@churalliya

Sunday, September 26, 2010

Pernah tgk family Superman?

It's a bird.. It's a plane... NO..... It's superman's family... (sengal nye intro.. abaikan)

Dah lama kumpul sorang satu baju superman.. tp tak pernah dpt pakai sama-sama.. mekchu & bro.john dah pakai masa g Hong Kong dulu.. tapi pakai hari lain-lain.. najmi lak baru jumpa size baju dia sebelum raya hari tu...

gi raya lak rumah sepupu kat Bndar Tasik Kesuma, Pajam (eh, pajam ke semenyih erk?).. sepupu sendiri pun rowk... itu yg pakai bj raya xmas je tu.. tgk rumah gak kan.. kalo yg agak2 yang sensitip tu, of kos aii pakai bj kurung kain berbelah tu..

jadi, jom perkenalkan family superman seremban yang sedia membantu mereka yang dalam kesusahan...

semua gambar mmg bukan gmbr bajet cun...


anak superman yang paling rajin dalam cerita ni.. peluh tak pernah kering di tubuhnya..


omak superman a.k.a lana wannabe yang ceria w/pun hari panas terik


dan bapak superman a.k.a clark kent wannabe yang tak pernah serik berlatih poco-poco..


ini latihan yang mereka ikuti sekiranya ada masa terluang.. terutama lepas makan nasi ayam, laksa, mee kari & roti jala...


lumba lari.. untuk memantapkan stamina


angkat berat.. untuk membina otot atas dan bawah lengan


anak superman yang pantas tiba di tmpt kejadian untuk menyelamatkan mangsa


dan akan pastikan semua nya selamat dan betul2 selamat.. "is everything ok sir?"


sbnarnya jauh di sudut hati anak superman ingin menjadi part time model bila dah besar nnti.. tp tggu sehingga dah boleh kontrol sistem perpeluhan..


hahahaha.. nasib korang la melayan bila mekchu dah berangan bukan-bukan... asyik entry suspen je kan..


tapi sebelum abis, kena letak gmbr bro.john yg senonoh skit.. kalau tak konpem kena marah letak gmbr poco-poco dia tuh.. hahahaha...

omak & bapak superman yang terlupa nak pnggil anak..


ok.. ok.. ni gmbr senonoh dari kami family superman seremban...


sekiranya ada kecemasan, jgn malu2 jerit nama mekchu 3x.... konpem bantuan tak akan sampai.. thi thi thi thi thi (gelak family superman mmg cam tu)

sekian entry kenangan dari omak superman..

12 comments:

illafira said...

semenyih bukan, pajam pun bukan.. tasik kesuma tu kat beranang.. hehehe..

illafira said...
This comment has been removed by the author.
tiefazatie said...

mekchu!!!!cumil bangat okie!jeles2,,,haha

MieZa said...

najmi brpeluh ke tue?
mcm br lepas main air basah nya..hehe

rozana said...

haha..
org kna carik 5 bju
s/man la kalo cenggitu!
mama & papa die dh ade..
ank2 x jumpa lg..

mekchu said...

illa : haaa.. betul betul betul.. beranang laa.. hak hak hak...

tie : jgn jeles2 sgt.. nnti kita pakai sesama ye..

mieza : yep.. itu mmg peluh dia.. dah mcm kena simbah air kan

yana : budak2nye murah je.. mak ngan pak dia yg mahal :)

Iena said...

so cute la ini family superman... :)

~~@lyci@~~ said...

hahaha.. mmg lawak giles + selmaber giles family superman ni.. tunggulah kemunculan family batman pulak haha..

cha said...

lawak betul mekchu and family ni, jgn lupa masuk raja lawak astro, biar team blogger yg undi.

CuTeMiUt78 said...

aahhhaaakksss... superman dari seremban gitu.. ;D

alia said...

i like this entry...jadi satu citer ..he..he..

QASEHNYA RANIA said...

hehehehe....kelakau j bca n3 ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...