@churalliya

Wednesday, October 27, 2010

Sukaneka di atas pasir

Dlm 9.30 cam tuh smpai lah kami ke Ismah Beach Resort, Pantai Padang Kemunting, Masjid Tanah, Melaka.. konpius sbnarnya.. byk btol nama dia.. Pantai Padang Kemunting, Masjid Tanah, Pengkalan Balak... tp janji tetap Melaka.. ohhhhh...

exit tol Pedas Linggi mengikut kata abg garmin.. dorang yang lain ada konvoi.. berkumpul pukul 8.45 pagi kat exit Simpang Ampat.. rasa mcm tak sempat pulak nak join.. tak kan nak soh org tggu pulak kan.. jadi pandai2 ngko la carik jalan sendiri..
-
tempat dia mmg selesa utk family yg ada anak kecik.. facilities ok sgt.. dan yg terpaling mekchu suka pasal Ismah nih parking dia..
setapak dari pintu bilik.. walllahhhh... x de hal kalo kena suruh amek barang dlm keta.. 10x ulang alik pun aii rela..


smpai2 je dah dikejar mizirazi.. hahaha.. terus dpt nama mizirazi ko mizi...

keluarga di raja la konon.. tu sbnar bj tido kitowang.. hahaha pedulik la kan.. janji ikut tema & sedondon.. ehemmm

senang kalo mintak pihak resort yg uruskan semua acara sukaneka.. x de la terkelam kabut nak sediakan props semua kan.. lagi pun semua bleh join..

mula2 plan 6 game sebelah pagi & 4 lagi sebelah petang.. tp memandangkan kitowang semua cekap2 dan hebat2 belaka, maka 8 game setel pagi tuh.. alamak! kesian kat dorang yg smpai lambat...


sebelum start, pose maut dari team kuning.. semua di paksa pose okeh..


ok.. ok.. game dah nak mula.. bawak bola ping pong pakai chop stick.. ini sape tangan gigil nasib la ye.. sib baik mekchu darah keturunan cina (statement khas utk mummytwins) dan selalu makan guna chopstick kan.. hahahaha..

kepit baik punya.. tp tak bleh lari wokk.. nak lari ke, nak bola jatuh?? haaa pilih.. pilih...

jgn jadik macam budak kuning sorang nih... kaw-kaw nye nmpk penipu.. org resort tu siap jerit "team kuning disqualified!!!!" hahahaha... 1st game dah kalah... tak pe, tak pe.. hero-heroin mmg kalah dulu..

muka biarlah rahsia.. tp tgk perut pun dah tau kot..


habis 1st game, posing lagik..

faridah amek kesempatan menyungkit baju mekchu.. taktik nak kalahkan pihak lawan la tuh... hehehe

next caterpillar game.. game ni kena baling buah dadu.. kalo genap, langkah ke depan ikut nombor dadu tersebut dan kalo ganjil kena langkah ke belakang.. sendiri mau ingat la masing2 kalo nak ke depan pya lah lebar langkah.. terpaling besar yang boleh.. bila turn ke belakang, mcm tak gerak.. hahahaha..

asyik tergelak aje.. seronok sgt walau pun game ni la yang paling paling lama.. sib baik pasir tak panas lagik..


masa baling dadu tu semua suspen.. org depan kena mainkan peranan cukup2.. langkah kasik paling besarrrrr..


macam nih!!

dan, masih di nombor tercorot.. hahahaha.. cukup lah 2 game mekchu main..

terus soh bro.john smbung main pulak.. dia master part sukaneka nih.. dan mekchu take turn layan najmi main pasir..



nisa : kakak nak tggu kek masak
najmi : bukan yah... ni acir

nisa : yey.. kek kakak dah masak..
najmi : bukan yah.. ni acir...

mula2 tak paham apa najmi ckp.. last2 baru lah faham.. dia pelik kenapa nisa ckp dia masak kek, sedangkan itu adalah pasir... mana bleh makan pasir.. hahahha..

waiter race, bowling pantai, drunken sailor semua menang & dpt la markah byk skit sbb mekchu dah tak main.. hahaha..


drunken sailor.. tu taktik sukaneka kena ada.. org lari kita pun kena la lari..


bowling pantai mmg serender.. kasik lelaki je yg masuk.. dorang mmg kena main semua pon..

ini head to head.. susah woo kena lari ada belon kat kaki.. bukan kat lutut, tapi kat buku lali tuh


orang utan race.. hahaha.. pn.rozita satu2 nya wakil pompuan..


mekchu tak masuk.. tp bg sokongan teramat padu kat team..

game kemuncak baru lah belon ku sayang tu.. dan total markah seperti berikut :

mmg sengit.. hahaha.. sori boss tak dpt nak juarakan team kita.. dpt no.3 je..

lepas tu makan & rehat.. dan kami pun tertido sbb nak tidokan najmi punya pasal dan terlepas join aktiviti ke pusat pengurusan penyu petang tu.. terlepas la konon..

dah habis? no no no... akan bersambung... semua ni kenangan kan..

7 comments:

cik hani said...

pn sue, asal xmasuk orang utan race?hehehehehe...

;)

terima kasihh...belanja hadiah family day ari tu... :D

nuyin2u said...

bestnya, hari tu team building, ni family day plak, uptm je ke..jelesla plak isk isk..

JIVEBUMZ said...

hai bestnya sukaneka korang ek.. mekchu mana yana ngan hasben tak nampak pun?

jesnita_ns said...

isma beach ni adalah pilihan yg tepat..makanannya pn sodap kan mek chu..

mekchu said...

filzah : org penakut belon tak sesuai.... hehehe

nuyin : kebetulan ujung thn ni byk btol xtvt ngan opismate.. mggu dpn langkawi pulak :)

jibam : yana team ngan mekchu.. ada tu kat catepillar.. laki dia yg kangkang besar tuh.. haha

jes : ya betol......

Softtouch [Hanim] said...

bestnya tgk sukaneka nie..tgk kat blog vp...happening sgt...

~~@lyci@~~ said...

sapelah geng biru tu.. jauhnya markah.. tinggal geng lain hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...