@churalliya

Friday, June 22, 2012

Walau sibuk surfing barang2 baby, insurans baby jgn dilupakan

Mekchu bukan ajen penjual insurans, tapi saje nak share dengan reader...

Baby kali ni untung.. Sebab mama & papa dia dah dapatkan insurans untuk dia sejak dari dalam perut lagi.. baru tahu sebenarnya banyak benefit walau anak tu belum lahir.. apa nak kisah, duit tu nanti akan jadi saving untuk anak kita jugak..

Pregnancy Care Benefit dan Child Care Benefit yang cover sehingga anak berumur 2 tahun.. lepas tu back to normal polisi lah macam biasa.. mekchu cadangkan agar kawan2 yang sedang mengandung untuk dapatkan mana-mana insurans supaya dapat melindungi mereka..

Tak nak cerita details pasal benefits semua tu sebab mekchu bukan ajen pon.. Mekchu sayang korang, sebab tu tiba2 cerita pasal insurans kat sini.. 

Rasa selamat bila dilindungi.. terasa macam ada bodyguard yang ikut kita kat belakang..

Jangan lupa tau pegi dapatkan insurans.. kalau tak nak utk diri, pentingkan anak2 tu dulu :) 

Sekarang nak survey pasal Stem Cells pulak.. kalau ada reader yang berpengalaman pasal Stem Cells ni, boleh lah share experience korang kat sini.. 

Tata.. itu aje.. 

7 comments:

shaza said...

tak pernah tau pasal pregnancy care benefit ni.. tapi insurans tu memang penting.. walaupun company husband provide medical insurans utk whole family tapi beli jugak personal insurans medical+education dari prudential.. tu salah satu cara menabung la kan.. kalau tetiap bulan bayar lebih kurang 1K untuk insurans.. lepas 20 tahun dah ade simpanan dah..

etiey.com said...

mekchu... tahu juga sikit sikit pasal pregnancy women ni. secara otomatik kepda anak dalam kandungan. sbb dulu masa yg gugur, ada agen insurans kami yg bg penerangan tp ntahla... sekarang pun ada juga tfikir. kalau betul smpai 2 tahun utk baby tu, rsa mcm berbaloi. sbb msa egn tu bgtau rsnya sampai bayi lahir je...

atau yg lain punya polisi? ntahla... tak berapa jelas! huh... kena call agen tu balik lah...

tq!

Nad @ MamaZN said...

saya pun amik insurans gak utk zakwan+nayli.tp dah lepas depa lahir baru beli..
utk masa depan gak ni kan?

syawalsimpsons said...

wahhh sayang mekchu kat kengkawan ni...

Daddy Ziyyad said...

Saya ambilkan stem cell anak saya masa baru lahir...ada beberapa company yg provide stem cells storage di Malaysia..antaranya StemLife, CryoCord & CellSafe. Saya guna khidmat CellSafe.

Mereka akan store the stem cells up to age of 21, lepas tu anak kita akan decide nak buat apa dgn cells itu..nak teruskan simpan pun boleh..

I ambik package bayar sampai umur anak 21 tahun. Bila dia cecah umur 21, kena bayar lain kalau masih nak simpan.

qasehraihan said...

bagus ni..jumpa blog ni pas gugel pasal pancake durian..mcm ngidm dah..haha

sy folo akakla..

Bitt (doubleIS) said...

ala share ler benifit dia skit mekchu...point skit jek :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...