@churalliya

Wednesday, September 26, 2012

Sekeping surat di atas lantai

Hari ni suami outstation. Malam tadi najmi rekues suruh Bapak Gonjolong tinggalkan surat utk dia kat atas lantai. Katanya nnti bangun tido dia nak baca.. 

Tak tahu apa kandungan surat tu.. yang nyata bila call nenek labu tadi, setiap kali najmi suruh bacakan surat tu, setiap kali itu lah dia akan menangis.. Tak sabar nak tengok sendiri isi kandungan surat tu.. 

Soooo suweeet lah mereka ini..

~ copy status dari FB


Patut lah kemain lama tunggu dalam kereta pagi tadi.. mana la laki aku ni.. dah la lambat.. rupanya dia pegi tulis surat untuk anak bujang dia..

Malam tadi dalam lalok-lalok ada terdengar perbualan antara 2 beranak tu..

"pa, nanti papa tulis surat untuk mi ehhh?.... pas tu papa tinggalkan kat atas lantai ni tau (sambil tepuk lantai betul2 kat depan pintu bilik) ~ najmi
"tulis surat? ok..." ~ papa-jit
"nanti mi bangun tido, mi baca lah.. papa kan nak keje jauh" ~ najmi
"aloo loo loo... meh sini papa nak cium pipi" ~ papa-jit

semakin panjang akal.. entah dari mana dia dpt idea suruh tulis surat tu.. 

Pas tu mekchu sambung tido mimpikan henbag :)

Bila call rumah tadi, najmi masih dalam mood sedih... tapi ada hati kejap-kejap suruh nenek bacakan surat tu.. lepas tu nangis.. hahaha.. kelakar lah mi-cah ni tawu..

Dan sekarang tak sabar nak tahu isi kandungan surat tu :( ehhhh tiba2 mekchu pulak yang sedih...

Sedih plusss takut sebenarnya. Takut kalo kena krem kaki pagi-pagi, takut kalo sakit perut malam-malam, dan paling takut kalo terberanak awal..

Baby, jangan keluar dulu.. tunggu papa balik ok...


12 comments:

syawalsimpsons said...

BB tau...dier takkan kuar awal...tunggu papa jit dier balik...kikikikikikik....

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hahah, sgt sweet la najmi ni..

my alya plak ritu siap hulur nota bwh pintu lg suh sbb sy kunci pintu bilik. nak masuk. sejak dh pandai baca nulis ni, bg nota aje kije die..
nak suh beli itu ini.. ;-p

mamavogue said...

papa jit gi ane mekchu?
lame ke? ke mekchu penah bgtau mamavogue tak bace nih??hihihi..

Abg micah jgn sedey okeh, nnt mama pun sedey..
Insya Allah baby tggu papa :)

Chekpid said...

oh budak k-pop

Nazirah Azeman said...

mekchu.......sile la kongsi isi kandungan surat tuh smpi tersentuh hati najmi tuh

Nad @ MamaZN said...

huhu....
hati micah mudah teresentuh kot sekarang ni..
nk2 plak bb nak kluar dah tak lama lagi..
time2 camni, mekchu n hubby kene banyak abeskan masa dgn micah..
biar die rase die tak disisihkan
huhu, saya dah mengalami saat2 ini dulu!! =(

Nad @ MamaZN said...

huhu....
hati micah mudah teresentuh kot sekarang ni..
nk2 plak bb nak kluar dah tak lama lagi..
time2 camni, mekchu n hubby kene banyak abeskan masa dgn micah..
biar die rase die tak disisihkan
huhu, saya dah mengalami saat2 ini dulu!! =(

watyz said...

eh... mcm nk tau jugak la apa papa-jit tulis dlm surat tu... hehehhe

CaDLyNN said...

apelah isi kandungan surat tu..pandai micah suh tulis surat untuk die..ekekek..mcm org lame :p

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii cian micahhh kena tinggal, rindu le tu

QasehnyaRania said...

cepat la mekchu..update isi surat tu ;)

QasehnyaRania said...

comel la mi-cah dalam pic ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...