@churalliya

Monday, September 27, 2010

Jawapan kepada kisah opis yang dibungkus

Tergelak-gelak baca komen korang psl entry opis mekchu dah bungkus tu.. ramai yang jawab nak cat opis & nak repair siling.. ada jugak yg jwb nak fogging nyamuk & sembur ubat anai-anai... hahahahahaha..

smpai opis pagi td mengucap panjang... sbnarnya lupa ada xtvt mini renovation w/end hari tu.. kalau ingat, mmg dah get ready & redha walau apa pun jadik ngan opis hari ni..

sbnarnya opis mekchu bukan lah nak cat atau nak sembur ubat anai-anai atau nak fogging nyamuk.. sbnarnya nak rewiring semula segala mak nenek kabel yg ada kat siling tu.. bayangkan dari zaman dulu2 segala yang baru di tambah, tambah, tambah, tambah, tambah... makin lama, makin berat dah siling tu.. siiiikit lagi nak runtuh..

sebelum terjadi nya yang bukan-bukan, boss telah dpt kan kelulusan untuk rewiring semula siling tuh.. untuk keselesaan kitowang jugak.. bertukar menjadi plaster siling & ada downlight kah? kelasssss....

keje blom siap.. untuk hari ni, dan ginilah rupa nya... togel...


terkejut semua tikus2 yg selama ni jadikan siling sbg kediaman rasmi dorang.. jgn tetiba wat keje dia terjun sudah.....


kami akan tetap bersabar untuk seminggu dua nih.. nak opis cantik, kena lah susah-susah dulu kan..


dan yang pasti auntie cleaner yang paling sibuk hari nih.. hari-hari pun sibuk kan auntie...

opis mekchu bukan mcm opis korang yang baru lagi terkini tu.. bangunan Wisma Negeri ni dah berpuluh tahun beroperasi.. tu sbb tak de perabot & design ala zen mcm korang.. hehehehe..

walau mcm mana pun, mekchu tetap sayangkan opis nih.. dah sendiri yg mintak nak tukar keje kat sini kan.. kena lah terima walau cemana pun rupa bentuk fizikal nya..


eh, ckp psl tukar tmpt kerja, mekchu nak ucapkan TAHNIAH kpd seseorang yg tersayang.. sbb hari ni dia lapor diri ke tmpt kerja baru.. harap2 dia lebih gembira di tempat yang baru... tahniah papa...


9 comments:

eT said...

ooo...wat wiring rupenyer..
cane nk wat keje tuh...xtakut wayar jatuh atas kepala ker?huhu

~~@lyci@~~ said...

sejak dr zaman dulu, mmg nak tunggu runtuh jer siling tu hehe..

congrats to bro john .. lepas ni akan selalu lah berdating2 ekk time lunch hehe..

marinahunny said...

hahhaha nasib baik mekchu x buat contest...hahaha

lily lotus said...

careful..senang cerita suruh bos tutup jer ofis sementara boleh ke..hihi

soclose2213 said...

oooo ingatkan nk cat..=.=

mesti ari 2 beli yg air2 tu(ntah apa nama) utk bro john la erk..
tahniah ler dekat ngan suami daaa..
bleh geli2 pas ni..hik hik hik

rozana said...

laa..
nk tukar wiring rupanya..
tp mmg bos suraya tu prihatin tul!
sbb ingt time acong keje kt
tv3 dulu,derang x amik pot pon psl siling2 ni...tup2 satu ari hujn lbt2 gile,banjir opis..

shaza said...

mekchu, pernah lalu kat depan opis ni mase mr hubby ade keje kat situ.. die kate kalau nak pi toilet tengah2 malam tu, pikir 2,3 kali.. hehe

cha said...

huyeee kita teka dgn btl. haha...

CuTeMiUt78 said...

oohh... gitu ke rupanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...