@churalliya

Tuesday, July 10, 2012

Igauan demi igauan

Lepas balik dari cameron sambut enibeseri Mei hari tu, pantang dengar siapa yang nak pegi cameron.. mesti laju je nak kirim keledek madu dengan jagung madu..

Masuk ni dah 2 kali kirim pada orang :D dan alhamdulillah dapat. Kiranya tiap2 bulan dapat merasa..

Pertama hari tu nampak one of my big boss kat opis ni check in kat Brinchang.. laju je tya boleh kirim tak.. tak malew kirim ngan boss.. tapi kalau dah teringin tu apa cara sekali pun sanggup..sbb tahu dia boss yang sgt sporting..

Kali kedua ni pulak dengan salah sorang kawan lama.. tak sangka dia sms tanya nak kirim keledek dgn jagung madu tak.. aduhhh, kecik tapak tangan, sebidang kain jakel mekchu tadahkan.. tp masa tu blom pikir macam mana nak pass lagi.. janji dah kirim dulu kannn...

Terima kasih pada Ieta Hamdan.. terharu sbb dia ingatkan mak buyong ni.. nasib lah ko kat putrajaya aje.. dan kebetulan tak lama lepas tu papa-jit ada pegi sana.. terus mintak tolong dia yang amek kan.. setel!!

begitu lah rupa mereka yang sentiasa menjadi igauan.. 

Kukus, grill, panggang...
Kukus, grill, panggang...
REBUS!!! hahahaha...

dan hari ni dah selamat ngap... 

Rasa dia kan...... tak sama tau macam keledek biasa.. bila kemanisan, kelemakan dan kelembutan itu bergabung.. ohhhhh tiada kata yang boleh diucapkan.. tapi bila nak buang kulit tu mcm potong stim sikit lah..

Mula2 memang takut nak makan sebab takut angin.. tapi alhamdulillah, selamat tanpa kesan sampingan..  yang penting sebelum tu kena pastikan perut tak kosong..

Dan sekarang yang menjadi igauan seterusnya....

 kuih sepang bersantan.. balik pilah baru bleh dapat nih..

Tekak ni nak melantak sesado.. Adoiiiyainyapon..

11 comments:

CaDLyNN said...

nk ckit :p

SURIA AMANDA said...

mak aii....along x leh la makan keledek,angin satu badan..tp jagung tu mantop..mmg sedap...abah lak suka makan kuih sopang tuh...

Nad @ MamaZN said...

kuih apa yg bwh sekali tu mekchu?
sedap ke?

therosputih said...

cam sedap je keledek...dah la dah lama berangan nak makan keledek rebus...

NeenaAnuar said...

I love keledek madu! :)

dilla nazri said...

X kenal lah mekcu kuih tuh..ada kat n9 jerk ek

Suhana Shuib said...

kuih ni kat kedah x penah jumpa pon..camna nak buat??? respi ada tak???

PUANSTOBERI said...

yer...saya juga tak tau kuih sepang tu... manis eh??

Alycia said...

ohh, den ghindu kek kuih sopang.. ni makmertua aku kalau tau aku blk, confirm dia g carik isk isk...

amirah said...

Kuih sepang? tak pernah dengar pun..sedap ke mekchu..takpe la sementara ada selera ni baik makan, karang dah dekat nak due kang takde selera..huhu

QasehnyaRania said...

kuih sopang? x penah mkan la pula.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...