@churalliya

Wednesday, January 26, 2011

Tutorial For Fular Fost

Habis tempias baca tajuk entry tu erk... hahahaha... basah monitor.. lap balik.. lap...

Kalau perasan ada gadget baru kat belog mekchu nih.. gadget ala ala entry terhangat di pasaran la gitu....

Gadget ni bagus untuk kita atau reader nak tau post mana yang paling banyak di baca sepanjang satu satu tempoh tu.. atau dengan kata lain post yang paling glamer laa.. Berminat nak ada gadget mcm tu??

Meh baca sini...

Sila masuk kat design>page elements tu.. pas tu klik add gadget dan pilih Popular Post..


mesti tak perasan dah ada gadget baru kan... kan.. kan....

pas tu korang pilih la nak all time entri ke, nak sepanjang 30 hari kebelakangan ke.. nak 7 hari kebelakangan ke.. (terasa konservatif pulak guna ayat 'kebelakangan' hihihi) pas tu boleh pilih jugak nak display berapa banyak... mekchu pilih 5 je suda...

dan tat tadaaaaa......

ini glam entries untuk sepanjang hayat.. maknanya sejak ada belog..


ini pulak my glem entries sepanjang 30 hari lepas... tapi pelik kenapa Mari Kenali Mekchu : Bab 4 masih kekal di situ... errrmmmm....

Amacam?? suka tak??

16 comments:

mama_onie said...

MekChu aku pun konpius nape segmen kenali mekchu: bab 4 tu kekal femes entri... hahahahaha bapak ada ramai peminat... hah gelabah...

-aNida OtHmaN- said...

hehehehe....of koz yang no.4 tuh menten dok betahta di pames view...sebab ramai nak kenai sapa tuan gerangan Bloq yg coMeL dan ceria nie....

mekchu. xleh view erk...alamak..dekut nyaa opis tuh bloq pb&flickr...huhuhuhu

therosputih said...

hakhakhak....papa-jit femes ah mekchu...acanne nih...ekekekeke

Drama Mama said...

nak buat skang jugakkkk!

http://twinykwinkystars.blogspot.com

eT said...

eT pon baru pasang post popular nih...
tp boh tajuk je la..hehee...bg pendek sket..:p

Iena said...

saya syg mekchu...

info berguna utk saya!!!

MMMUAKS~ ;p

NeenaAnuar said...

mari lah kite bersama-sama bertutorial... hehehe...

ch@ said...

huiyooo, mekchu buat tutor laaa. cayalah, niii terasa nak buat ni.

e.l.i.z.@ said...

larrrr for fular fost tu popular post hahhaha adoiii la mekchu

CaDLyNN said...

wah..siap tutorial~ kristin kreuk kan macam mekchu..mmg fofularla~ :)

shaza said...

suka suka.. mekchu memang handal dalam bab mencari gadget baru ni la.. kita jarang sangat bukak kat bahagian design tu tau..

mummy Darin said...

beshlah camtu...
p/s:ada ke glamer entry aku yek... surpriselah pulak

e.l.i.s.s.m.i.e said...

boleh try jugak ni kat belog me :)

Softtouch [Hanim] said...

mmg xperasan ada gadget baru..thanx mekchu...

Mimy Hamid said...

aku suka popular post ni..teruja ras anengok org baca blog aku

jesnita_ns said...

suke..suke..suke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...