@churalliya

Thursday, December 30, 2010

Al-kisah rambut pelesu

Cerita sarang tebuan atas kepala terus bersambung..

Bukan setakat amek gmbar 3 beranak kat depan rumah aje.. sarang tebuan tu dah dibawak merata tempat termasuk ke mapley & rumah orang kawin...


Tolong lah tuan rumah.. jangan halau suami saya ni...

Sampai je kat rumah kenduri kawin, semua mata pandang.. budak2 lah yg paling tak bleh cover.. hahaha.. semua muka pelik.. hadoi.. malu ooo nak jalan sebelah..


bila nampak je kitowang, terus pelamin tu bergegar... hahaha.. bergegar sebab 2-2 pengantin tergelak.. sib baik tak roboh..

dan disusuli dengan sesi karaoke.. itu acara wajib..


kalo sape yg tak kenal ngan laki ku yg bucuk2 ni, mesti ingat dia ntah apa-apa punya org kan.. hahaha.. dan itu lah yg membuatkan hati ini tergoda tau.. terrrrgelakkk aje... cinta senda gurau gitu..

****
teringat kenangan manis masa study kat UUM dulu... nak cerita jugak sbb ada kaitan pulak ngan entri kali ni...

masa tu dah final year (sem.5 ke sem.6, tak ingat).. tgh siapkan assignment kat bilik groupmate..

malam sebelum tu pulak kebetulan tengah sentap baek punya ngan bro.john ni akibat dia MEMBOTAKKAN KEPALA tanpa pengetahuan.. masa tu kira dah janji sehidup semati la konon.. semua yg nak buat kena bagi tau dulu.. kata tiada rahsia antara kita...

mekchu mmg tak suka org botak masa tu.. bila tgk dia dah botak licin mcm tu, terus merajuk... lari-lari anak balik bilik.. tak nak jumpa lagi.. pada hal dah tau dia tak pandai pujuk.. tp nak merajuk jugak..

smpai lah esok nya time tgh khusyuk wat assignment, dia call kata nak jumpa kat cafe.. rajuk yg malam td tu tiba2 datang balik.. masa turun cafe tu buat2 muka kelat la.. nak merasa kena pujuk..

smpai je cafe, of kos mencari lelaki yang BERKEPALA BOTAK.. keliling cafe carik tp tak jumpa.. hati tu dah nak hangin balik dah.. ni apa kes main tipu-tipu lak ni.. kata tadi nak jumpa.. bila turun tak de pulak..

malas nak tggu, terus nak naik bilik je.. masa nak naik tu dgr org suit (feewiit feewiit tu).. mcm kenal cara 'suitan' tu.. tp x nmpk mana dia.. mmg tak de org kepala botak kat cafe tu.. sape pulak yg ngorat neh... mmg hangin dah time tu..

bila dah selangkah dua ke depan, baru lah dia toleh dan panggil nama.. rupanya dia duduk kat depan tu aje sambil berambut palsu.. hahahaha... terus rasa mcm nak peluk dia kat situ jugak..

itu lah cara bro.john memujuk.. dia tak romantik, tp dia boombastik... hahaha...

hahaha... bersungguh cari gmbar ni.. sib baik jumpa..

ehh... hari ni last day keje untuk 2010 kan.. Selamat Tahun baru 2011 semua :)

13 comments:

shaza said...

huhu.. sweetnyer.. pandai bro john pujuk ek..

Iena said...

eloklah...
bininya sengal + laki sengal = pasangan duet paling sengal yg terbaek!

suka tau laki yg wak lawak bangang camni... sempoi abes. hahahahhaa

mekchu said...

shaza : pujuk cam tu dia mmg hebat

iena : hahaha.. tau dah kan asal usul kenapa mekchu sengal.. haha

MAPPIAU said...

hahahahaha tergelak jer saye tau bace kisah cinte suwiiiit kak su nih.

ok hape memujuk dengan care bombastikkk hehehhee. Tapi memang giler kental la suami kak su pegi majlis orang kenduri ngan rambut sarang tebuan tuh hahahahaha..tabik spring sikit toing toing toing hahahahaha

Nini D.. said...

perghh...memang terbaeekk la!!!....

Ya ALya said...

sporting sungguh bro john pakai rambut tu yer g umah pgantin....

therosputih said...

hadoila...mcm2 perangai...mcm2 pun, comel jugak...hehehe

~~@lyci@~~ said...

haha.. aku & ajip duk bc entry ni sambil gelak2... ajip kt mmg sempoi lah najib.. dah lah ptd haha...

cik puan akish said...

ahahaha laki mekchu sporting owhhh...

hepi new year mekchu!!!

Ogy said...

semppoiii sungguh pakwe mu itu...hik3....cayalah... :)

mummysyafie said...

astagafir..hahahah...adoii..slumber land betul la..

tiefazatie said...

haha...gle selamba abes la bro john nie..haha..but..so sweet la ur hubby sis..=)

QASEHNYA RANIA said...

lawak nya....ok la tu..janji bro john da cara tersendiri nk pujuk mekchu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...