@churalliya

Tuesday, September 25, 2012

Di sebalik sesi Maternity Photoshoot

Full version belum sempat publish lagi.. kita cerita pasal di sebalik tabir ni dulu..

Pagi tu hujan la pulak.. Janji kol 8.30 pagi, tak nak lambat konon tak nak panas2.. nanti kecairan mekap.. Bila dah hujan, plan pun agak ke laut lah..

Sudahnya pukul 10.15 pagi jugak baru kami sampai di tempat yang dijanjikan.. memang sengaja buat kat playground saje..sebabnya? Sebab utama tidak lain tidak bukan, kena fikirkan mood mi-cah.. kalo playground mungkin mood dia akan jadi ok..  playground tu pulak ada banyak pokok2 besar.. bleh buat teduh nanti.. hahaha...

mengumumkan ketibaan dato' dan datin wannabe.. hahaha.. mi-cah dah rupe the matrix pakai spek macam tu.. 

Hihihi.. dekat 45 minit jugak la cameraman tunggu.. Berdoa je tu mintak2 mood mi-cah baik-baik belaka... tahu je la anak bujang sorang aii tu kan.. anti camera..

Mula-mula mi-cah ok je.. tetapi tidak setelah dia nampak camera.. hahaha.. apsal la ngko menyampah sgt dengan camera wahai anak? mula lah dia buat perangai.. susah kemain nak dapatkan kerjasama dia..

Walhal kat rumah dah penat ajar cara senyum, cara cium perut, cara pegang perut.. tiba masa dia buat perangai.. bila degil je terus umpan kata tak nak beli kan otromen.. dengar je otromen, dia jadi ok sekejap.. Tapi itu lah, sekejap aje.. memang kena pantas.. dalam 10 shoot yang laju2 tu, ada la sekeping dua je yang menjadi..

Tak caya gambar ni..

boleh nampak tangan mi-cah hanya di sekeping gambar sahaja (out of 10)

Nasib corak polakdot.. jadi korang mesti tak perasan pusat kan.. saje nak buat keliru antara pusat dan corak polakdot.. hahahaha bijak tak?

dia dah mulaaaa dahhhh... 

sebut pasal menan otromen, dia ok sekejap.. itu je lah kot gmbar yang dia senyum.. 

Tiba part nak susun abjad, dia datang terkam dari belakang.. main baling2 kat atas rumput.. sadis kena kutip satu-satu.. Panas tau masa ni..

meragam dan terus meragam.. 

double N-ajib.. hahaha.. muka mekchu dah tension sbnarnya tu.. tapi control... 

tak pon jadi najwao... hahaha.. 

Uisshhh memang tak bleh lama.. tak sampai sejam kot.. ke sejam lebih sikit macam tu la.. cameraman pun dah basah atas bawah.. nasiblah dia faham sangat2 dengan dugaan yang dia akan lalui.. janji dapat shoot yang boleh diabadikan sebagai kenangan pun dah cukup bagus dah..

Cukup lah tu.. tunggu mi-cah besar nanti terus buat photoshoot pegang ijazah.. hahahaha..

Ohh yeee.. kepada yang bertanya.. dress polkadot mekchu adalah dari poplook :D


13 comments:

Lynn Hamzah said...

memang cantik arr dress mek chu...nak sambar juga la sehelai dari poplook...

shaza said...

cantik dress tu.. mekchu pun cantik gak.. dah nampak aura baby girl..

Nazirah Azeman said...

micah hensem ms pki spek hitam tuh.

mekchu muke tak kembang pon,ms sy peknen dulu alahaiiiii mengembang sane sini

syawalsimpsons said...

kakakkakak...mi cah ni cian mama kamoo wei....bukan main l semngat nak photoshoot ni....takpe...gamba semua cecantik belaka

SURIA AMANDA said...

ni yg bua i nak kahwin cpt ni..leh amik2 gambar mcm ni

Nad @ MamaZN said...

micah....!!!
takpe la mekchu, atleast ada gak kenangan heeh
pasni kene tunggu baby N la
maybe yg ni mesra kamera macam mekchu ;)

♥MAMASYAZA♥ said...

mmg dress n top kat poplook cantik2.

Chekpid said...

mengapa dress itu tidak ku nampak di dalam poplook ituh...kejelesaaaaaaan

anak ko dah boleh geng dgn anak2 aku. aku bajet kalo depa2 ni berjumpa sure hangat topik yang dibincangkan. bukan setakat nama otromen, nama raksasa mahupun nama staff skuad penyelamat tu pun bakal depa debatkan

Nory Zoulkefle said...

berkenan plak ngan dress mekchu tu...nak serang poplook jgak lah nnt, nk sambar sehelai dua..hehe

QasehnyaRania said...

nice..singgah petang =)

CT @ Acik Na said...

Encem m-cah....tp xsuka camera..kalo x leh jd model kanak2...rupa dah ada.....

*SiRibenMerah said...

comel perut..
suka tengok pic ibu mengandung~

Alycia said...

hehe.. nnt aku nk wat photoshoot free kt blog aku xdpt lah kt mekchu.. sbb michah takut kamera hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...