@churalliya

Sunday, January 17, 2010

3 chopping chomplex in a row

mmg tak pernah di buat selama nih.. pulak tu lokasi 1-1 tempat tu bukan nye dekat.. smpai skang sbnarnya masih terharu dgn sikap pemurah dan baik hati lakiku.. hahaha..

berjaya times square - mines shopping fair - terminal 1 shopping complex
12.00pm - 4.00 pm - 8.30pm in a sequence

tiada tujuan utama ke kl.. sekadar nak berjalan2 sbb x pernah ke times square.. tp dlm hati tu kalo ada 'benda-benda' menarik, haruslah berada dlm paper beg di tanganku.. sudahnya, x smpai 15 minit berada dlm bangunan yg indah khabar dr rupa, sue terus ckp kat lakiku "pa, jom kita g tmpt lain nak? area bkt bintang ke...?" terus lakiku gelak.... dia pun dah paham sgt ngan pangai binik dia nih..

kedai2 kat situ amatlah x best.. dah la park kat tingkat 5, haruslah kena lalu kedai2 cina bukit dulu sblm jumpa kedai2 yg familiar di mataku kat level2 bawah.. adoiiyaii.. kaki pun dah mula nak melecet (kata kasut baru kan..).. terus ajak lakiku blk.. satu barang pun x beli.. betul... satu pun x beli!! nak makan kat situ pun terus x de selera..

x yah tggu dia tya.. terus je bg statement "mama x nak la gi sini lagi.. x best langsung.." hahaha.. harapkan indoor games dia je la yg superb..

terus keluar carik tmpt makan.. satu masalah jugak nk cr tmpt mkn yg berbeza dr biasa tnpa petunjuk.. terima kasih mr garmin kerana byk membantu.. lunch kat ikan bakar jln bellamy.. org ramai ckp ikan bakar belakang istana.. tp kalo carik 'belakang istana' mmg mr garmin x dpt nk tlg la kan..

sgt mudah dan pantas.. take ram right, then shift left.. bla bla bla.. tetiba je dah smpai.. hahaha.. punya la suka.. makan sepenuh perasaan.. rasa mcm nak tapaw je kuah cicah tu.. sedap kemain.. saje je x nak basuh tangan dgn sabun sbb nak simpan bau.. wakakakakaka...


di sebabkan x puas bejalan, otw blk tu singah lak kat the mines.. tu la kan, mcm x percaya lakiku begitu baik hati nak singgah2 tmpt ramai org cam tu.. i lap u la laling.. disebabkan hatiku telah terguris dgn bangunan pertama td, maka hasrat nak membeli belah terus tersekat.. beli brg najmi je yg lebih.. lepas tu blk jumpa anak..

lepas blk mandi, solat, packing brg sbb nak tido umah sban lak mlm tu.. singgah terminal 1 lak nak dgn jumpa nenek pilah.. nenek pilah nak tgk adnan sempit.. aduuhaiii...

kesimpulannya, kalo dah jumpa brg yg kita nak tu, x yah la nak tunggu2.. kalo kita mmg dah spend duit dan mmg dah plan nak beli, baik teruskan aje.. lagi pun x kan lah x boleh langsung nak beri penghargaan pada diri sendiri setelah penat bekerja.. tetiba henbeg kat Sogo 3 thn lepas mengimbau.. ahh tidak!!!!

5 comments:

Syazlina Mohd Shariff said...

aduuhh dashsat ni..kalah den! ada skali buat camni tapi 2 kompleks kt KL ..sunway pyramid & IOI..hehe rupanya ada org yg lebih terer! goooddddd! very goood!

Zuliaena Husin said...

huhu...besh nyerrr.....

Azizah Mohd Ghani said...

betul2x. Berjaya times square takde benda la.....

Rosnizam Mat said...

Aku selalu gak buat dolu2... IKEA - IKANO - THE CURVE - TESCO.... memang kaki merayap..!

QASEHNYA RANIA said...

bab merayap no 1...tp kesian pula ngn en assbenn ...sbb nk kene itot
hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...