@churalliya

Monday, June 20, 2011

Senahsirap kawin, hazry pun kawin..

Maka, tamatlah musim kenduri kawin.. banyak kenduri kawin yang pegi, tapi mekchu nak cerita pasal senahsirap ngan hazry je sebab dorang special skit di mataku.. ngeee...

special lah sebab 2-2 orang tu pekerja yang seangkatan kat opis nih.. tapi senahsirap bukan kawin ngan hazry.. senahsirap kawin ngan laki dia, hazry kawin ngan bini dia.. pangggg 3 hingga 4 kali nak?

Kenduri senahsirap sebelum mekchu pegi kelantan lagik (punyalah berjaman kan).. kenduri dia t/hari tu, petang tu mekchu pegi kelantan.. saje nak tunggu kenduri hazry selesai, senang wat entry sekali harung.. hahahaha...

Ok, ini masa kenduri senahsirap, kalau tak silap 29 Mei hari tu..

 kepanasan yang keterikan.. tak boleh bukak mata... 

selamat pengantin baru.. kenduri yang sangat meriah.. ramai sangat orang.. tak sempat nak bergambar ngan pengantin.. pandang dari jauh je.. sambil dalam hati cakap selamat pengantin baru senahsirap :)

tapi pelik sebab tak nampak pulak air sirap masa tu.. hehe.. senahsirap (bukan nama sebenar) suka sangat dengan air sirap.. 

lepas makan, salam2 kejap ngan pengantin, kitowang pun bergerak pulang (ni yg malas ni... ayat mcm dalam novel kasih yang suci je ni..) kat sebelah parking tu adalah Muzium Adat.. nama je orang nogori, tapi tak pernah masuk.. nnti malu pulak kalo orang tya apa ada kat dalam tu.. so, dapat idea singgah jap kat kat sana.. sheeejuk sikit.. hahaha.. 

oii oii orang nogori.. korang pun patut masuk ke Muzium Adat, Jelebu ni taw.. 

mama-chu pakai tengkolok.. hahaha.. tgk dari luar pun dah tau muzium ni penuh dengan adat tradisi negeri sembilan..

muzium ni sangat canggih.. tak sama dengan muzium yang pernah mekchu masuk.. apa yang canggih, kena la pegi sendiri..



agak-agak dah kering peluh, kitowang pun balik lah.. jgn kata perbuatan itu keji.. at least kitowang dah berjaya menjejak kan kaki kat dalam tu taw.. mmg pakej tu, makan nasi minyak dan masuk muzium :)

Pas tu 18 Jun hari tu kenduri hazry pulak.. senahsirap ngan hazry ni duduk sebelah2 je kat opis ni, kawin pun sebelah-sebelah bulan je..

dengan filzah yang menten comel.. ya, mi-cah diabaikan sekejap di situ..

pas tu nisa jeles.. dia pun nak jugak.. dorang ni adik-adik praktikal kat opis mekchu dan batch yang paling rapat ngan kitowang sampai lah sekarang.. 
 
 
 

ramai lagi yang beratur kat tepi tu tunggu turn nak bergambar ngan pengantin.. hazry mcm paham2 je masa tu.. dia yang panggil mekchu amek gambar dan terus 'sailang' tetamu yang lain.. hahaha..

baju korang sangat cantik.. kenapa time mekchu dulu tak de yang cenggini?

Selamat Pengantin Baru senahsirap dan hazry.. (ingat taw, senahsirap kawin ngan laki dia dan hazry kawin ngan bini dia) & welcome to the group lah.. lepas ni boleh lah bukak cerita nak masak apa untuk bukak puasa :) ini tidak, asyik cerita #maharajalawak je kan.. hahaha..

13 comments:

mappiau said...

agak2 lepas kawen senahsirap gomar lagi tak minum air sirap??? akekekeke

eh eh bile mekchu pakai baju yang warne oren tuh terserlah kegojersan mekcu okeh hiks (eh motip puji2 nih?) hahahahahaha

syawalsimpsons said...

NAMPAK SANGAT MI-CAH DAH BESAR KAN..

♥MiZz-siHa♥ said...

time2 cuti sklh nie mmg bnyk je kndr kawen..

sha a.s said...

ape ke lawak sgt nama senahsirap??? ahahaha

Dee said...

cun2 baju pengantin skrg ni kan..

~~@lyci@~~ said...

comeynya papa=jit pakai baju pink hehe...

ratusiput said...

ala mekchu apa susah...nanti anibeseri g la amik gambo studio pakai baju gelem2.ratu niat 10 tahun nnti baru nak buat camtu.kopme ade 2 versi.dulu pengantin pompuan beso jari kelingking.skang beso ibu jari.ahaha...tahun ni 9 tahun.tahun dpn kalau pnjg umo ade rezki leh la buat...

Just Call Me Bitt said...

untung mehhh sambil tengok org kawin sambil bermuzium gituw..perghh time sekarag semua cantik2 kannn kenapa la zaman kite kawin tak de kannnnn hehe

GaRy™ said...

pelamin kat gambar last tuh paling semat!!
anyway, nice la blog oren ni~

nisa_perasan_cun said...

huwaaa da bt entry..asal nisa x jmput g umah pn senahsirap..waaa sedey..hahaha...nisa kmpg kat jelebu pon belum penah g muzium adat..haha..

entry coming soon..hahah

mummysyafie said...

oo..senahsirap sebab suka air sirap yer. kalau nor suka teh o ais kena panggil nor tehoais la erk. hihihi...

rambut micah dah macam rambut adira af..comel je.

makdara TERdiva said...

sedap plak nama senahsirap tu..
:D

Nini D.. said...

tulisan mekchu seperti remaja sekolah menengah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...