@churalliya

Sunday, December 19, 2010

Hujung minggu mcm ni lah mama-chu suka

Seminggu kalau dapat 2 malam tido kat umah sban pun jadik la.. tp kebelakangan ni mmg jarang sgt dapat tido sana.. kalau kami tak de apa2 hal weekend tu, baru lah ada chance blk rumah sban jumaat malam, & balik labu semula ptg/mlm ahad.. dapat lah 2 malam check-in di rumah sendiri.. itu lah masa nya utk kami ber-privacy.. ehem ehem...

cakap je nak blk umah sban, mekchu dah terbayang habuk.. tak lain dan tak bukan hanya habuk di hati ku.. smpai je rumah sban, antara benda pertama yg akan mekchu akan capai adalah penyapu lidi, getah paip & mop.. apa2 hal kena basuh depan, belakang & mop lantai dulu.. hati ni tak akan tenang selagi perkara wajib itu belum dilangsaikan..

lepas tu kalo nak sepah, lain cerita..

oh ye, mesti korang blur kan.. sbnarnya mekchu ni kalau weekdays stay kat rumah labu (rumah mak) sbb ada mak & bibik tlg tgk kan najmi masa keje.. sbb tu bila weekend baru lah kami dapat balik rumah sban (rumah sendiri).. faham tak erk?

ok, smbung.. bila dah penat mengemop, menyental semua tu... badan konpem penat.. tapi bila tgk 2 beranak ni, terus penat tu hilang..

suka kan bila suami & anak-anak (anak-anak?) sama2 melibatkan diri.. najmi tu sbnarnya baru balik dari melepak kat rumah acik sebelah.. dia ni tak padan kecik.. dah pandai lepak2 rumah org ooo..


alamak papa-jit.. dinding kita tu rasanya perlu di cat baru.. dah berlumut.. huduh sgt nmpk..

lepas rumah dah berkilat, masa tu perut pun dah kelaparan mmg tak bleh handle.. jgn cuba carik pasal time tu.. harus bertukar menjadi kehijau-hijauan ala-ala hulk.. dun play-play.. kat rumah sana mmg kena catuan makanan.. haha.. kalau lapar, sila makan di kedai..

dan mmg teringin nak makan kenny rogers... seminggu dah teringin.. nyummy nyee...

smpai seremban parade, tiba2 selera bertukar menjadi nasi ayam.. apakah??.. mmg dasar perut org melayu..

ya, ini adalah hari kejadian yang sama dgn cerita naik komuter dari seremban - tiroi tu.. sbb tu baju sama okeyy...

lepas makan, tgk2 najmi dah merempit naik motor 5 minit RM3 nih.. kemain eksen dia.. mentang2 lah hari2 prektis kat rumah..


dan ada satu kejadian yg menakutkan berlaku.. cuba tgk rmbut mi-cah ni..


elok je dia turun dari moto tu, rmbut dia pun turut turun jugak dgn sendiri nya.. hahaha.. lepas tu mekchu dokong najmi.. bila smpai je kat keta, mekchu kena rejatan letrik bila bukak pintu keta... zasssss... insap sekejap..

pernah sekali dulu bila mekchu salam ngan k.eliz, dia kena renjatan letrik jugak.. apakah kuasa letrik mengalir dalam tubuh ku ini? patut lah tak gemok-gemok... (tiba-tiba..) hahaha..

kalau malam2 black-out, meh la dtg carik mekchu.. sila bawak mentol bersama ok..

begitu lah hujung minggu yg di impikan oleh kebanyakan suri rumah.. rumah jadi bersih sbb makan diluar.. hahaha.. (gelak lagi)


14 comments:

shiedahkamil said...

rmbut mi-cah tetibe je ke naik cmtu? kehkeh

shaza said...

Ye.. Kita pun menantikan kedatangan weekend sbb tak yah nak masak.. Haha..

marinahunny said...

mek chu ni mcm kwn saya. dia kalu pegang pendrive slalu kena alas masa nk cucuk kat pc sbb slalu sgt kena renjatan..hehehe

Ya ALya said...

pelik ni mekchu...ada kuasa renjatan letrikkk.......

MAPPIAU said...

waaaa ade kuase renjatan letrik, boleh jimat letrik ni yu..hihihihi.

nasib baik labu ngan seremban dekat je kan..hihihii

mummy Darin said...

aku yg duduk rumah hari - hari pun ada catuan makanan.. kalau hujung minggu 1 hari suntuk mengemas.. terus buat - buat tak nampak dapur..ha..ha..

CaDLyNN said...

lin pon mcm mekchu gak sokmo ade renjatan letrik ni..haha..plg selalu masa nk bukak pintu kete sendiri..tapi tak heran coz i'm electrical gurl..wihuu...hahaha

~~@lyci@~~ said...

alycia pulak sbb duduk umah sendiri, so at least 2 minggu sekali weekend blk rumah makk.. mtp bila time weekend di rumah sendiri tu, mmg hapy giler... sbb kompem xmsk kat rumah hehe..

eh, yg pasal renjatan letrik tu xpaham la.. xplain lebey skitt please hehe..

Softtouch [Hanim] said...

hebatlah mekchu ada kuasa..kagum sy..he he he

Iena said...

ah, suka tau kaler baju mekchu tu...
*biar la off topic pon, nk komen jugak... ;p

farahanna said...

eyyyy... patot mcm knl jek bckground ms mkn tu...
hehe... sbb tulah tmpat setiap hari...
kate keje seremban parade tingkat 5kn...
haruslah tau tmpt tu...
naik muak dh duk sban parade...
napalah mps tak pindah jusco ke..
=p

Just Call Me Bitt said...

eh sama dgn ismeth..rambut dia kadang cenggitu...kenape erk??? kena google ni mekchu...hehe

~izan~ said...

ooo mekchu pun ada letrik ek kt bdn..adik izan pun mcm tu,sakit kalau tersentuh dia..tp kdg2 je..hmm knp ek..

QASEHNYA RANIA said...

pelik ?? npe yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...