@churalliya

Tuesday, March 18, 2014

Harvey Norman. Beli apa?

Sejujurnya mekchu nak bagi tahu bahawa mekchu & papajib tak pernah langsung menjejak kaki kat Harvey Norman ni.. Kalau Harvey Yusri mungkin pernah.. hahaha..

Kami kan orang seremban.. mana nak ada kedai2 orang kaya macam tu...

Disebabkan menang voucher HN yang tebal tu, maka gigih lah kami ke Ikano sana.. Memang sedang mencari ruang dan peluang aje nak ke sana tu...

monopod!! hahaha suka pulak abam mi tukang pegang shutter... mekchu sedang mengepit voucher HN yang nyaris2 tertinggal... phewwww buat nya tertinggal cane?

lagi bermonopod dalam kereta... 

Haiiii... tak de orang berani laa.. bila dah kat tempat public, terus malu-malu #kokedai nak keluarkan monopod.... hahahaha...

Alhamdulillah, perjalanan lancar.. nak cari parking pun senang..

Sepanjang perjalanan asyik la meng-gugel nak beli apa kat HN tu.. Ye la, datang jauh2 sekali pegi tatau nak beli apa... Memang akan jadi amarah papajib sangat tu...


Ohhye, voucher HN tu datangnya daripada hasil kemenangan papajib men golp.. Alhamdulillah, berkat kesabaran dan keikhlasan sang isteri membenarkan suami keluar rumah subuh2 pagi tu.. Penting apa keikhlasan seorang isteri.. Baru boleh menang...

Nak kejutkan pegi keje pun tak sesenang kejut papajib pegi men golp pagi tu.. Sekali senggol siku dah celik mata.. Cuba kejut nak pegi keje.. Ya ampunnnnnn ulang alik keluar masuk bilik pun tak bangun2 lagi...

keluarga Ikea.. hahaha dah upload baru perasan sama tema.. Well, kami memang supportive.. 

Wawa tak de seluar kuning sebab kain yang beli kat Bandung tu tak cukup.. adik pakai kaler merah pun ok.. Dia ketua rombongan, mana bleh sama...

Nenek labu yang tolong amek kan gambar.. Malu pulak nak keluarkan monopod.. hahaha.. Ajak nenek labu bergambar tak nak pulak dia...

 masuk-masuk terus jumpa ikea, so jalan2 ikea dulu.. 

Kemain laju jalan.. tanya nenek labu nak beli apa semua dia tak suka.. tunjuk apa pun semua dia geleng.. Ikea tu memang bukan taste nenek labu sangat.. Laju je dia jalan nak carik pintu keluar.. Kami pun sama la, laju jugak mengharungi lautan manusia...

Tapi beli tetap beli.. Cuma tak bersungguh sangat..

Lepas tu pegi makan kat Kluang Station.. Tiba2 depan kedai tu adalah Harvey Norman.. Wahhhhhh... petunjuk yang sangat baik...

 tuan besar.. kerana tuan lah kami di sini... terima kasih tuan seluar kuning... sayang tuan sangat ni... 

Memang tak de idea langsung nak beli apa.. Nasib lah ada tanya kat fb/ig malam tu mintak cadangan kawan2. Dan ramai yang cadangkan soh beli Philip Air Fryer.. mekchu bendalah tu pun baru 1st time dengar.. dan cubaan mengugel semua berlaku masa otw pagi tu... Bagus jugak barang nyaa...

So, masuk je HN terus jeling kiri kanan.. sambil mencari philip air fryer tu.. Tengok harga mengucap sekejap.. Walau pakai voucher, rasa kedekut tu masih ada... hahahaha...

Survey pulak electrolux ergorapido ni sebab dia display kat luar kedai tu.. Sambil makan tadi ternampak lalu dapat idea... Memang bagus.. memang dah lama mencari.. memang masa yang sangat tepat..

yang paling sokong mekchu beli 'penyapu elektrik' ni adalah abang mi.. punya lah sebok dia ni... 

Ada banyak jenis.. harus lah mekchu beli yang paling mahal kan.. hahaha lagi pun bateri dia tahan lama.. Rumah nenek labu tu dah la banyak seksyen.. selalu menyapu dan mengemop memang lebih setengah jam.. peluh memang meleleh membasahi baju punya.. ermmmmmm sebab tu mekchu kurus...

