@churalliya

Friday, April 15, 2011

Projek Bibik

Sejak bibik dah pakai henfon, bukan main seronok dia amek gambar.. dah gaya blogger oooo.. mana tak nya, pegi kenduri rumah orang pun dia siap amek gambar makanan.. jangan main-main.. hahaha..

Disebabkan memory card yang terhad, mekchu pun beramal jariah tolong gi cuci kan gmbr yang ada kat tipon dia tu.. sok sok dia bleh amek gambar lagi kan..
 
nak buat kenangan katanya... habis tmpt sidai baju, reban ayam, rak orkid semua dia amek.. hahaha... gasak la..

bibik memang rapat ngan kami.. mekchu pun dah anggap dia macam kakak sendiri.. kakak dalam erti kata kakak yang selalu kena hulurkan bantuan... hahahaha....

hujung bulan julai ni balik la bibik ke surabaya.. hadoi, bila pikir je pasal tu, terus rasa susah hati.. secara ikhlas, bibik ni memang bibik terbaek daripada bibik2 sebelum ni.. 1st time amek bibik guna agensi pekerjaan yang berdaftar, mmg bagus la bibiknya.. duit yang keluar pun bagus jugekkkkk....

rancang nya lepas bibik balik suraya ehhhh surabaya nanti, kami nak mula tinggal di rumah sendiri.. sebelum tu kena cari pengganti bibik untuk temankan emak di kampung.. dan sebelum tu jugak kena carik orang yang jaga najmi.. of kos dia akan meraung.. itu yang tak sanggup tu.. tapi nak tak nak, hidup harussssss diteruskan... semoga segalanya dipermudahkan... amin...

15 comments:

.::WaNiE::. said...

kemain gambar ampaian ! kehkehkeh

susah nak cari bibik yg ok ek kak.

redha jelah :P byk dengar citer pasal bibik tak ok

beruntung akak

azzey said...

sudahnya nanti....bibik pon jd blogger ek...:)

ratusiput said...

mmg kan kalau dpt yg baik tu mesti tak lama.serabut kalau nk pk2 mende ni sme.anak lg...suasana dia ngan bibik baru nanti.isk...takpe mekchu takyah pening2...rilek je.sampai masa dan ketika baru pk :)

MAPPIAU said...

hamboiii kemain sentimental lagikk bibik akak okeh hahahaa

ape2 pun saye doakan mudahan urusan akak nanti dipermudahkan semuanye :))

Just Call Me Bitt said...

amin....perghhh siap cuci..hehe bagus meckhu ni...ntah2 bibik blogger dari surabaya..aekkekee (kidding)

CaDLyNN said...

baiknye siap tlg cuci..
yela tu..bibik tu blogger dr surabaya :p

Dee said...

wah..semangat blogger dah meresap ke bibik ye..moga dpt bibik yg lebih baik eh..

~~@lyci@~~ said...

gambar kain kat ampaian pun nk ambik ekk hehe.. doa byk2,smoga segalanya dipermudahkan. hantar najmi g skul lah camtu hikhik..

-oP_ida- said...

hihi bibik pun bloggin gak....citer pasal surabaya..

wah, betuah bibik dapat majikan mcm akak..baik hati..... kan cam sttgah tuh......amik kesemptan....

-oP_ida- said...

hihi bibik pun bloggin gak....citer pasal surabaya..

wah, betuah bibik dapat majikan mcm akak..baik hati..... kan cam sttgah tuh......amik kesemptan....

bOnda said...

ada sentimental value bila dia snap gambO ampaian tu :p

susah dpt bibik yg ngam mcm ni kan?
;)

@in said...

semua tu kenangan terindah kut buat bibik... hiks...

Softtouch [Hanim] said...

sedihnya bibik nk balik dah...najmi tu nnti mula2 mmg lah dia kan nangis..lama2 nnti oklah dia...jgn risau yer..

illafira said...

mmg pun ssh nak dpt bibik yg bagus.. yg kat umah ni pun kena sbr je

nuyin2u said...

semoga dipermudahkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...