@churalliya

Tuesday, June 24, 2014

Kisah Gigi Susu Bahagian 1

Kalau ada anak kecik, korang mesti kena tahu episod gigi susu Upin Ipin.. Kisah burung cawi Pada Zaman Dahulu pun kena tahu ok...

Lama pulak tak cerita kisah abang mi.. asyik2 adik wawa je yang enterprame...

Ni kisah gigi susu abang mi goyang-goyang.. goyang sekali 2 batang. Gigi belah bawah... Masa tu tengah top cerita Gigi Susu Upin Ipin kat rumah.. mekchu baru donlod masa tu...

Sekejap je dia mengadu gigi goyang-goyang... masa tu goyang sikit je.. masih ketat lagi... sekali tengok lagi sekali dah goyang banyak...

Ni terjadi masa pegi North Trip sempena Annivessary kami yang ke-9 hujung bulan Mei hari tu.... hoiiii entry holiday bila nak siap niiii?

Geram sangat aihhh tengok gigi tu goyang-goyang.. memang tak salah apa yang kak ros geramkan... mekchu pun sama geram bila tengok gigi tu menari-nari macam mintak kena cabut..

Tiap kali tengok dia main2 gigi dengan lidah, tiap kali tu rasa geram tu datang... Sehingga lah......

"mi... meh sini mama nak tengok gigi"
"ok"
"dah goyang sangat ni.. mama cabut boleh?"
"kalau sakit macam mana?"
"tak sakit.... mail tu tipu aje... kan ipin kata tak sakit"

Memang banyak moral story dari cerita animasi anak muda Malaysia tu...

Goyang-goyang kan dengan tangan.. sekejap je tak lama lepas tu 'tappppppp" (tap bunyi dia?) dah tercabut

"dah sudah ke mama?"
"dahhhh........ nah gigi abang.. hebat tak mama?"
'hebat... sakit sikit aje...macam kena gigit semut"

Oooooo macam kena gigit semut yee...... Setel dah sebatang... yang lagi sebatang tu aku aimmmm aje bila lah nak kena cabut lagi...

gigi pertama berjaya cabut... masa ni kat Lost World of Tambun...

behind the scene... hahahaha... doktor gigi yang menakutkan...

Esoknya (kat Alor Star), abang mi bagi tahu gigi yang lagi satu pun dah goyang sangat... Apa lagi...

"abang tahannnnn tau.. mama nak cabut ni..."
"aaaaaaaaaaa sakittttttttt......."
"belum lagi laaaa... mama belum cabut pun lagi"
"aaaaaaaaaaaaaaaa sakitttttttttt........"
"-"
"aaaaaaaaaaaaaa tak nak.. sakittttttttt...."
"-"
"aaaaaaaaaaaaa sakiiiiiittttttttt....."
"abang, dah sudah laaaaa..."
"hahhh?"

Memang drama king...

dan gigi yang kedua di Alor Star keesokan harinya... 

Hebat ko abang.. 2 batang gigi, 2 hari berturut...

"Sekarang mi ada lagi 18 gigi susu nak kena cabut kan mama?"
"yaaaa... kalau ada gigi goyang cepat2 bagi tahu mama"

Nampak tak mama dia kemaruk nak cabut gigi...


by mekchuN (^_^)

7 comments:

amirah said...

hihihi...terer betul mama abam mi ni...doktor gigi pun dia bolehhh

salwana nordin @ che'wa said...

berani gak ko mekchu..aku penakut ya amat..dpt anak pun jenis penakut jugak..sudahhhhh..

betul abam mi ada 18 lagi yg mau dicabut..bersedialah mama yg kemaruk nk cabut tu hhhaaaaaaaaa

aku plak tgh tunggu turn si kakak ni..gigi dah senget benget tu..ntah bila nk bergoyangnya pun hhhuuuuu

-iLLa- said...

berani sungguh mekchu.....daku oh tidak!! kekekee

Mama Vogue said...

hebat tak mama?
hebattt..!!

hahahah.. tu ayatku jugak kalau nak tunjuk hebat depan Hakim.

Tapi mekchu mmg hebat berjiwa kental abis cabut gitu2 je sambil2..hahaha

Nad MamaZN said...

mekchu, bab sunat pun zakwan tgk upin ipin gak..sbb kene gigit mcm semut & dpt gula2 tu yg zakwan berani sket tu.. mail kata mcm kene gigit harimau hehehe..
ada baeknya jugak sbnrnya cite upin ipin ni..bukan sekadar menghiburkan je kan..

zakwan gigi elok lg..mcm takde tanda nak goyang pun..lama brtul..tak sabo nak tgk dia rongak hahahahaha! jahat mak dia ;P

Ayu azmir said...

berani nya da abang... gud boy

syawalsimpsons said...

dah cabut ye...tak lama ada GG kekal la lepas ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...