@churalliya

Monday, April 21, 2014

Geng Mummy Gojes

(lah sangatttttt)

Bukan apa, terasa gojes bila keluar dengan budak-budak ni haaa.. Dorang semua muda2 lagi tau.. mekchu ni je paling tua di situ.. Tapi tetap tak nak mengaku paling tua.. Tetap nak rasa paling muda..

Geng ni diwujudkan atas sebab persahabatan hasben masing2 yang sangat akrab.. Dah lebih 10 tahun dorang ni berkawan rasanya... Ini adalah kawan2 bola papajib di seremban yang dinamakan Penghulu Cantik. Bukan penghulu hensem tau.. Atas dasar dah ada penghulu cantik maka kami sang isteri wujudkan wassap grup penghulu gojes... hahahaha ntah mana dapat nama tu.. tiba2 haku pulak kena jadi pengerusi tu.. tau la paling tua.. Ok, fine!!

Dah lama plan nak buat trip isteri2 ni gojes ni.. Asyik hasben masing2 je yang keluar tinggalkan anak bini, kitorang nak buktikan lah yang kitorang pun mampu tinggalkan anak suami.. hahahaha pelik pulak guna ayat anak suami..

Ikutkan hati nak tinggalkan anak suami waktu weekend.. Kasi dorang bergegar sikit jaga anak2 kat rumah.. Tapi terasa kejam sangat pulak.. 1st plan tak kan nak bagi yang kaw2 sangat... Kenalah lite2 dulu kan... kitorang setuju keluar waktu keje aje.. So anak2 masih seperti rutin biasa... pegi sekolah, pegi taska.. Dorang macam tak de efek penat jaga anak langsung sebenarnya...

Tak pe, itu 1st try...

singgah isi minyak..  muka2 excited.. 1st time keluar sama2.... 

ini pulak singgah isi perut... kat rnr upm ke rnr serdang ntah... 

Kat wassap dah siap2 plan nanti nak sarapan kat mana, nak parking kat mana, nak lunch kat mana... hahaha agar perjalanan lancar...

dan ini kami selepas sarapan... hahahaha... feremfuan........

Meh sini mekchu perkenalkan sorang2... yg kiri sekali fiza selaku mak supir yg sangat berkaliber.. disebabkan pakai keta dia, sebab keta dia besar dan kuat, so kena bagi space besar sikit utk gmbr dia... atas sebelah mekchu tu yan.. orang sabah yg tak boleh hilang loghat sabah dia.. bawah tudung kuning mama niza.. paling shomel antara ramai2.. dan yang last tudung itam tu seema.. yang paling banyak cakap.. ya ampun, tak berenti cakap.. cakaaaappp cakaaaap dan cakaaaappppppp....

Sebenarnya ada lagi sorang yg patut ikut dan dia yg paling excited apply cuti kemain awal.. tapi last minute tak dapat join sebab anak tak sihat...

tacap... jangan tak tacap... ni entah kol bape la nak sampai kl ni... 

nahhh... kat depan sogo.. masa ni ada reader yang nampak mekchu.. hahahaha dia nak tegur pun takut rasanya... dengan masing2 punya perangai.. ni mekchu letak sekeping aje.. yg paling sopan..

Kitorang pegi carik kain baju raya kat Jakel jalan tar sana.. Biasa lah kalau orang pompuan mencari kain.. tawaf 1 bangunan dulu lepas tu baru buat keputusan.. Itu yang kalau bawak laki masing2 dah panjang moncong kat tepi..

ini tengah pilih shawl persahabatan... 

Shawl pun nak kena sama kaler... kalau ikutkan plan nak terus hantar jahit tepi kat bangunan mara.. lepas tu nak terus pakai lah konon.. tapi mana nak sempat.. kat dalam jakel pun dah berejam-rejam...

dah tak larat sangat.. kerusi tak de.. duduk atas kain ni aje buat macam rumah sendiri...

Entah berapa kali berpecah masing2 carik kain feberet masing2.. end up mekchu kena carik seema jugak sbb nak tanya pendapat dia.. 

Seema kat sana jadi image consultant... tak pasal 1 jakel kenal dia.. Kain ni sesuai tak nak buat baju? kain ni sesuai tak nak buat kain silang? kain ni sesuai tak nak buat ropol? hahahaha... tahun ni baju aii ropol2 okehhh.. nak try tempah kat tailor baru.. 

pilih punya pilih tiba2 terbanyak pulak.. papajib tak bekalkan walau sekeping uwang hari tu.. dia buat dunno aje.. tak pe, memang mekchu tak belikan untuk dia pun.. 

"pa, esok mama  nak keluar dengan budak2 penghulu cantik tau"
"ok.."
"nak pegi jalan tar carik kain baju raya"
"ok..."
"papa nak kaler apa tahun ni?"
"apa-apa je.."
"nanti papa tolong amek najmi dulu tau"
"ok"

Uhhh perbualan yang sangat bosan.. Dia tak de perasaan langsung.. Mekchu nantikan dia jawab macam ni "ok... nanti papa bayarkan" NAN-HADO.....

 isi borang.. bersungguh ni nak menang 1 juta... nak tolong kipassssss peluh papajib... 

masuk kan borang pun ada gambar.. cane?

ok, semua dah dapat bunjut masing2 kan... so let go to makan... 

Bunjut2 tu simpan dalam keta dulu.. sebab lepas tu sambung shopping kat sogo pulak..

makan nya kat food court sogo.. 

Jalan laju2 sebab dah petang sangat.. nak balik sban lagi, nak redah jem lagi, nak amek anak lagi...

dan ini lah padahnya bila jalan laju sangat.. hahaha alasan jalan laju konon.. sebenarnya tak minum anlene... hahahaha tiba2 krem.. denggggg!!!!

Shopping till you krem.. Bila dah krem baru ku sadar diri... 

Balik tu kan, jangan harap masing2 dapat tido... Seema bercerita dari tol bangi sampai fiza kena amek lajak exit tol rasah disebabkan cerita yang tak habis2... 

Dan kain2 yang beli hari tu dah selamat hantar tempah..

tak tahu lah cemana rupa baju ropol2, kain silang bila dah siap.. tak sabar sangat... 

Kat atas meja tu tak de pun baju untuk hari raya pertama... Sbb tu tak sorok kaler pun...

Baju hari pertama tahun ni pakai je tahun lepas punya... Sila percaya...


by mekchuN (^_^)

8 comments:

Azura Aziz said...

bagus2... mmg berjemaah beli kain hehe.. dan aku mmg sokong kua yg jd pengerusi hehe..

Mama Vogue said...

baca entry ni pun terasa kemeriahan mekchu bershopping..hahahahah

Rizziela said...

alahai..bestnya

syawalsimpsons said...

mmg sakan jalan ni...berbunjut2 bagai kan...jemah tahun ni raya, ready made je...mmm..juz anak2 je beli kain, minta maktok jahitkan...si en asbeen pon dah selesai baju raya dier

Effanina Mokhtar said...

Mekchu, tumpang tnya.. cantik scarf.. beli kat mn? design mcm fareeda kan.. tpi mcm xde owing.. cantik la...

QasehnyaRania said...

wah dah tempah baju raya.syoknya :)
tak percaya la mkechu pakai baju tahun lepas.hahaha

Bitt (double IS) said...

merah beno sambal nasi lemak tu hokeh

Nad MamaZN said...

sakan menyoping! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...