Lepas tu kembali kepada Philip Air Fryer dan hati masih berbelah bagi.. Pikirkan ke arah hidup yang sihat, pejam mata dan amek terus yang kaler hitam... Main tunjuk-tunjuk aje gaya orang kaya.. Baru ni la nak merasa macam mana orang kaya shopping tunjuk2 kannnnnn....

gambar gugel.. mekchu punya dalam kotak tak bukak lagi... sayang pulop... hahaha

Masak tak perlu guna minyak uols.. tak ke bagus tu... bukan setakat fries ngan nugget... nanti mekchu akan hasil kan lebih dari itu... ngko tunggu entry masak2 mekchu ok... hahaha...

Lepas tu kira-kira harga dan kira vouceher masih ada lebihan sikit.. Papajib mintak belikan barangan dia pulak.. Alahai, kasihan pulak dia yang dapatkan voucher, dia pulak yang minta semula beberapa keping untuk diri beliau...

Tak banyak, papajib minta belikan dia shaver aje...

maka shaver yang paling mahal telah menjadi milik papajib...

budak kecik ni semua pun dia ingat talipon...

sampai lelap2 mata bercakap kat shaver... hahahaha

mem besar senyum lebar bersama gajet-gajet baru kesayangan dia... 

 asistant.. sorang check barang, sorang check resit..

 mereka yang dah kepenatan... 

 balik tu budak2 lelap terus... anak2 tetap nak menempel kat mama dia...

abang mi bersama barang kesayangan baru mama.. habis voucher sekelip mata.. 

malam tu terus charge new bebeh kite ni... 

Nenek labu kata apa tau...
"orang-orang sekarang ni dah senang makin nak senang....." sambil geleng-geleng kepala...

Kalau tak kerana voucher tu, tak merasa la anak emak ni nak rasa senang macam ni mak....

(^_^)

by mekchuN (^_^)

16 comments:

Mama Vogue said...

hohooo..bestnya penyapu letrik tersebut.
sikit pun tak jeles ni mekchu..sikit pun tak..hihihi
jeles byk je!
Nak masukkan dlm wishlist lah..hahaha

Nurzakiah Hanum said...

HAPPY FAMILY

Lynn Hamzah said...

wahhhhh bestnyer....rajin la mek chu lepas nie kemas rumah...

syawalsimpsons said...

selagi boleh nak senang kan...kikiki..mmg gaya org kaya menyoping ni..ok la kan bukan selaloo kan

Mimy Hamid said...

ni yang aku suka entry tunjuk barang hehehe..rezeki mekchu jangan tolak..pasni restu la lagi papajib main golf

Mimy Hamid said...

ni yang aku suka entry tunjuk barang hehehe..rezeki mekchu jangan tolak..pasni restu la lagi papajib main golf

amirah said...

air fryer...idamannnn...*telan ailio*..lahai bile le kita nak dapat shopping tunjuk2 sebab laki kita tak men golp..huk huk huk

aisah aziz said...

wow~tahniah mekchu..benda2 tuh semua senangkan mekcu...huhu...moga lepas nih lg byk voucher dapat ye

Azura Aziz said...

hehe.. kelasss kau nokk..

Bitt (doubeIS) said...

air fryer tu memang best mekchu...tapi kalau tang goreng ayam kena buat manual terbalik2 tu...kena goncang2 jugak...awat tak beli tefal air fryer dia pusing sendiri...ala sorry xsempat nak kasi cadangan semalam...tapi ok la tu jangan malas akakakakkaa kang nenek labu sambung lagi kang hahahhaa

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhh bestnya..makin berseri rasa hidup sbb byk gajet membantu kan :)

Nad MamaZN said...

berkat kesabaran....

pengakhiran yg menggembirakan
tak gitu? :)

kayyana said...

untungnye... hahahah.. awatlah papa kay shaye tak suke main golp.. hahaahaha

Petak Bunga said...

kena ambil gmbr rendah sikit..huhu..
nampak tgn pegang benda alah tu..

Anonymous said...

masih blh caye g ke?
dah lama tak beli kat courts

Zara Mia said...

jaminan oleh courts
http://courts.com.my/promise.html
boleh pertimbang nak langgan semula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...