@churalliya

Thursday, October 13, 2011

Belajar pasal emas 916

Ingat lagi gelang tangan yang mekchu beli baru-baru nih? Beli pun dalam keadaan kelam kabut. Pegi sendiri membawa diri.. hahaha.. ok, pegi dengan mi-cah tanpa papa-jit masa tu.. jadi, mood nak beli adalah ke laut tapi tetap nak membeli.. dan masa untuk membeli tak sampai setengah jam.. (beli sepit rambut 5 hengget pun sejam okeh)

Gelang tu kan, pakai tak sampai seminggu dah bengkang bengkok. Mungkin design dia tak sesuai jika ada anak kecik yang minta selalu didokong..

itu gambar baru lepas keluar dari Poh Kong.. mengelip...


tak sampai seminggu pakai, dah berteraburan.. 

Itu nasib baik lah serpihan emas tu jumpa kat dalam beg susu mi-cah.. ternyata, design itu sangat tak sesuai untuk wanita urat dawai tulang besi macam mekchu.. (baik pakai rantai besi je kan..)

Tiba-tiba semalam.....

21 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sebenarnya kita tak boleh pakai gelang tgn, tak sesuai kalo nak dokong anak. akak pun camtu. tapi kalo rantai tgn ok aje

mama tisya said...

ayat tergantung..nk tlg sambung...tiba2 smlm papa mi-cah ajak p bli brg kemas br:)

*SiRibenMerah said...

ouhh, maksudnya apa? tidak kutahu tentang emas2 neh...

KhaiZa said...

alamak... sayangnyer..
--
Jom view sini Rahsia kecantikan semulajadi anda bermula disini

ratusiput said...

tiba2 semalam...papa jit hadiahkan gelang emas baru untuk mekchu :)

Nad @ MamaZakwan said...

mmg saje dimintak baru tu mekchu ;)
moral of da stori : lenkali kene ajak papa jit skali, baru bleh dpt yg tebal sket, hehe

Pepel BoNda AmaNi said...

tiba2 rasa nak tarik2 rambut mekchu sebab buat ayat tergantung..tengah klimaks membaca..cish potong stim taw.. lalalalal :P....memang la rasanya klu design rantai tangan gitu memang cepat patah..dan berderai....

Lady Rina said...

kena bli yg simple2 je...kalau dukung anak tk la 'cedera' sangat gelang tu...kann..

mummy_ayu said...

halus2 sgt...cant sweet tapi tu la..kita nie ngan bebudak..
saja la tu..nak gie beli ngan papa jit jugak tu.. :-)

watyz said...

sayang nyer... pernah gak bli rantai kat poh kong. x smpi seminggu gak dh putus. soh dia pateri balik then bising2, ade ke dia ckp anak ai yg tarik bg putus. mengong!!

mummy Darin said...

sue, beli tebal sikit, design cantik skang ni kena tgk lampung or berat, kalau lampung, x payahlah, kejap dah bengkok, bayar lebih sikit untuk pakai lama..

Aini said...

Aww... kena bli tebal lagi tu mekchu supaya susah putus...hehe

si tuan putri kiUt said...

alaa sayanggnyerrrrr.....

littlehumblelynn said...

Beli tebal skt atau beli gaya gelang pki sarung gt udahhhhhh.hehehe.confirm thn lsk

Amy Syaquena said...

baru nie ingat nak cari jenis mcm tu jugak tapi bila fikir balik yang diri ni ganas so better cari yang tahan lasak..

~aSFaLiZa~ said...

la sayang nya patah...

Alycia said...

tetiba semalam...

gelang tu dh sambung balik... mcm megik.. tingggg ;p

makdara TERdiva said...

dia suruh tukar ke diamond la tuh..hehe

Mimy Hamid said...

eh sama spesis ngan rantai gelang hantaran ritu camni la...habs cabut cabut...at last kasi tukar trade in amik patern lain...mekchu emas dah turun baik trade in tukar pakai lain

shaza said...

makchu, kalau beli kat habib boleh dapat potongan 5 ringgit segram.. minggu lepas harga emas 189, kita dapat 184..

CuTeMiUt78 said...

ppergghhh gitu plak jdnya ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...