@churalliya

Monday, May 2, 2011

Nana the fighters

Ramai yang minta mekchu update perkembangan adik nana yang menghidapi penyakit severe chicken pox baru-baru ni.. Syukur alhamdulillah, selepas 8 hari warded adik nana dibenarkan pulang.. 

Copy dari fb my fren, Samsiah Abdul Latiff..


Dear all relatives & friends, wish to say thank you for the wishes & prays for nana. And for Those who came & visited her. Finally after 8 days warded, nana can go home today. Hurrey.. Nana the fighters... Thank Allah... Coz I got my nana back.:)

(perasan tak luka kat pusat nana tu nampak dah recover? compared dengan masa dia baru2 kena dulu.. merah2 kan..)


Arianna still need to be under observation for 2 weeks until another follow up with paed. Have to take care of her infection near eye area & also her hand.


"Actually not 100% cure. Kat tapak tangan dia Ada yg baru nk kecut... Dlm seminggu dua ni, kena put antibiotic cream near wound area spashly mata, then kena letak vita -e yg doc bg tok reduce scar. Doc bg blik pon sbb kitaorg mintak di...scharged. Dah lma sgt admitted.. Fever dia dah hilang. To yg doc bg blik.But have to monitor closely.these 2 weeks really kena jga hygiene dia, mndikan air berubat, sapu cream antibiotic and apply vita e near scar area. Another 2 weeks Ada follow up blik. Nasib baik seminggu ni mak aku dok umh aku n jga... Tp another week tengokla... Coz chicken pox dia belum gelupas lgi..Klau x baik lg, antar makcik area umh mak aku. For couple of weeks nk stop hantar nursery. Ingat nk carik bb sitter rather than hantar nursery.. Bb & kiddos bnyakla.."

To my fren, glad to hear your nana is back.. legaaaa sangat-sangat.. tak terbayang kalau mekchu yang berada di tempat dia.. Sam, you are really strong!!

Terima kasih mekchu ucapkan kepada semua yg bersama tolong doakan nana... moga dapat dijadikan panduan dan pengajaran buat semua..


17 comments:

Anonymous said...

akum,

would like to say thank you for all the wishes& prays. Alhmdlah nana dah bole blik eventho she still week. Tp insyaalah Akan menjaga buah hati si nana dgn lebey baik.. Mekasih semua pd yg mendoakan kesihatan nana...

therosputih said...

alhamdulillah..tak sangka chicken pox can be that worse...

Farra Dhelina said...

syukur alhmdlh bc entry mekchu ni.. semoga nana terus sht dr sakitnya tu ye..

ieda said...

aduh kasihannya nana ..
semoga cepat2 sembuh ya sayang ..

salam kenal dari akak
dan akak folo ya :)

ratusiput said...

nnti slalu updatela pasal dia mekchu..sian ratu tgk dia...

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiiii kesiannye....mesti sakit n gatal tu...semoga nana cepat sembuh ok

illafira said...

alhamdulillah.. x sggp nak tgk baby2 ni menderita

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alhamdulillah..at least ade progress postive..sian tol tgk bb tu..adui if anak sendiri la kene..mmg nangisss la ibu dia nih..huhuh

fiza said...

Alhamdulillah...suka dgr baby nana dah beransur sembuh ☺☺☺

CaDLyNN said...

alhamdulillah....semoga lepas ni nana sihat terus cm biasa...

AKO @ retna said...

mekcu,
ekceli nape chicken pox tu jadi makin worse? nak tau juga kenapa bole jadi mcm tu ye? kulit baby sensitif ke ngan sumting ker?

sian tgk kulit dia tu.. kita yg dewasa ni pun raas pedih apatah lagi yang si kecik tu ye..

moga family baby tabah hadapi dugaan dariNYA

* nauzalurun said...

anak sape ni ek? Sam budak uum tu ke? ishh sian nye... ni yg rasa nk berenti keje jaga anak nii...

etiey.com© said...

alahai siannya.. tak elh tengok la gambar..sian budak kecik ni

~~@lyci@~~ said...

siannya tgk dia.. smoga nana cepat sembuh yer.. tak sangka pulak chicken pox bole smpai camni huhu..

NeenaAnuar said...

alhamdulillahh... memang tengok kat entry mekchu previously agak teruk keadaan baby nie.. and now dia nampak makin pulih... semoga nana cepat sembuh and back to normal yea..

MAPPIAU said...

alhamdulillah nana dah semakin sembuh, mudahan nana sihat seperti sedia kala :))

mummysyafie said...

kesian nana, semoga cepat sembuh yer sayang.

first time tengok chicken pox macam ni, nanti mekchu update la selalu pasal nana ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...