@churalliya

Thursday, September 8, 2011

Folder 3 Syawal 2011

Acara tahunan jugak, pegi beraya ke Melaka.. sebelah Melaka adalah saudara mara arwah abah.. walau pun abah dah tiada, tapi ziarah menziarahi kaum keluarga tetap diteruskan..

Kat Melaka best.. rumah dekat2 aje.. tak yah pagar kan.. kampung kitorang kat Pernu.. atau lebih tepat betul-betul kat simpang Ikan Bakar Umbai tu.. korang tau stesen minyak Esso kan.. haaa, rumah paling tepi tu.. tapi tak de la tunggu sampai malam.. kalau tidak boleh gak pekena ikan bakar..

 kami bertolak dari Kuala Pilah je ikut jalan dalam.. yang lain-lain dari Seremban.. mekchu saje buat muka tembam.. teringin katanya.. hakhak..

dah nampak sign board tu, makna dia dah sampaiiii.. yeyyy...

suka sangat dengan suasana kat kampung melaka.. kitorang jalan kaki je sebab rumah pun sebelah-sebelah..

 
lagi super duper suka bila pakai baju kurung cotton mix n match kain belang dari kak Nurazmiah ni.. sangat selesa walau pun hari terik..

sampai-sampai je terus bergambar.. dengan family adik arwah abah..

& the guys.. mi-cah tiada dalam kedua-dua gambar sebab dia sibuk nak tangkap ikan..

seronok jadi mi-cah.. ada dayang tolong pakaikan kasut.. 

 boleh pulak sedondon kuning dengan mama-woom (mama-long) dia..

bergambar 2nd round dengan sepupu kami.. belah famlily melaka ni mekchu kenal gitu-gitu aje.. kalo tanya nama memang gagal.. tp boleh agak la dia anak sape semua tu.. 

oyye, kat melaka mekchu dikenali sebagai MAZNI.. auuchhh....

sempat lagi sebelum balik..

ngko tongok lah blogger on the go tu... hari raya pun tetap nak kendong laptop..

Sekian, hari raya ketiga kami... lepas tu balik semula ke Kuala Pilah dan masih bersambung beraya kat sana..

16 comments:

eB ezrin said...

wah, nk dtg umah mek chu ;p

Aleyn said...

Nice combination baju raya u....orangnyer makin la ayu...

CaDLyNN said...

biar betul raye2 pon kendong laptop!
saya tahu medan selera ikan bakar umbai tu...pakcik koboi~ hahaha

mamyharraz said...

lawa baju mekchu.

bestlah lengkap folder raya..sy cuma ada 1 folder jew utk raya kali ni ;)

lydzar said...

mmg blogger tegar ni. saya time raya lupa terus laptop

PUANSTOBERI said...

tak penah pegi pun lagi makan ikan bakar kat situ. Sobsss :(

syawalsimpsons said...

nak datang gak la umah mekchu..kikiki...nak jadi macam mi-cah leh tak...ada ke dayang ke duyung nak sarungkan kasut ni...

Nini D.. said...

niat hati nak angkut jugak laptop time jalan rayo tapi takot lak kang laki den sekeh secara marathon kepala den ni kang :D

Pepel BoNda AmaNi said...

kitorang raya ke-3..berjalan belah arwah bapak...walaupun bapak dah xda..tapi hubungan kekeluargaan tue masih utuh kan...
mekchu sama la ngan en dedi..hari raya pun angkut laptop kemana saja....tensi hoke....

Arizakiah said...

salam..mekchu tak balik kelantan ke raya tahun ni????

Alycia said...

mmg blogger tegar sungguh.. beraya dgn laptop hehe..

Mimy Hamid said...

rayo melako...rindu nyaaaaaa...thn ni tak raya muar tak dapat jejak melaka...huwaaaaaaaaa

Hanis Azla said...

seronok tgk gambar2 raya dia.. nmpk sungguh meriah..

Bitt (double IS) said...

betul tu...saya pon sokakk pakai baju cotton bila cuaca panas terik..hehehe

makdara TERdiva said...

masuk ni dah kali keberapa baca citer org beraya di melaka..happening sungguh! :)

ratusiput said...

mmg best raye2 layan kain cotton lg plak badan comei cam ratu ni kan.sgt2 slesa.cume lum smpt bli ngan kak nurazmiah buat baju.bli aritu tp utk sarung bantal :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...