@churalliya

Friday, December 27, 2013

Tepat-tepat doplohpat jam

8 minggu berturut uols papajib outstation.. 8 minggu tanpa henti.. Dia dah habis outstation baru berani nak bagi tau kat sini kannn...

Tiap kali malam jumaat mesti outstation.. Pelik kenapa mesti malam jumaat? Kenapa?

Masuk malam jumaat pada minggu ke-8 terus mekchu ikut dia outstation.. hahahaha.. bukan tak percaya la, tapi dah lama pendam nak follow papajib outstation.. memanjang ada hal je kan.. Cuti pun ada lagi ciput, kira boleh la amek sehari..

Khamis kerja macam biasa.. Jam 11.30mlm papajib sampai dari Genting nak bawak kami naik Genting semula.. hahhh? Ayat tu memang betul. Dia dari Genting, turun seremban ambil anak bini dan naik Genting semula..

Patut tak de la lambat sangat pukul 11.30 malam baru sampai nak amek kami.. Papajib tengok bola Sukan Sea Malaysia lawan apa ntah.. tu yang jadi lambat.. Begitu lah kalau laki dah minat bola.. Kena la sabar banyak2..

Papajib dah start kursus/bengkel/mesyuarat (entah) dari hari Selasa sampai Jumaat.. Kalau dari KL, genting ni dekat aje.. Tapi bila dari seremban boleh tahan jauh jugak laaaa...

pukul 1 pagi baru sampai hotel.. anak2 bantai tido dalam keta.. sampai hotel segar bugar..

Pagi esok b/fast asing-asing ye.. Mekchu & wawa kat cafe hotel. Papajib & abam mi kat coffee terrace. Kemain dorang makan sodap.. Yang mekchu ni amek ala kadar aje.. Cemana gaya pulak nak amek makanan sambil mengendong budak kecik tu kan..

Tapi tak pe, kuota makanan yang boleh masuk dalam perut ni bukan banyak mana pun..

Terus mandi pool.. Nasib cuaca tak sesejuk mana..

best kan kalo bleh kuak lentang macam ni hari2... 

rupanya ada kolam air panas kat situ.. patut la ramai yang kerumun situ..

wawa kan, dia punya menggelintin bila nampak air memang lain macam.. mekchu bukak baju terus dia melastik kan badan nak masuk kolam.. kan kalo kat rumah bukak baju boleh terus mandi.. Sekali kat sana bukak baju kena pakai baju mandi pulak.. mengamuk kemain lagi budak kecik tu.. 

Kejap je layan dorang kat bawah.. Hujan renyai2 pulak.. Sambung mandi kat bilik aje.. Mamat bruce lee tu tak dapat menyelam sebab kena jaga anak.. tapi bila sampai bilik, dia yang paling over dari anak2..

Packing dan terus check-out..

sempat #ootd

Baju n seluar dari #uniqlo, tudung #fareedapreloved, henbag #coach pakai bwk g jalan aje dan anak itu adalah #priceless #habibinajwa


Pukul 12.30 t/hari check-out.. jadik laaa kan... 

Budak opis pelik bila nampak mekchu post gambar ni.. Bila check-in nya? hahahaha... bukan ada kat opis ke khamis tu.. Tetiba jumaat terus check-out aje kan..

Tunggu papajib ngan abam mi solat Jumaat kejap.. Lepas tu naik cable car.. Tu tujuan utama nya pon..

Kami berpisah lagi kali ni.. Mekchu & abam mi naik cable car.. Papajib & wawa naik kereta sampai atas.. Wawa dia gayat sikit.. dulu bawak dia naik lif tengang2 tangan dia sebab gayat.. tingkat 3 aje pun.. Nasib bawak naik flight pegi Bandung dulu tak apa2.. So tak nak amek risiko bawak wawa naik cable car.. Buatnya dia meraung, tang mana nak berhenti nyaaa...

cap ibu dan anak jate... 

 1st timer untuk abam mi.. masa ni suruh la posing cemana pun dia ikut aje.. mood happy katanyaa... 


tapi nampak mama yang terlebih excited kan... cane ni?

Naik cable car 2 orang aje memang tak shiok.. nanti lah tunggu wawa besar sikit..

Sampai je atas, menggelabah carik papajib tak jumpa.. mekchu bukannya tahu sangat susunatur kat atas tu.. tanya je pekerja kat sana.. mesti ada perkataan 'jalan paling dekat ikut mana ye dik...' malas nak bazirkan tenaga..

Hujan ok kat sana dan cuaca sangat shejukkk....

Kami main indoor aje.. outdoor kan tengah renovate.. orang tetap ramai.. pening pening abam mi dah tak sabar nak masuk rumah salji.. Kena turutkan sebelum dia hilang mood..


Papajib dengan abam mi je yang masuk.. hoiiii banyak nya benda yang tak bleh buat sama-sama bila ada anak kecik ni.. tak pe la, itu lah pengorbanan kan.. nak bagi anak2 happy bukannya nak bagi mak bapak yang happy..

 tapi bila masuk dalam, bapak dia yang terlebih happy cane? ahhhhh itu biasa... 

mekchu amek gambar dari luar ni aje.. sambil sebelah kendong wawa yang dah mula meragam lapar.. 

janji abam mi happy.. itu dah cukup mencapai KPI kami..

Lepas tu target nak main game yang duduk-duduk sajo..

Ini game duduk yang pertama..



Dan ini game duduk yang kedua..

 tapi itu la, semua nya kena beratur.. memang tidak lerrr nak naik banyak2 kalo macam gini gaya nya kan.. 

sampai lolap budak ni haaa... 

Lepas tu tak terus balik.. abam mi tak puas nak main game lagi.. adoiiyaiii kena pulak layankan dia lagi.. Ini semua nak bagi dia semangat masuk sekolah nanti.. Kesian sebulan duduk rumah tak ke mana..


Pukul berapa ntah setel.. tak ingat.. tapi malam jugak la..

Otw balik, mekchu join anak2 lentok baik kat belakang.. sedar2 dah sampai rumah tepat jam 11.30 malam..

Memang tepat-tepat doplohpatjam kami keluar rumah.. Jadik la daripada tak ke mana.. Itu pun dah penat dan sakit2 badan melayan ragam budak2.. Tu baru 2 orang. Titik.

Terima kasih papajib.

Sabtu tu papajib kembali beraksi di padang golp.. phewwwww bijak sungguh membeli hati anak bini bawak pegi jenjalan genting ye... nak marah pun tak boleh.. Mampu protes dalam senyap aje laaa...


by mekchuN (^_^)

7 comments:

syawalsimpsons said...

tu la trendmark papajib..dier kasi anak2 n binik seronok abis...lepas tu XTVT dier pulok..kikikik...terbaik..tp mmg nampak papajib excited lebey dr abam mi ni..guano ni

Jumria Alimuddin said...

Syok layan pic2...happening...

BUNDA a.k.a KN said...

Salam ukhuwah dari BUNDA...

QasehnyaRania said...

morning mekchu..
tunggu wawa besar pastu bawa naik cable car langkawi. mesti best :-)

CaDLyNN said...

abam mi sudah besa!! dan wawa sangat cute..cutenyeeee

amirah said...

hebakkkk...perghh gerenti penatttt ni..tp takpe la mekchu walau sekejap pon drpad orang2 yg terperam kat umah ni..cuti dh abisss....sob sob sob...nak gi cutiiii...

mama_onie said...

Eeee seram gak naik cable car tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...