@churalliya

Tuesday, April 15, 2014

Langkawi D3 : Under Water World & macam mana bawak barang banyak2 naik flight

Hari ke-3 badan abang mi panas semula.. Wawa pun sama dah tunjukkan ciri2 demam.. Bagi dorang makan ubat demam dan lekat cool fever kat dahi ngan tulang belakang bontot tu...

Packing laju2 dan check-out.. Misi utama hari last nak tengok nemo kat Under Woter World.. Sebelum tu ada banyak lagi singgahnya.. tapi malas nak cerita..

Ohye, tempat2 sejarah macam beras terbakar, makam mahsuri semua tu kitorang tak pegi.. Bawak budak2 tu bukan paham apa pun.. Island hopping, kilim geoforest semua tu pulak kena KIV dulu tunggu budak2 besar.. Cukup lah setakat yang ringan2 aje..

Perasan tak 3-3 hari pun mekchu pakai bawal.. Kalau dengan anak2 ni memang tak selesa nak lilit2.. Bawal paling sonang..

kat dalam Under Water World

bila abang mi ok, adik pulak tak nampak... 

tau dah macam mana muka mekchu bila dah tua nanti :)

#selfie lah kita

wawa tak de perasaan sangat terhadap ikan.. ada makanan, senyap sekejap.. 

ini apa kes pulak? hahahaha mimpi ngeri lah ikan2 malam tu... 

 nampak muka abang mi.. muka demam sangat kan... punya lah dia bertahan.. 

kecik je wawa kat situ... 

2-2 pun mata kuyu...


Tiba-tiba dah ada kat airport...

Sebelum tu kena tayang gambar orang kuat yang menyetelkan barang2 nak bawak balik somban..

benti jap layan air kelapa.. papajib sorang je turun.. budak2 tu badan dah makin panas pulak.. 

Ada yang mintak mekchu share macam mana nak angkut banyak2 barang naik flight... Meh rapat sini mekchu nak bagi tau... Lepas ni kalau hasben korang bagi alasan susah atau leceh atau remeh nak bawak barang banyak naik flight, tunjuk kat dia entry nih ehhh... bahahahahaha...

 ini adalah jumlah barangan yang akan dimuat naik atas flight sebentar lagi.. 

Tugas mekchu adalah menjaga barang sambil dukung wawa.. manakala papajib yang kulu kilir tolak troli.. last sekali dia tolak stroller abam mi (stroller wawa kan, tapi abam mi yang duduk situ sebab tak larat sangat nak jalan)

Nasib lah awal jugak sampai airport.. tak suka terkejar-kejar..

angkut je semua barang kat wrapping service counter sana.. kat situ lah nak balut barang, kat situ lah nak tanggalkan tag lama, kat situ jugak nak kunci bag... haihaihai....

kasi balut barang2 dalam plastik tu... dari berbunjut-bunjut, jadi beberapa bunjut je yang tinggal... 

Selalu balut bag tak de la ketara sangat saiz sebelum dan selepas... 

Sampai mekchu pun suspen.. takut ada tertinggal barang.. Sebab dalam kereta tadi punya lah penuh, bila dah wrap haikkkkkkk, ini aje?

Servis balut barang ni RM10 untuk 1 bunjut.. Ok lah kan dari berterabur atas conveyor belt tu nanti.. Tak sanggup.....

tu plastik biru ada 3 comforter set dalam tu.. menakjubkan sungguh.. yang bag ada tali terkeluar tu punya lah besar sebelum tu... tinggal copot itu aje.. dah macam saiz rice cooker aje.. hahahaha... 

Part menanda barang.

Mekchu terpikir papajib akan tanda dengan pen marker aje... jenuh jugak nak tulis "ini papajib yang punyaaaaaa""ini papajib yang punyaaaaaa" kat tiap2 bunjut tu kan... hahahahaha.. Sekali dia keluarkan selotip merah laaa.. wahhhhhh bijak nya papa... ringkas dan tuntas.. zassss zassss zassssssss dah siap...

dan proses menanda.. yang ini mekchu kagum (jugak la) dengan papajib... tak sangka dia boleh pikir sebaik itu.. hahahaha..

macam tu memang dari jauh dah boleh nampak

Lepas setel check in barang, baru lah pegi isi perut.. Tak sempat pun nak makan laksa power kat situ.. Risau pikirkan budak-budak tak sihat.. Tu wawa eksen je tu.. Sebenarnya dia baru lepas berguling atas lantai.. Boleh tahan meragam.. Tak pikir apa dah.. Pikir nak selamat sampai rumah aje...

abang mi paling kesian... lembik betul dia petang tu.. entah berapa kali muntah.. cool fever tak jalan. Ubat demam pun muntah semula.. basahkan kain wawa dan letak kat kepala.. dah la wawa mengamuk tengok kain dia kat abang mi.. 

ni sorang lagi.. demam jugak dan sangat menduga kesabaran.... 

First time 2-2 demam.. Penik laaa... Dah bawak budak-budak berjalan, itu lah risiko dia kan... Tapi nak buat cemana, mama dia nak sangat pegi berjalan.. Alaaa, kalau pikir tak nak tanggung risiko takut anak demam, memang tak berjalan la jawabnya...

Papajib dah buktikan dia boleh handle barang2 diselangi keadaan anak2 yang demam dengan baik, maka mekchu bagi lima bintanggggggggg.... hahahaha tiba-tiba dapat bintang..

(ehemmm paham2 la tu kan papa... maksud dia boleh jalan jauh lagi la lepas ni)


by mekchuN (^_^)

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

HAPPY FAMILY :)

syawalsimpsons said...

MMG SANGAT BERKESAN CARA NI..MMGBTHUMB UP ABIS LA KAT PAPAJIB YG PERKASA NI..KIKIKI

Azura Aziz said...

tulah,ada budak kecik ni mmg kena standby jer ubat demam kan..

ohye.. 5 bintang jgk utk papajib ;)

anakomak said...

caya la mekcu!!
kasi thumbs up sket kat papajit...

Anonymous said...

Yayyy!! Dah tayang dah mekchu! Thumbs up 5 ketoi..! Hahaha

mekchu pun dpt 5 bintang sbb dpt handle anak2 yg deman. Kalau mekchu 2 org anak pun boleh, mama hakim yg ade seorg je ni pasti boleh!! Hahahah

~mamahakim yg malas nak login~

Bitt (double IS) said...

Sangat mencabar tuh...nasib baik pergi berdua..kalau sorang2 handle semua mesti berjurai2 air mata...sobsss Bagus la papajit pasal tape merah tuh...selalu ibila dah tape tulis lagi..hahahaha takot sangat barang xnampak

marinahunny said...

Sian anak2, langkawi kan panas skit. Tp terbaiklah wrapping tu mekchu :-)

amirah said...

waaa...terus jadi comel2 je barang2 tu ye..

Nad MamaZN said...

papajib mmg thorrrr baek la
haha!
leh pi bandung ke mana2 plak ke pasni :P

Nad MamaZN said...

papajib mmg thorrrr baek la
haha!
leh pi bandung ke mana2 plak ke pasni :P

QasehnyaRania said...

dua2 la patut dpt 5bintang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...