@churalliya

Tuesday, September 1, 2009

Merdeka 2009

MERDEKA!!
SATU MALAYSIA
Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan


ala, dah lmbt la nak wat entry merdeka kat dlm nih.. ingatkan lepas g perhimpunan merdeka, terus nak update.. tapi perut ku yg lapar tidak mengizinkan.. huhu..

thn ni gigih dtg sambutan hari merdeka kat dewan MPS.. kalo x dtg pun boss x tau sbb dah ramai cam tu kan, sape yg perasan.. tp disebabkan semangat almarhum Tuanku Abdul Rahman yg menebal dlm diri, su pegi jugak.. dan semangat yg bertambah membuak bila lakiku setuju nak hantar..

suasana di luar dewan

arahan kena ikut.. ada kaunter saringan demam & cuci tangan

berangkat tiba.. Tuanku Mukhriz dan Ampuan Besar

sambutan merdeka kali ni dlm skala yg kecil, namun semangat kemerdekaan tetap sama (salah satu talking points MB).. kita jangan lupa dan leka apabila kehidupan dilimpahi kemewahan dan keharmonian (pun talking point MB jugak).. talking point sue lom siap lagik..

bukti datang perhimpunan pagi tu

bila semangat merdeka smpai dlm keta

bila semangat tu sampai kat rumah pulak

dah besar jadik Bapa Kemerdekaan Moden.. bukab Bapak Gonjolong

anak merdeka

lama-lama dia tension ngan bendera

3 comments:

Anonymous said...

tuanku or tunku ma??
better check..
dont change our history... :B

churalliya said...

mana buku aturcara hari tu? betul la tu, ma kan dah gi kursus protokol..

Anonymous said...

ada 2 tuanku yg di mention.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...