@churalliya

Friday, September 24, 2010

Folder 5 dan 6 Syawal

nmpk tu dah mula combine2 cerita.. apa makna nya tu?? maknanya nak cepat habiskan cerita raya.. lalalalalala.... kalau tak wat cam ni, konpem raya haji sok baru habis kan..

seperti yg telah dijanjikan, raya ke-5 siap2 balik sbn.. jalan clean & clear.. otw balik labu tu, smpat singgah beraya kat rumah intan a.k.a geng bas sekolah mekchu tuh..

kesian dia pun baru smpai dr kg.. sbg org yg pertama beraya kat rumah dia, kena lah dok sama2 isi kuih dalam balang raya.. hahahaha.. gambar nan ado..

lepas tu, calling2 mr.botak.. org rumah dia mmg tgh tggu masa nak beranak.. dah bukak 2cm masa kitowang dtg tu.. saje nak jumpa ngan enda sebelum dia balik berpantang kat perak..

pasangan romantis sejak kecik.. harap2 romantis smpai besar ye korang..

najmi kat mana2 pun dia akan sebat org nye beskal.. pas tu semua dia nak bawak balik..

kecik2 dah pandai wat gaya papa ko.. dia baru dpt jam ben-10 happy meal mcd.. time mandi je dia tak pakai


qaisara yg meragam.. menangis tak berenti.. pas tu, tak nak kat papa dia.. melekap je kat mama.. dia tau dlm beberapa jam lagi perhatian mama & papa dia akan tertumpu pada baby


the botak's family.. will grow bigger & bigger.. enda telah selamat lahirkan baby boy 2 hari kemudian..


malam beraya kat rumah fizah.. sek.ren ngan mekchu.. sek.men ngan bro.john.. combination gitu..

Raya ke-6
eh, kejap je kan.. haaaa itu lah bagusnya.. korang pun tak penat baca..

ada misi besar pada raya ke-6.. misi mengemas rumah.. yeaaahhh... org lain dah seminggu rumah berkilat.. kitowang baru nak bersihkan sawang, mop lantai.. rumah tu dah sebulan tak balik.. bulan puasa hari tu w/end mmg balik pilah..

mmg tak de beli apa2 untuk hias rumah thn ni.. langsung tak ada... sedih tgk rumah org lain semua berseri-seri indah di hari raya.. tp rumah kitowang sama je........ :((

of kos mekchu bawak bibik sekali.. apa guna bayar mahal2.. soh dia mop lantai & lap semua benda yg boleh di lap.. last sekali baru sapu.. ingat tau, jgn amalkan sapu rumah.. sebaliknya lebih elok mop je untuk mengelakkan habuk berselerakan.. tips ada kat sini..

sape nak sewa bibik???.. tp bayar kat mekchu..


smbil isi kuih, smbil ngap!!
balang kuih pesen lama-model tahun 2005.. prezen masa kawin dulu.. dah 5 thn tak pernah tukar... :(


bilik tido aii, bibik tak bleh usik.. no no no..
kalau nk cermin bersih, lap guna suratkhabar.. basah kan skit & lap smbil berkilat..


ini pun kena suruh.. kalo tak, dia 'buat-buat' jaga najmi yang tak berapa nak jaga tu..


part basuh moto, basuh keta, basuh basikal tak yah suruh mmg rajin teramat.....


rumah org-org kaya tu dah siap la.. semakin berhabuk rumah kitowang nih.. hadoiiiii...

dah setel kemas rumah, ptg tu hantar bibik balik labu..

tiba-tiba dah malam..

malam tu gi rumah musthe pulak.. org rumah dia pun tgh hari nak bersalin..

kan dah kata, dia mmg pantang nmpk beskal.. sgt teruja dgn tayar yg berpusing..


hahaha.. muka tension mama paksa amek gmbr.. dah lah tgh syok main


special nya rumah musthe ni sbb dia yg masak sendiri.. mee goreng mamak best in town malam tuh.. pergghhh... mekchu impikan musthe tu bertukar menjadi bro.john... hahahaha...


family musthe yang terbesar setakat ni.. fizah pun tggu hari nak bersalin..

gitu lah cerita raya hari ke-5 & 6 mekchu.. simple but nice tak?? hahahaha.. sila jgn komen apa2..

lepas raya ke-6, bermulalah kehidupan kami sebagai suami isteri di rumah sendiri.. cuti pun lama lagik.. 5 hari duduk di rumah sendiri adalah rekod terlama setakat ni.. percaya lah...

9 comments:

eT said...

hehe..cite raya ni mmg xkan abes...pasni byk open house plak...

CaDLyNN said...

haha..boleh ade folder raya eh..
betullah, selagi tak abes sebulan selagi tu la cite raye tak abes..haha..

~~@lyci@~~ said...

oh, botak dah tambah lg sorang ekkk.. tahniah2.. alahai mekchu, kt ni bila nak tambah ahli baru ni.. cepat2 lawan sapa dulu hehe..

mmg indah duduk dirumah sendiri kan ;p

yana2605 said...

betul ke bole upah bibik tue??sy nak upah..berapa per hours??

tiefazatie said...

wah2..rajin sungguh mekchu ini ye..hihi..tapi cian c najmi..muka tensen dh asyik amik pic..hahaa

SuRiaHaZNi said...

besar umah akak..kt mana tu? kami sedang mencari2 umah gak ni..mcm nk kena settledown kat seremban je..hukhukhuk

mekchu said...

eT : mmg pun.. ramai lak tya kan gmbr dorang.. sbb tu kena letak jugak

lynn : tajuk ikut nama folder.. haha

alycia : dia dah sepasang.. kita bila lagi kan? doa byk2..

yana : hehehe.. memain je.. tp kalo yana betul minat, mekchu bleh rekemen bibik yg mmg keje rumah org w/end..

tie : kena rajin kalo nak rumah cantik..

suria : rumah akak biasa2 je.. kat kiambang indah,senawang.. nak wat fasa 3 tu.. recomended.. bleh jd jiran

cha said...

esok-esok, dah bersalin, turn mekchu pulak tunggu hari, wiiiiiii...

rozana said...

bagus tul najib..
time2 sibuk nilah dia nk jaga najmi
yg dh besar dh tu..
haha..kreatif sggh alasan..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...