@churalliya

Saturday, January 23, 2010

x suka perasaan ni.. syoohhh!!

Berada di opis pada Sabtu yg indah?.. tiada paksaan utk dtg opis.. tapi, disebabkan hari keje tak dpt nak siapkan keje..

x tau la kenapa.. kalo hari keje tu kan, kol 5 baru rasa tenang nak mula buat keje.. kalo tak dr kol 8 - 5 tu, mcm2 hal kena setel.. cecah je vontot kat kosi nak mula menaip, tipon dah bunyik2.. kena setelkan masalah si polan ni yg dah lama mintak pc baru tp x dapat2..nak urgent!! x pun si polan ni nak printer baru, x nak yg sharing kat luar.. nak pakai sorang2 dlm bilik.. nak segera!! x pun si polan ni yg buat perangai ntah apa punca.. isshhh.. mcm2 la.. dah rupa mcm kaunter aduan masalah pun ada..

kusut sgt dok kat operasi nih.. x de istilah keje selesai.. buat lah cemana perfect pun, mesti kena komplen gak.. yg asal plan lain, bila tiba masa nak benda lain.. x ke hangin tu?? sue x mampu nak puaskan hati semua org.. toooolooong lah paham.. bukan 1 jabatan je yg kena jaga.. ini 1 negeri = 9 daerah hokey.. penat.. saya yg menurut perintah ini sgt penat tuan....

yg buatkan sue bertambah down bila sorang demi sorang terpaksa meninggalkan team operasi.. nak mintak tambah org? x yah cari pasal kot.. dah tau lepas ni mmg x kan ada tambah org, dan x tau lah ada org nak dgr ke tak.. tapi...... tambah keje yg ada.. terdayakah aku? yg akan pergi tu pasti pergi kan.. sue tak boleh nak halang rezeki org.. masing2 ada hala tuju masing2 kan.. semoga semua suksess.. rasa mcm nak buat surat pindah federal blk je..

x sia2 dtg opis hari nih.. berjaya gak siapkan paper dan manual.. sambil2 tu tgk2 kan budak technican ni install pc baru.. semoga sue terus kuat untuk terus menyumbangkan tenaga..

8 comments:

Azrin Sham Bin Samsudin said...

hehehe...same la kita sue...lg la kalo mcm aku ni 3 org staff IT cover 15 negeri tnpa ade technician setiap negeri..smua control dr HQ..staff yg ada 1=41,1=29,1=17..pastu jaga 1=HQ,15=negeri,98=daerah...mcm rasa pelik plak..tp itu yg hakikatnye...huhu...dah 5tahun tggu penmbahan staff..tp hampeh...

Muhamad Jasri said...

jgan lupa install tco skali..hahahaa

churalliya said...

acam : dia nk tggu ko tambah ahli keluarga dulu kot baru dia bleh tambah staff.. ekekeke ;p

jasri : we all dah x pakai tco! since the guy malas nak wat maintenance visit.. hahaha..

Nizam Akhir said...

masa hari keje mengulau yer?

Shepet Gurlz said...

opis mne ek ni kak su... uptm ke... lain macm

Shepet Gurlz said...

kesian plak dgr luahan kak su kite ni.... hehhehe sabar ye kak su.....

churalliya said...

boss : x baik tau kata mengulau.. kalo keluar pun isi borang pink tau..
shepet : uptm la tuh.. kenapa? nmpk cantik ke? hahaha.. itu lah, kesian ngan ahkak ko nih tau..

mama adam ammar said...

sabar lah sue... wani lagi laa
41-1 29-2 17-1 then nak jaga 1 HQ (11 bhg) , 6 daerah dan 13 daerah...
tak terjaga..semua nak cepatkan..hari nie antar komputer ingat esok dah boleh siap ker? iut utrn laa kan.. letih mmg letih... tapi nak wat camne kira dah rezeki disini dan nasib kan... sabar laa... tak tahu saper yg dapat memperjuangkan nasib F nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...