@churalliya

Thursday, December 2, 2010

Maka tamat lah sudah..

Semalam, maka tamat lah kisah perjalanan hidup mekchu mengajar ketua-ketua kg Facebook.. lepas ni dah tak de nmpk benda2 pelik kat wall mekchu lagik tau..

sebenarnya kursus ni panjang lagi, tapi part mekchu je yg dah tamat dulu.. cukup-cukup lah tu.. tekak sakit, kaki sakit... tapi jiwa happy..

mmg sendiri yg nak tukar suka sama suka ngan tenaga pengajar lain semata-mata nak mengajar ketua kg sendiri.. pagi2 dah bertembung ngan tok ketua yg kebetulan baru balik dr kedai beli jagung ayam..

"tok, pegi kursus facebook tak hari ni? saya mengajar.."
"yo.. yo.. kol 8.45 kan"

punya lah koooooo... risau tok ketua tak dtg kan..


sampai melentik jari tau.. ingat senang ke nak mengajar?


kelas hampir penuh.. sorang pengajar, 4 pembantu, 3 student praktikal.. itu pun tak cukup..


kenangan bersamamu.. ecehh...

terlalu banyak kenangan mengajar tok ketua ni.. dari yg tak pernah pegang mouse dan keyboard smpai lah dah jadi agak expert.. tumpang bangga..


cenggitu lah penat jadi cikgu kan.. suara kena lontar dan lantang.. jalan belakang, depan, kiri, kanan.. yg paling penting tak boleh menguap time ngajar..



paling tak bleh tahan ngan peserta sorang ni...


gile advanced.. malu aii.. bleh pulak dia bukak album cikgu & siap komen spek mata besar.. hahaha...

yg bertanda merah itu.. blushing sgt...

cukup cukup lah tu cerita pasal training facebook, janji tak cerita lagi.. cerita ini ditutup dengan 1001 senyuman....

12 comments:

shaza said...

mesti seronok kan bila ajar diaorang ni.. cute sangat bila tgk diaorang post komen kat fb mekchu..

ada sorang tu kita tgk tulis che'gu - terus teringat kat mak kita sebab dia pun eja 'cikgu' macam tu..

LyNn HaMzAh said...

wah...makin terror la JKKK lepas nie guna facebook sebab cikgu yang mengajar pun bagus...

AKO @ retna said...

heheheh jadi 'cikgu' la kejap ye mekcu... tapi kan tapi kan, tak paham sket, apa kena mengena keje mekcu dengan kena ngajar orang2 kampung guna fb ek??

erkk moskel japsss... *garuk kapla*

MAPPIAU said...

hahahaha, kelakarla yang tang bukak album cekgu pastu siap komen hahahaha..terkekek2 golak dah nih haaa...hihihi

ch@ said...

baca entry mekchu ni dah gelak, tgk gambar nya pulak, makin besar kita gelak. tak tahan tang tok ketua ngadap gambar mekchu tuuu... hahahha...

idah @mama izzya said...

wah semnagt gitu dorang belajar facebook..
serba maju skg yek..
warga emas pun x lps peluang bljr

Ya ALya said...

klaka sungguh tok ketuq yg komen n=mekchu tu yer......sempat lagi....hehehehehe

Dee said...

baguslah tok ketua semua belajar facebook..supaya mereka tidak ketinggalan dgn kepantasan dunia IT skrg..dee pun seronok je tengok..di samping itu..dorang2 pun boleh berkomunikasi dgn anak, cucu, menantu dan cari kawan2 sekolah dorang..reunion..bestnya..hahaha..over..

eiNa said...

hehe.. abah ina kat SP pun ada facebook sebab nak chat ngan mysister yang kat Jeddah tuu.. :P

Ila Ramli said...

wauh..mantoplah chekgu mekchu nih.. hahahaha ... ai pn tumpang bangga sbb tok ketua semua dh pndai men fesbuk..hihi

Ila Ramli said...

wauh..mantoplah chekgu mekchu nih.. hahahaha ... ai pn tumpang bangga sbb tok ketua semua dh pndai men fesbuk..hihi

MieZa said...

nak panggil cikgu jugak lah,,hehe jgn marah kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...