@churalliya

Wednesday, December 17, 2014

BBQ bersama Penghulu Gojes

Lanjutan daripada meeting kali ke-2, maka terhasil lah mini gathering bersama kawan2 penghulu gojes ni..

Penghulu gojes adalah isteri2 kepada Penghulu Cantik.. nama pelik? biar kan...

 mesyuarat bilangan pertama.. 

dan mesyuarat bilangan ke-2...

Miting nya beria.. buat syarat je tu.. kasi suami2 kagum sikit.. hahaha.. sebenarnya kat wassap jugak penyelesaian segala masalah.. hahaha..

Ye la, tiap kali nak miting tiap kali tu lah bawak buku kosong.. apa yang ditulis hari tu semua tak ingat dah.. tak pe, mommies hebat..

Alhamdulillah, planning kami nak menyatukan 9 family bergahtering sambil BBQ terlaksana.. yadedabeduuuu.. mommies semua memang terbaek...

di hari kejadian.. tema merah.. 

 cubaan buat pipi belon ngan abang mi.. ok, abang menang.. belon pun tetap comel..

Kami booking 4 apartment di Paradise Lagoon Apartment, Port Dickson.. sebelah hotel corus paradise tu.. 1 apartment ada 2 bilik.. so kami share 2 family.. Budak2 tu pun dah macam adik beradik sendiri.. kawan sejak bujang trang tang tang lagi..

Agenda simple je.. petang BBQ.. malam karok dan sambung makan.. Pagi esok mandi pool..

Antara gambar yang sempat amek petang tu.. tak banyak sangat sebab asyik bergosip dan makan aje masing2...







 paling best sebab suami2 pun sama rajin.. isteri plan, suami laksanakan.. kan bagus macam tu.. 

 anak2 selagi tak jerit suruh makan, memang kat situ aje lah sampai hari gelap.. 



 huiii... layan perasaan nampak.. 


Makan.. makan.. makan.. sampai lah matahari terbenam...


Malam kalau ikut perancangan ada karaoke.. tapi memandangkan anak masing2 yang tersangat baik nya, so kami dengar karaoke anak2 aje... kejap menjerit, kejap bergaduh, kejap bertekak.. adoiiiiiii pitammmmmmm... hahahaha.. mak ngko nak bercakap pun tak boleh.. cukup terhibur..

Pagi esoknya celik je mata terus dapat wassap dari chef kami "korang, turun sekarang.. sarapan dah siap.."

Tidak kah itu sesuatu yang seronok dilihat?

 ada nasi goreng sardin, sambal sardin, kuih kodok, nuget ngan sandwich.. 

air pulak ada 4 jenis pagi tu.. amboii sangat..

Bangga nya ada kawan yang pandai masak.. Mekchu kat rumah pun tak mampu nak buat sarapan hebat macam ni.. ini kan pulak masa kat otel..

Habis tu apa je kerja mekchu?

Hahahahaha soklan.. selain dari buat keputusan, mekchu tukang beli pinggan ngan cawan polisterin je.. itu pun tak pandai bajet.. kena top up kat kedai sana.. hahahaha..

ni lah dia chef.. mama ngan helda.. tu tengah masak kuih kodok 2 kilo.. memang berkampung kat bilik dorang je siang malam.. balik bilik sebab mandi ngan tido aje.. 

 muka mommies di pagi hari.. hahaha.. heppp jangan tanya dah mandi ke belum.. 

Pagi tu anak2 yang umur 2 tahun ke atas semua kitorang paksa pegi mandi pool dengan papa masing2.. boleh lah mommies bergosip kejap.. disamping plan untuk our next project.. nampak gaya macam dapat lesen besar bleh buat jauh sikit lepas ni..


Cherating... tunggu kami datang!!



by mekchuN (^_^)

3 comments:

syawalsimpsons said...

wahhh gosip sakan tau..best2..nampak tenang je kelah kat tepi pantai tu

Nur Inani said...

seronoknya berbbq :)

eynda said...

Bagusnya ada geng rapat2 macam ni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...