SURAYA@churalliya"

Aikk papa, baru 3 hari kot mama outstation... dah semacam je rindu nya yaaaa.. ngeeeeee

Tak de la, saje nyakat papajib jib jib.. Terharu bangun pagi tengok video tu.. Touching sangat kot.. Laki mekchu tu bukannya romantik orang dia.. bila dia buat kejutan macam ni, tentu2 lah mak blushing kan...

Ini kira closing la cerita pasal kerja untuk tahun ni.. Dah hujung tahun sangat ni kan... Lepas ni konpem cerita pasal cuti2 semata... Ehhhhh ini entry pasal kerja ke? Laaaaa... ingatkan pasal pergi bercuti tadi..

Ye tak? Ye tak ye jugak kan... dah la, susah pulak nak tamatkan entry ni.. banyak pulak bebel nya..

Ok, bai.

by mekchuN (^_^)

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

semua enjoy

amirah said...

3 hari tuuu...tp takpela, best gak kan sekali sekala kerja dlm suasana lain..

salwana nordin @ che'wa said...

haritu baca entry gini kt blog kak jem jugak..sama je intipati dan gamba..hhheeee

tp tahap lawak..awak punya entry lg maharaja lawak kot hhhhhhaaaaa...

itulah..kalo 'kuih' bengkak mmg kena perah la..kalo simpan aje dlm tu lagi teruk :)

wawa serasi dah dgn susu kambing?mmg elok susu kambing compare dgn susu lembu sbnrnya..

QasehnyaRania said...

macam best je..
sian mekchu dugaan.

in shaa Allah semoga mekchu bjaya susukan wawa sampai 2 thn aamiin

syawalsimpsons said...

bantai gelak guling2 dengan mar merah met...kikikiki....

Dee said...

amboi..cendol, durian..ni kerja ke makan? hahaha..

QasehnyaRania said...

singgah rabu :-)
n3 baru mekchu, pliss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...