@churalliya

Friday, November 18, 2011

Sup ketam untuk atok

Abah mertua dijangkiti denggi. Semalam kena warded kat hosp tuanku jaafar. Platlet makin rendah. Risau pulak.

Dlm kol 9 pagi tadi papa-jit kalut2 soh carik kan orang yang bleh wat sup ketam. Nak hantar kat abah t.hari sebab abah makin teruk.

Sape pulak yg nak tolong masak. Mana pulak nak cari ketam kat opis ni kan.. Dah la kol 10 ada miting.

Terima kasih pada abg man yang belikan ketam di pasar dan terima kasih jugak pada ismy tolong sumbangkan idea mintak kak gee kedai makan tolong masakkan. Eh, ismy jugak yang tolong hantar dan ambil sup ketam tu..

Habis je miting tau-tau sup ketam dah siap :) ohh terharu sungguh dengan bantuan opismate. Kejap lagi nak hantar kat hospital.

Sedap betul sup ketam masakan kak gee ni.. Ehh, macam mana pulak ngko bleh tau sedap? Burrpppp.. Opsssss :)

14 comments:

amirah said...

moga abah mertua mekchu sembuh ye..

CaDLyNN said...

hah..mekchu pulak yg makan sup ketam tu ye..haha

Mimy Hamid said...

cure denggi ni...sup ketam mmg elok ...dulu encik awak kena denggi hari hari la aku duk suap sup ni..

therosputih said...

ada org pegi bantai makan nih...sup ketam mmg bagus utk naikkan platlet, dulu masa kena denggi tu, meraba carik ketam kat kedai...moga atok makin sihat...

lily lotus said...

haha ada yg dah merasmikannya dulukah...ekekeke. get well soon to ur FIL :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

mekchu, org cakap ketam nipah lg ngam ubat denggi ni..

apepun, semoga FIL mekchu cpt2 sembuh! menantu mithali ghitu.. =)

ratusiput said...

ha kantoi...dah rase dulu eh...ehehe..pape pun ratu doakan abah mertua mekchu cpt sembuh ye...

deqla manjew said...

nmpk sdp ketam 2..

p/s :already follow ur blog..follow me back ya kalo sudi..:)

Eri-chan said...

moga2 sihat. denggi jangan buat lengah2 perubatan dia..anak buah baru je kena last month sampai masuk ICU 2 hari.

Nini D.. said...

moga atok-jah cepat sembauh...musim denggi sekarang nih

QASEHNYA RANIA said...

moga abah papa-jit dan mekchu cepat sembuh

Emy Omar said...

Semoga bapa mertua mekchu cepat sembuh..
psst,husband saya pernah kena dengue fever ni.Selain daripada bagi makan sup ketam,saya buatkan saya peria(katak) yang kecik2 tu juga utk tambah platlet darah beliau..alhamdulillah lepas tu. Opss jgn lupa 100+ juga ye

Softtouch [Hanim] said...

bagus mekchu mkn sup ketam ni..asben sy mkn sikit je ari tu cpt oknya..lagi satu 100 plus n air twister oren tu...

Bitt (double IS) said...

mesti mekchu telan sama...ahhahahaha minum 100 plus pon ok kann

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...