@churalliya

Thursday, September 30, 2010

Cara Sebut MELANG dgn betul

jap jap.. nak gelak dulu... buwahahahakuikuikuibroombromm... gelak pada diri sendiri sbnarnya..

siap 2x kena sound kat komen... salah rupanya... ibarat ibu ketam mengajar anak berjalan gitu.. hahaha.. senget..

perhatian perhatian.. cara nak sebut MELANG yg mekchu war-war kan sebelum ni adalah salah!! kekonon buat contoh kasik senang nak paham.. sekali contoh pun salah... mari ramai2 gelakkan mekchu.. mekchu rela....

sekali contoh tu terbalik da... bro.john la yg perasan.. dh smpai melang baru dia bg tau.. hahahaha...

rasa mcm nak online time time tu jugak..

terima kasih pd saudara/i anony.. bg cara yg mudah untuk explain..


haaa.. baru lah senang nak paham... ckp belit2 walau pun siap ada contoh tp salah pun tak guna jugak kan...

tgh sibuk nih.. sibuk terrrrrramat.. mlm td pasang pelamin.. belum final touch dah jelesssss giler.. kenapa masa 2005 dulu tak de yg cenggini??


tema itam putih.. kaler taik cicak.. huhuhu.. sape yg pakai kaler merah konpem semorang pandang dia..

ok.. ok.. nak smbung menyibukkan diri.. jumpa di may lang okeh...

8 comments:

mummy Darin said...

aku dah confirm dah instruction sebutan melang tu salah... pelik aku, apsal dah bertahun aku duk pilah, takkan aku yang salah pronouce ke hapa.. sib baik ko dah betulkan...

umie said...

ha ah muz, aku ingat selama ni aku (dan orang orang sekeliling aku) yang salah..

sha chip said...

sib baik sha chip tolong betulkan may lang hokeh....makchu den tolong betulkan sbb takut tokey econsave tak kasi ko masuk sbb namo tompek salah sobuttt.....

Iena said...

mekchu... anda ditag contest SENYUMAN MANEH! ;p

eiNa said...

wahh.. kak beela dah naik pelamin la..
aira asyik lalu depan umah cari "tatakkk.." windu kak beela die la tu.. :P

mekchu said...

musz : hahaha.. aku telah konpiuskan ramai org rupanya..

umie : saje try test korang tu.. hahaha

sha chip : tepukan gemuruh utk ko.. apsal tak letak nama.. timo kasih la.. dtg nnti yo..

iena : senyuman mekchu manis, tp tak menawan sgt..

eina : tatak bella dah jadik org may lang la aira.. aira dtg tau

cha said...

hadoiii, klakar-klakar, dah diterangkan oleh anony, kita baca yg mekchu punya balik semula, baru kita paham apa yg mekchu nak terangkan.

mekchu said...

tu la pasal cha.. kalut kalahkan pengantin.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...