@churalliya

Thursday, June 28, 2012

Tonton Teater lagi

Pernah dengar pasal teater randai? tahu maksud randai? tak pe, nanti gugel sendiri lah ye...

Sabtu lepas gi tengok Teater Randai "Kaba Kasih Menanti" kat Auditorium Kompleks JKKN, N9.. lakonan kak eliz sebagai melur.. ehem ehem watak heroin gitu...

Bleh bawak budak, itu yang rasa nak pegi tu.. Oh ye, kak eliz adalah akak papa-jit merangkap akak ipar mekchu. Kalau pernah baca dulu-dulu kami pegi tengok teater lakonan kakak nabila kan.. kali ini nak tengok emak dia pulak :)

keluar kejap hantar mi-cah gi toilet..

kepala papa ehh hilang sikit.. sekali tu aje dia amek kan.. nak soh kali ke-2 kim salam!!

Kat dalam pulak sebelum start..

 alo lo lo lo... lebar nya dia... ada gambar lagi lebar sbnarnya.. tp awal2 dah delete :)

rayyan yang pandai mengikut apa org buat..

Jalan cerita simple dan memang senang nak paham.. suka scene percintaan bujang dengan melur.. scene kak eliz mengada-ngada manja dapat selendang memang terbaek.. dah pengarah soh buat macam umur 20-an.. terpaksa lah manja lebih.. hahaha..

Untungnya kak eliz ni pandai menari.. memang pakej lah nak jadi heroin dalam teater.. 

Mi-cah heboh sangat nak tunggu mama-wom (read mama-long) dia keluar.. kejap2 dia tya mana satu mama-wom.. Sanggup tu bersengkang mata tahan dari tido.. seharian asyik main aje.. 

Bila dah nampak mama-wom dia keluar, baru puas hati dia dan terus mintak susu... Sebab kalo mntk susu awal, awal lah dia tido... Siap2 bawak bantal sebagai alas.. dah agak mesti lena punya.. 


Baru nak sedih2 sebab bujang dah jumpa dengan emak kandung sendiri, tiba2 hilang fokus (sbb sibuk update fb) dan terus THE END...

Kitorang tunggu jugak nak bergambar ngan kak eliz (mcm lah kat rumah tak jumpa kannnn), tapi ramai kemain pulak kat atas pentas tu.. tak larat nak tunggu, amek2 gmbr kejap (asal ado) dan terus balik..

 nani dengan nabila..

 pelakon dan tenaga produksi..

 kerusi dah kosong sebab semua dah balik.. tinggal kitorang aje.. 

tak dpt amek gmbr dgn heroin, dgn kita2 pun boleh lah..


Pagi esoknya, mi-cah terus carik mama-wom dia dan kiss-kiss kat pipi.. alahai, suweeett nya... agaknya sebagai ucapan tahniah lah tu kot..

Nabila pulak baru habis shooting drama 'Anak Bertuah' 13 episode.. Julai ni keluar kat TV2.. tak sabar nak tunggu.. Antara lakonan teater nabila yang sempat kitorang tengok dulu Tun Mahathir 2 dan Amuk Anak Zapin... 

Agak-agaknya bila pulak turn mekchu nak berlakon teater atau keluar tv pulak erk? hahaha.. #perahshannn...

11 comments:

PUANSTOBERI said...

Wah. Kaler oren sefamili. Eh. Micah tak yer. hihi..

Ha..tak lama lagi Mekchu la plak masuk tibi. :)

SURIA AMANDA said...

mi-cah2..mcm2 kan..tp mi-cah ensem la sejak nak dpt adik ni...

Sari Yusa Ibrahim said...

suka tengok teater tapi di Johor ni jarang sangat ada... :-(

syawalsimpsons said...

yang penting kemana saja bantal tu ku bawa.,...kakkakak...

cumilll peyot encet tu..kikikikiki...

semalam jumpe jee ngan roslin hisham tu..kikikiki...kenai jee mekchu..pastu dier heran guano sue kenai mekchu..di cerita...pastu baru la dier kata...

oooo..baru ku tahu..kakkaka

therosputih said...

puhh kiri puhh kanan...masuk tibi...

Dee said...

wah..bestlah ada sedara berlakon teater..selalu x dpt tgk teater free?

Bitt (doubleIS) said...

pandai derang berlakon la mekchu..best mesti tak kering gusi bila berkumpul ni...masing2 pandai berlakon kan :)

CaDLyNN said...

pernah tgk teater muzikal Cuci je..sekali je..huuhu..

MaMa CyDa said...

Teringin nak g tgk teater tp tak pernahnya ader kesempatan huhuhu

*off topic*
Ehhh pg tadik cam ternmpk mekchu lah kat parking basement SUKNS. Mekchu pakai baju kaler orencoklat ek rini? Bwk henbeg ngan bekas tumbler kaler merah kot tak silap. Time tuh sedang menuju ke lift. Tgk rupa cam mekchu ditambah peyut yg chomel memboyot tuh ... kotlah salah org plak. Mama time tuh lam keta civic putih bebetul ngadap ke mekchu kat area lift tuh. Tgh tggu hubby dok thumbprint sblm nak g bekpes sesama.

Alycia said...

aku suka tgk kau pregnen.. tembam tapi comey ;)

Aleyn said...

I x pernah tgk teater...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...