@churalliya

Friday, March 16, 2012

Tanda-tanda perasan diri tu mengandung

Kali ni memang dapat rasa diri tu mengandung awal-awal lagi.. Macam-macam perkara pelik yang terjadi..

1. Cepat penat. Time rehat je mula la amek bantal tido atas meja. Sudahnya mengadoi sakit leher. Bila malam pulak tak sabar nak tido.. Penat tak tentu arah.. Bukan nya buat kerja berat pun.. Tepat pukul 10 mesti dah naik katil dan mintak papa-jit tengok2 kan mi-cah..

2. Kuat makan. Ini memang nampak ketara sebab mekchu ni kan bukan golongan pemakan sangat. Bila perut tu kejap2 lapar, kejap2 pedih terasa pelik jugak.. Mana pegi makanan yang aku makan tadi.. Hahahaha.. Sanggup turun kantin pukul 4 petang carik burger ayam special :D

3. Sakit tetek. Sakit dia kan macam nak period kan. Bila dah 5-6 hari pun masih sakit2 mekchu dah syak sesuatu.. Sakit yang bila terkena tuala mandi pun rasa macam nak sepak orang..

4. Pening kepala nyut nyut nyut. Sampai perlukan bantuan untuk picit kepala, melarat ke leher dan seterusnya bahu.. hahahaha kalau ada bibik best ohhh dia urut.. Ini guna pengurut amatur sajork.. sampai naik kusut rambut dia kerjakan..

5. Bersifat pemalas.. Ohhh inilah sifat yang ditunjukkan sejak awal lagi.. hahahaha.. segala-galanya pun malas. Lepas ni harapkan keajaiban je nak update blog..

6. Perut moncit kaw-kaw. Kalau nak period memang perut moncit.. Tapi tak seteruk ini.. Kalau tidak boleh jugak tarik nafas kasik perut kelihatan kempis.. Tapi kali ni nak tarik nafas pun tak de tenaga.. Sudahnya lantak ngko lah nak moncit ke apa ke..

7. Lewat period. Tiap2 bulan memang dia akan datang tepat pada tarikhnya.. Bila dah lewat 2 hari pun dah mula syak sesuatu. Terus beli 3 test kit!! Over sikit disitu..

Itu je apa yang teringat. Sekarang muntah-muntah, loya semua memang sedang hebat berlaku.. budak-budak kat opis dah faham sangat kalo jalan laju-laju nak pegi toilet tu kan.. hahaha.. semua memberikan laluan.. kalau dalam kereta tu, banyak kali jugak mintak berhenti kat tepi jalan sebab tak tahan nak muntah..
 itu gambar beberapa tahun lepas yang di design oleh sir capo grande.. kah kah kah... kalau korang perasan ada tanda soal kat situ.. dan sekarang baru lah gambar ni rasa macam 'hidup'..

Mekchu teringin nak update kenangan mengandung kali ni.. Masa mi-cah dulu tak de blog lagi :) tapi kemalasan tu memang tak boleh nak elak kan.. Orang lain pun mengandung jugak, tapi tak de pulak menggeletis macam ni..

25 comments:

Nini D.. said...

pelissss la update blog oreng kuning nih...rindu!

Fadzillah Kamarudin said...

huhu...
kali ni pregnant memang kuat ngantuk la...
baby dragon lagu ni kut...
balik keja ja terus lelap...
tu masa mula2 pregnant...
lani kurang sket...

take care mekchu...

Mimy Hamid said...

ciri ciri yang sama masa aku ngandung dulu cuma aku kurang muntah..take care mekchu...kali ni update banyak citer pasal pregnant ehh..mestii

Shu Shinju said...

take care yer mekchu..

tahun ni kawan2 shu ramai yang petnen...termasuk la mekchu..rezeki kan..:)

mummy_ayu said...

ala sian nya...memang tak tahan bila 1st 3 months tu..pas2 tu harap2 makain ok...
tamau la malas2 update, sila la rajin2 kan diri key.. :-)

Xana Razak said...

samela mekchu..sedar2 dah 5 bulan ngandung..blog nak hapdet seminggu sekali pun susah

Zakiyah Zainon said...

mekchu, saya mengandung pun alahan yang teruk sampai berat turun menjunam-junam. MUntah tu dah macam acara sepanjang masa. Penah drive kereta, muntah atas baju hahahahahha..... memang azab!
siap beli sepeket plastik dan berkota tisu serta berbotal2 air untuk bekalan jika muntah...

Nad @ MamaZakwan said...

saya..2bulan pertama preknen mmg blog tu wat dekkk je
rindu nk updste tp takde kudrat..sbb terbaring jek atas katil...

therosputih said...

stay strong ya mamachu...

Gieyana said...

Tahniahhhhh....tingin nk preggy ag but x der rezeki..hope this year menjadi...:)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak tak penah alah kalo preggy, tapi first stage tu, mulut asik rasa pahit aje, asik nak mkn mende2 masam aje. cuma time gosok gigi pepagi mmg seksa

CaDLyNN said...

alololo..siannye..take care ye mekchu..

PUANSTOBERI said...

setgh dari tanda2 mekchu ckp tu ada je tetiap bln... tp berakhir dgn ____ (sila smbung sendiri..sedih..tak bleh nak tulis)
Hahahaa.. oke, mengada kan. (T___T)

mamavogue said...

nak nyampuk ckp PUANSTOBERI,
slalu pun ade mcm tu tp pun akhir nyer ___________.
Hakim lum mintak adik kira okeh la..hehe

Emy Omar said...

Tahniah mekchu..semoga diberikan kesihatan yang baik sepanjang tempoh mengandung nanti ye..

mama_onie said...

Maybe baby dragon lain mcm sikit alahan nya.. ramai kan baby dragon tahun ni... Alhamdulillah... yg penting mekchu sihat dan take care tau!

mama_onie said...

Pape pun take care mekchu.. amatur pun amatur lah janji papa jit rajin urutkan... harap aktiviti menebas berkurangan (time ni la rekues apa2 mekchu) :)))

Nik said...

congrates ye sue...
Take care jugak.
:-)

Bitt (double IS) said...

wowwwwwwwwwwwwwwwwwww mekchu preggy eh!!!!!!!!!!!!!

congratulations!!!!!!!!!!!! wahhhhh ada geng dah micah nanti...

ehh pepasal saya pulak terlebih gumbira...akekkekekkee

gumbira lagi nehh...hehehhe congratulations!

kazmyra afkar said...

take care mekchu

Pepel BoNda AmaNi said...

masa ngandongkan amani dulu memang alah..asyik2 muntah2 segala....time ngandongkan adik dia...ok jerk....semua orang ingat lelaki...ekkeke skali kuar..tanjat gegurl..:P

ch@ said...

tahniah mek-chu. hihiii. akhirnya, yg dinanti sdh tiba. heheee. alahaiii, bila rajin tu mekchu update la, n tg mekchu yg comel bila prgnant. hihiii.

CuTeMiUt78 said...

yup.. teringat masa mula2 ngandung dulu.. semua perkara2 tu.. terjadi pada diri gak.. lebih2 lagi bab makan tu.. makan nasi + telur goreng ngan kicap blh tambah smpi 3x.. padahal bukan la lauk sedap mana pun

QasehnyaRania said...

emmm..selalu ghasa cm tu tp ....
priod penah lambt 8hari bulan mac hri tu tp...;`(

doakan sy ye mekchu..thanks..;)

QasehnyaRania said...

done hotlink ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...